Τι αποκάλυψε ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Οδηγούμαστε σε πραγματικό πόλεμο με την Ρωσία που θα είναι και ο τελευταίος; Όλα τα σημάδια δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση καθώς η κατάσταση κλιμακώνεται συνεχώς.
Αυτό υποστηρίζει και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ο οποίος προχώρησε σε μια αποκάλυψη η οποία είναι χαρακτηριστική των κρίσιμων στιγμών.
Όπως ανέφερε ο Ούγγρος πρωθυπουργός η Δύση είναι επικίνδυνα κοντά στην απόφαση να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.
Είπε ο Β.Όρμπαν: «Η Δύση είναι πολύ κοντά στο να συζητήσει σοβαρά την προοπτική αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία».
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά προφανώς είναι πολύ καλά πληροφορημένος για τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Πριγκόζιν: Έρχεται ουκρανική επίθεση στο Μπακχμούτ
Την ίδια ώρα στην Ουκρανία ο επικεφαλής των της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε ότι ευχαρίστησε την ρωσική κυβέρνηση για την «ηρωική» αύξηση, όπως είπε στην παραγωγή πυρομαχικών, αλλά συνεχίζει ακόμη να ανησυχεί για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι μαχητές του και ο ρωσικός στρατός συνολικά.
Ο Πριγκόζιν δήλωσε ακόμη ότι η Ουκρανία προετοιμάζει αντεπίθεση κοντά στην Μπαχμούτ.
«Ναι, είναι γνωστό ότι ο εχθρός προετοιμάζει αντεπίθεση. Φυσικά, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό», δήλωσε την Παρασκευή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Επιπλέον, ο Πριγκόζιν είπε ότι η εταιρεία που ίδρυσε και δραστηριοποιείται τους τελευταίους μήνες στην Ουκρανία, έχει ανοίξει κέντρα στρατολόγησης σε 42 πόλεις της Ρωσίας.
Η Wagner από το περασμένο καλοκαίρι έχει εμπλακεί ενεργά στον πόλεμο στην Ουκρανία, στρατολογώντας κατάδικους από φυλακές και σωφρονιστικές αποικίες σε όλη τη Ρωσία, συχνά με την υπόσχεση της διαγραφής των ποινών για όσους συμπληρώσουν έξι μήνες στο μέτωπο.
Ωστόσο οι απώλειες αυτών των τμημάτων, που έχουν υποτυπώδη στρατιωτική εκπαίδευση, είναι τεράστιες. Αυτό συμβαίνει και στις μάχες στο Μπαχμούτ που μαίνονται εδώ και εβδομάδες.
Ταυτόχρονα η Ρωσία φαίνεται να αντιμετωπίζει και άλλο πρόβλημα.
Όπως ανακοίνωσε το Πακιστάν αποφάσισε να διαλέξει μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά την απόφασή του να προσφέρει 44 άρματα μάχης T-80UD στην Ουκρανία, με αντάλλαγμα οικονομική στήριξη από τη Δύση.
Η χώρα διαθέτει περί τα 320 T-80UD τα οποία διαθέτουν πυροβόλο των 125 χλατ. Από την πλευρά της η Μόσχα έχει επικοινωνήσει με το Πεκίνο, προκειμένου το τελευταίο να μεσολαβήσει ζητώντας από την Ισλαμαμπάντ να αναθεωρήσει την απόφασή της αυτή.