Έχουν περάσει 35 χρόνια από τότε που η έναρξη της υπερθέρμανσης του πλανήτη κηρύχθηκε από τον κλιματολόγο James Hansen και αναρτήθηκε στην πρώτη σελίδα των New York Times με τον τίτλο: “Global Warming Has Begun, Expert Tells Senate” (“Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει αρχίσει, λέει ο εμπειρογνώμονας στη Γερουσία”).
Ακολούθησαν πολλές εκκλήσεις καταστροφής, αλλά οι χειρότερες από τις προειδοποιήσεις δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με επικριτές και υποστηρικτές.
Φέτος, καθώς πλησίαζε η επέτειος, τα μέσα ενημέρωσης ενέτειναν τον ρόλο τους στην εκστρατεία για την κλιματική αλλαγή, κατηγορώντας την υπερθέρμανση για τις πυρκαγιές στον Καναδά και τον καπνό που εγκαταστάθηκε πάνω από μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, για το θάνατο των μελισσών, ακόμη και για τη μείωση της παραγωγής κρασιού.
Αλλά διάφορες ομάδες που αμφισβητούν τους ισχυρισμούς αντιδρούν και μόλις δημοσίευσαν στο Secrets τη λίστα με τα τελευταία ψέμματα των μέσων ενημέρωσης για το θέμα.
Η έκθεση του Ιουνίου από το Competitive Enterprise Institute, το Heartland Institute, το Energy and Environment Legal Institute, την Committee for a Constructive Tomorrow, τον International Climate Science Coalition και το Truth in Energy and Climate έλεγξε 10 από τις πιο εντυπωσιακές προειδοποιήσεις που έκαναν θραύση στα πρωτοσέλιδα.
Μεταξύ αυτών:
- Οι καπνισμένες πυρκαγιές στον Καναδά προκλήθηκαν από την κλιματική αλλαγή. Η έκθεση το αμφισβήτησε αυτό. “Αυτό είναι ψευδές. Τα δεδομένα και η ιστορία δείχνουν ότι οι πυρκαγιές στον Καναδά δεν έχουν αυξηθεί σε αριθμό ή σφοδρότητα και ότι, λόγω των επικρατούντων ανέμων, ο καπνός από την ετήσια περίοδο πυρκαγιών του Καναδά έχει σκοτεινιάσει τον ουρανό των ΗΠΑ πολλές φορές στο παρελθόν”.
- Οι φράουλες της Φλόριντα απειλούνται από την κλιματική αλλαγή. Όπως αναφέρει η έκθεση, το Υπουργείο Γεωργίας δήλωσε: “Οι συγκομιδές φράουλας της Φλόριντα αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50 τοις εκατό μεταξύ 2001 και 2019, από περίπου 135 εκατομμύρια λίβρες ετησίως σε 195 εκατομμύρια λίβρες ετησίως. Τα νέα για τη φράουλα είναι ακόμη καλύτερα σε εθνικό επίπεδο”.
- Η κλιματική αλλαγή προκαλεί την εξαφάνιση των μελισσών με την αύξηση των θερμοκρασιών πολύ νωρίς, ακόμη και τον Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια του οποίου, σύμφωνα με το Associated Press, η Ουάσινγκτον έφτασε τους 80 βαθμούς. Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο, “Πρώτον, η επιβίωση των αποικιών μελισσών εξαρτάται από μια σειρά πραγμάτων, ιδίως από την υγιεινή των μελισσοκόμων. Ακολούθως, η Ουάσιγκτον δεν είχε ποτέ ημέρα με 80 βαθμούς τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ενώ η Ουάσινγκτον D.C., είχε ημέρες Ιανουαρίου στη δεκαετία του ’70, αυτές χρονολογούνται από το 1907″.