Τραυματίστηκαν αστυνομικοί ενώ σε απόγνωση είναι η νέα βρετανική κυβέρνηση υλοποιεί συνεχείς συνεδριάσεις ενώ δόθηκαν εξουσίες στην αστυνομία-Αν οι σύγκρουση επεκταθεί ανάμεσα Εθνικιστές και ακραίους μουσουλμάνους τότε θα δούμε σκηνές αποκάλυψης στην Βρετανία
όλεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζονται για πιθανές βίες συγκρούσεις, καθώς εκατοντάδες ομάδες εθνικιστών ( όπως αναφέρουν τα γνωστά ΜΜΕ στην Βρετανία) συγκρούονται σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ εκατοντάδες ακραίοι μουσουλμάνοι ουρλιάζουν ” Αλλάχ Αλμπάρ” .
Αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ) καλούνται σε πολλές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Μάντσεστερ και του Λονδίνου, μετά από μια σειρά βίαιων διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αναφέρει βρετανικό ΜΜΕ.
Αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ) καλούνται σε πολλές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Μάντσεστερ και του Λονδίνου, μετά από μια σειρά βίαιων διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αναφέρει βρετανικό ΜΜΕ.
Αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για να κατευνάσουν τις βίαιες διαδηλώσεις στο Σάουθπορτ, το Χάρτλπουλ, το Μάντσεστερ και το Λονδίνο, με το φαινόμενο να συνεχίζεται χωρίς τέλος στην χώρα, αποδεικνύοντας ( όσο και αυτό ενοχλεί κάποιους) το υπάρχον ιδεολογικό υπόβαθρο για συγκρούσεις στην Βρετανία, μεταξύ γηγενών και μεταναστών, ειδικά ακραίων ισλαμιστών, οι οποίοι έχουν στοχοποιηθεί από Βρετανούς εθνικιστές .
Κύμα συλλήψεων από την βρετανική αστυνομία που δεν απολέσει ακόμη τον έλεγχο στους δρόμους των βρετανικών πόλεων
Πάνω από 90 άτομα συνελήφθησαν καθώς όλες οι διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Βρετανία κατέληξαν σε βία από χθες Σάββατο, με τα δικαστήρια να παραμείνουν ανοιχτά για 24 ώρες για την πάταξη της «ακροδεξιάς» διαταραχής σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρει σύσσωμος ο βρετανικός τύπος.
Οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης των Εργατικών υλοποιούν συνεχώς συσκέψεις για την λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των άγριων ταραχών που απειλούν την συνοχή και την ηρεμία στην Βρετανία.
Οι εθνικιστικές ταραχές έχουν σαρώσει τη Βρετανία μετά τη δολοφονία τριών νεαρών κοριτσιών στο Σάουθπορτ την περασμένη εβδομάδα, ενώ αναμένονται περισσότερες αναταραχές τις επόμενες ημέρες, προειδοποίησε ο αρχηγός της Βρετανικής Αστυνομίας.
Τα δικαστήρια θα διαταχθούν να παραμείνουν ανοιχτά όλη την ημέρα για την αντιμετώπιση των νέων υποθέσεων.
Η κόντρα Βρετανών εθνικιστών αστυνομίας θα ξεφύγει εντελώς αν επεκταθεί σε σύγκρουση με ισλαμιστές μετανάστες θεωρούν ειδικοί
Η βία ξέσπασε αρχικά στο Σάουθπορτ μετά πληροφορίες που υποστήριζαν ότι ο Άξελ, ο οποίος γεννήθηκε στο Κάρντιφ και ζούσε στην περιοχή από τα έξι του χρόνια, ήταν αιτών ασύλου με ισλαμιστικούς τρομοκρατικούς δεσμούς.
Οι βίαιες διαδηλώσεις στον απόηχο του μαχαιρώματος συνεχίστηκαν στο Σάντερλαντ την Παρασκευή, όπου πυρπολήθηκαν τόσο ένα αστυνομικό τμήμα όσο και το γραφείο Συμβουλών του Πολίτη.
Ένας ιερέας από το Σάντερλαντ Μίνστερ πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν μια ταφόπλακα για να τη χρησιμοποιήσουν τις πέτρες κατά της αστυνομίας, κάτι που ήταν «πράξη ιεροσυλίας».
Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται τώρα με θέμα «Φτάνει πια».
Ωστόσο, πολλοί αντιμετώπισαν αντίσταση από τους αντιδιαδηλωτές και την αστυνομία.
Η Αστυνομία του Μάντσεστερ εξέδωσε εντολή διασποράς σε όλο το κέντρο της πόλης, δίνοντας στα μέλη της εξουσία να διαλύουν μεγάλες ομάδες και να αρπάζουν αντικείμενα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι χρησιμοποιούνται για αντικοινωνική συμπεριφορά.
Εκτός από αυτό, η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ έχει εκδώσει διαταγή βάσει του Άρθρου 60 που θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής (4 Αυγούστου), δίνοντας προσωρινά στους αστυνομικούς επιπλέον εξουσίες.
Ομοίως, οι διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, Μπέλφαστ, μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων μεταξύ των αντίπαλων ομάδων.
Ο βουλευτής των κεντρικών Εργατικών του Σάντερλαντ, Λιούις Άτκινσον, δήλωσε ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί σύνδεση μεταξύ των εθνικιστικών διαδηλώσεων και της Αγγλικής Άμυνας Λίγκας (EDL), με επικεφαλής τον Τόμι Ρόμπινσον, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Στίβεν Γιάξλεϊ Λένον.
Το σίγουρο είναι, ότι όλοι ανέμεναν πιθανόν εδώ και καιρό τέτοιου τύπου αντιδράσεις στην Βρετανία λόγου του κλίματος στις τοπικές κοινωνίες, που μυρίζει μπαρούτι λόγω ανεργίας, ανέχειας, χαμηλών μισθών και χιλιάδων ξένων αιτούντων ασύλου.