Στο διαδίκτυο τίποτα δεν χάνεται, τίποτα δεν σβήνεται και τίποτα δεν ξεχνιέται! 
Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν από 15 χρόνια από το περιοδικό Ηνωμένων Εθνών Chronicle επανεμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε viral λόγω της αμφιλεγόμενης άποψής του για την πείνα στον κόσμο.
Γράφτηκε από έναν πρώην καθηγητή πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Χαβάης (UH), το άρθρο με τίτλο «Τα οφέλη της παγκόσμιας πείνας» τόνισε το «καλό» στην παγκόσμια πείνα. Καταργήθηκε αμέσως από τον ιστότοπο και χαρακτηρίστηκε ως σατιρικό.
«Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε στο UN Chronicle πριν από 14 χρόνια ως απόπειρα σάτιρας και δεν έπρεπε ποτέ να εκληφθεί κυριολεκτικά. Ενημερωθήκαμε για τις αποτυχίες του, ακόμη και ως σάτιρα, και το αφαιρέσαμε από τον ιστότοπό μας», αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του ΟΗΕ στο Twitter.
Το ανανεωμένο άρθρο που γράφτηκε από τον πλέον συνταξιούχο καθηγητή του UH George Kent γράφτηκε για το ψηφιακό περιοδικό του ΟΗΕ το 2008 και πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητο για περισσότερο από μια δεκαετία.
«Ποτέ δεν το είχα σκοπό για σάτιρα», είπε ο Κεντ, ο οποίος είναι τώρα ο αναπληρωτής συντάκτης του περιοδικού «World Nutrition» στο Newsbusters .
Ο Κεντ είπε ότι δεν ήλπιζε ότι θα διαβαζόταν ως έπαινος για την πείνα. «Το βασικό μου σημείο ήταν και εξακολουθεί να είναι ότι μερικοί άνθρωποι επωφελούνται από την ύπαρξη της πείνας στον κόσμο. Αυτό βοηθά να εξηγήσουμε γιατί η πείνα είναι τόσο επίμονη σε πολλά μέρη».
Το Michigan Capitol Confidential επικοινώνησε επίσης με τον πρώην καθηγητή μέσω email. Απάντησε λέγοντας ότι πιστεύει ότι είναι ατυχές το γεγονός ότι το δημοσίευμα αφαιρέθηκε.
Ο Κεντ είπε ότι το άρθρο δεν είχε σκοπό να εγκωμιάσει την πείνα, αλλά να θέσει ένα σημείο.
«Μερικές φορές μιλάμε για την πείνα στον κόσμο σαν να είναι μια μάστιγα που όλοι θέλουμε να δούμε να καταργείται, βλέποντάς την σε σύγκριση με την πανώλη ή το AIDS. Αλλά αυτή η αφελής άποψη μας εμποδίζει να καταλάβουμε τι προκαλεί και συντηρεί την πείνα», έγραψε τότε.
Σύμφωνα με τον Κεντ, η πείνα έχει μεγάλη θετική αξία για πολλούς ανθρώπους και είναι θεμελιώδες για την παγκόσμια οικονομία να λειτουργήσει. Τόνισε ότι οι πεινασμένοι είναι οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι, ειδικά όπου υπάρχει ανάγκη για χειρωνακτική εργασία.
Ο Κεντ συνέχισε λέγοντας ότι το θεμέλιο του πλούτου όσων εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα φθηνού εργατικού δυναμικού είναι στην πραγματικότητα η πείνα.
«Κανείς δεν δουλεύει πιο σκληρά από τους πεινασμένους. Ναι, οι άνθρωποι που τρέφονται καλά έχουν μεγαλύτερη ικανότητα για παραγωγική σωματική δραστηριότητα, αλλά οι καλά τρεφμένοι άνθρωποι είναι πολύ λιγότερο πρόθυμοι να κάνουν αυτή τη δουλειά», έγραφε το άρθρο του 2008.
Στην ιστορία, όρισε τους σκλάβους ως ανθρώπους που δεν επιτρέπεται να φύγουν από τη δουλειά τους και είπε ότι υπολογίζεται ότι υπήρχαν 27 εκατομμύρια σκλάβοι σε όλο τον κόσμο. Ήταν το 2008.
Το 2022, η μη κυβερνητική οργάνωση Free the Slaves είπε ότι 40 εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, αναγκάζονται να εργαστούν παρά τη θέλησή τους, αποφέροντας κέρδη 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για τους διακινητές.
Περίπου το 50% ή 21 εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν κολλήσει στη σκλαβιά καταναγκαστικής εργασίας σε βιομηχανίες που εξαρτώνται από χειρωνακτική εργασία, όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η υλοτομία, η εξόρυξη, η αλιεία και η κατασκευή τούβλων. Το ίδιο ισχύει για τα πλυντήρια πιάτων, τους θυρωρούς, τους κηπουρούς και τις καμαριέρες σε βιομηχανίες υπηρεσιών.
Πρόσθεσε ότι ο τερματισμός της πείνας παγκοσμίως θα ήταν καταστροφή για όσους βρίσκονται στο υψηλότερο άκρο της κοινωνικής κλίμακας.
«Αν δεν υπήρχε πείνα στον κόσμο, ποιος θα όργωνε τα χωράφια; Ποιος θα μαζέψει τα λαχανικά μας; Ποιος θα εργαζόταν στα εργοστάσια λιπαντικών; Ποιος θα καθάριζε τις τουαλέτες μας; Θα έπρεπε να παράγουμε τα δικά μας τρόφιμα και να καθαρίζουμε τις τουαλέτες μας. Δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι στα υψηλότερα επίπεδα δεν βιάζονται να λύσουν το πρόβλημα της πείνας. Για πολλούς από εμάς, η πείνα δεν είναι ένα πρόβλημα, αλλά ένα πλεονέκτημα», έγραψε ο Κεντ για να δώσει έμφαση στο άρθρο του 2008.
Ο Δρ Τζόζεφ Μερκόλα, γιατρός και συγγραφέας μπεστ σέλερ, έγραψε στους Epoch Timeαψε στους Epoch Timess:  «Η ουσία του άρθρου του Κεντ ? σάτιρα ή όχι ? είναι ότι η τάξη της ελίτ έχει ένα ξεχωριστό κίνητρο να μην τερματίσει την παγκόσμια πείνα, γιατί αν όλοι τρέφονται καλά, μπορεί να μην υπάρχει κανένας διατεθειμένος να προσφέρει φτηνό εργατικό δυναμικό και να κάνει σκλάβο σε μερικές από τις πιο απαιτητικές και δυσάρεστες σωματικά δουλειές στον πλανήτη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »