Δείτε βίντεο
Σε εξέλιξη βρίσκεται ”βρώμικο” σχέδιο κατά του Ν. Τραμπ από ακροαριστερούς και διάφορες ομάδες.
Θέλουν πάση θυσία να ”ρίξουν” τον Αμερικανό πρόεδρο και έτσι εδώ και ώρες έχουμε μία στημένη ”εξέγερση”.
H αστυνομία της Μινεσότα συνέλαβε έναν δημοσιογράφο του CNN ζωντανά στην τηλεόραση την ώρα που κάλυπτε τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στη Μινεάπολις μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς.
Η αστυνομία δεν δικαιολόγησε τη σύλληψη και απομάκρυνε από το σημείο, αφού τους έβαλε χειροπέδες, τον ρεπόρτερ Ομάρ Χιμένες καθώς και τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου.
Από την πλευρά της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τους συνέλαβε επειδή δεν υπάκουσαν στις εντολές να μετακινηθούν από το σημείο όπου βρίσκονταν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΗΠΑ 29.05.2020 – 11:4235
Ξεκίνησε ο ”πόλεμος” – Το twitter διέγραψε ανάρτηση του Τραμπ!
Ωστόσο, το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα του CNN που παρέμενε σε λειτουργία, κάτι που δεν αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί που προέβησαν στις συλλήψεις.
Στο χάος βυθίστηκε για τρίτη συνεχόμενη νύχτα η Μινεάπολη, με χιλιάδες κόσμου να συγκρούεται με την αστυνομία για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα στείλει στρατό, ενώ μέσω των συνεργατών του δήλωσε… αγανακτισμένος, την ώρα που το Twitter αποδοκίμασε tweet του ως «εκθείαση της βίας».
Μετά τις νέες άγριες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη Μινεάπολη, ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Αφού αποκάλεσε τον δήμαρχο της πόλης, αδύναμο και ακροαριστερό, είπε ότι στέλνει την Εθνική Φρουρά για να αποκατασταθεί η τάξη.
Είπε ακόμα ότι όποιος λεηλατεί θα πυροβολείται, με το Twitter να τοποθετεί μήνυμα αποδοκιμασίας για «εκθείαση βίας» κάτω από tweet. «Αυτό το Tweet παραβίασε του κανόνες του Twitter σχετικά με την εκθείαση της βίας. Ωστόσο, το Twitter θεώρησε ότι δύναται να είναι προς το δημόσιο συμφέρον το tweet αυτό να παραμείνει προσβάσιμο », έγραψε χαρακτηριστικά το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτό μάλιστα έγινε λίγες ώρες αφού ο Τραμπ άνοιξε «πόλεμο» με τους κολοσσούς των social media, υπογράφοντας το προεδρικό διάταγμα για τον περιορισμό της προστασίας των εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ευελιξίας που απολαμβάνουν στην εποπτεία του περιεχομένου τους.
Ο πρόεδρος Τραμπ «αγανάκτησε» όταν είδε το βίντεο της τραγωδίας, δήλωνε νωρίτερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακενάνι. «Σήκωσε αμέσως το τηλέφωνο» και πήρε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) για να εξασφαλίσει ότι θα αρχίσει άμεσα να διενεργεί έρευνα για την υπόθεση, αφηγήθηκε η ίδια, λέγοντας πως ο αρχηγός του κράτους «θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη».
Η Δημοκρατική πρόεδρος Νάνσι Πελόσι χαρακτήρισε από τη δική της πλευρά «φόνο» τον θάνατο του Φλόιντ.
Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν με μικρή αστυνομική δύναμη παρούσα και χωρίς παρουσία της Εθνικής Φρουράς, ενώ λίγες ώρες αργότερα, οι αξιωματούχοι που επιβλέπουν τις έρευνες από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης, το FBI και την τοπική εισαγγελία ζήτησαν ηρεμία για να μπορέσουν να συγκεντρώνουν τα στοιχεία.
«Δώστε ας τον χρόνο να το κάνουμε αυτό σωστά και θα σας δώσουμε δικαιοσύνη» δήλωσε ο εισαγγελέας Mike Freeman, αναγνωρίζοντας πως η συμπεριφορά του αστυνομικού που ακινητοποίησε τον Φλόιντ ήταν «τρομακτική».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραμπ
ΗΠΑ 28.05.2020 – 23:417
Ο Τραμπ υπέγραψε προεδρικό διάταγμα για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Tαυτόχρονα, υπάρχουν πολίτες που ναι μεν τάσσονται υπέρ των αντιδράσεων για τον άδικο χαμό του Αφροαμερικανού, αλλά ταυτόχρονα κατά του πλιάτσικου των συμμοριών, έχουν πάρει όπλα στα χέρια και προστατεύουν τις επιχειρήσεις της πόλης
Ένας από τους οπλισμένους πολίτες αναφέρει: «Οι αστυνομικοί σκέφτονται καλά αν πρέπει να καταπατήσουν τα δικαιώματα των ανθρώπων, όταν υπάρχουν Αμερικανοί που είναι εξίσου οπλισμένοι». Στην συνέχεια αναφέρει πως βρέθηκε εκεί για να βοηθήσει το μαγαζί, πίσω του, από τους συμμορίτες, καθώς οι αστυνομικοί λάμπουν δια της απουσίας τους, όπως έχει καταγγείλει ο Τραμπ. Μαζί τους μάλιστα βρίσκονται και μελαμψοί οπλισμένοι πολίτες, δείγμα του ότι η εξέγερση δεν έχει φυλετικό αλλά πολιτικό χαρακτήρα.