Περίεργη αύξηση Τούρκων… “προσφύγων”
Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται μία έντονη αύξηση στις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως η πλειονότητα των εισερχομένων στη χώρα είναι… Τούρκοι!
Πιο συγκεκριμένα, την 1η Σεπτεμβρίου από τα 31 άτομα που πέρασαν συνολικά τα σύνορα από τον Έβρο, τα 29 ήτανΤούρκοι και μία ημέρα πριν, στις 31 Αυγούστου από τα 29 άτομα που πέρασαν συνολικά τα σύνορα από τον Έβρο, τα 22 ήταν Τούρκοι.
Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα είναι έτοιμα και τα πρώτα κομμάτια του νέου φράχτη στα σύνορα του Έβρου ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η κατασκευή ενός δύσκολου κομματιού 14 χιλιομέτρων, το οποίο θα είναι έτοιμο στους επόμενους οκτώ μήνες, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων
Στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη μετέβη την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ενημέρωσε τοπικούς παράγοντες για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν το νέο φράχτη, που ξεκινά να κατασκευάζεται άμεσα.
Καταζητούμενοι τούρκοι στρατιώτες προσπάθησαν να περάσουν με τζετ σκι στην Ελλάδα
Η τουρκική ακτοφυλακή σταμάτησε τρία πρώην μέλη του τουρκικού στρατού που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση στα ανοικτά των ακτών της δυτικής επαρχίας Σμύρνης, καθώς προσπάθησαν να περάσουν στη γειτονική Ελλάδα με τζετ σκι την Τρίτη, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Οι τρεις ύποπτοι, οι οποίοι είναι υπόδικοι λόγω συνδέσμων με το κίνημα του Γκιουλέν, συνελήφθησαν στη Σμύρνη, από την τουρκική Ακτοφυλακή και βρίσκονται υπό κράτηση.
Οι τρεις πρώην στρατιώτες έφτασαν στο Σμύρνη μέσω της Κωνσταντινούπολης και φέρεται να αγόρασαν τζετ σκι με σκοπό να περάσουν στην Ελλάδα, ανέφερε το πρακτορείο.
Η Τουρκία κατηγορεί τον ιεροκήρυκα με έδρα τις ΗΠΑ Fethullah Gülen και τους οπαδούς του, γνωστός ως κίνημα Gülen, για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 και έκτοτε απολύει εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους αξιωματούχους και στρατιωτικό προσωπικό σε μια σειρά εκκενώσεων.
Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης συμμαχίας του με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το κίνημα του Γκουλέν κατηγορήθηκε ότι διεισδύει στις ένοπλες δυνάμεις, στη δικαιοσύνη, στην αστυνομία, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα μέσα ενημέρωσης και τοποθετώντας τους οπαδούς του σε σημαντικές θέσεις.
Η Ελλάδα σημείωσε αύξηση στους Τούρκους πολίτες που ζητούν άσυλο στη γειτονική χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Ακόμη γίνεται λόγος για τη δικαστική απόφαση με την οποία η Ελλάδα, αρνήθηκε να εκδώσει οκτώ Τούρκους στρατιώτες που διέφυγαν από την Τουρκία, οδηγώντας σε διπλωματική διαμάχη.