Δείτε βίντεο
Μόνο στην Ελλάδα τέτοιες καταστάσεις.
Οι εικόνες είναι από το Κρανίδι όπου μετανάστες που βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της περιοχής ορμούν και αρπάζουν σακούλες με τρόφιμα από το κλιμάκιο που έχει σπεύσει στο σημείο.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, παρά το συναγερμό που έχουν σημάνει οι Αρχές στην περιοχή μετά τα 151 ασυμπτωματικά κρούσματα κορωνοϊού, δεκάδες μετανάστες τρέχουν προς τη ομάδα που έχει αναλάβει τη διανομή των γευμάτων και των ειδών πρώτης ανάγκης.
Άντρε και γυναίκες ορμούν στα κουτιά και αρπάζουν ότι βρουν μπροστά τους.
Λίγα λεπτά αργότερα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, το κλιμάκιο αποχωρεί από το σημείο καθώς όχι μόνο δεν τηρούνται οι αποστάσεις κι όλα τα μέτρα ασφαλείας αλλά η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.
Κατάληψη εδάφους από Αφρικανούς στη Μόρια! – Yγειονομική-”βόμβα” σε εξέλιξη – Δείτε βίντεο
Δήμαρχος Ερμιονίδας: Είχαμε προειδοποίησει
Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, όπως ανέφερε την Τετάρτη είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή, με δύο επιστολές του στις αρχές Απριλίου.
Όπως είπε στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργόπουλος, με έγγραφά του στις αρμόδιες αρχές στις 3 και 7 Απριλίου εξέφραζε την ανησυχία του και ζητούσε την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος και του Κέντρου Υγείας της περιοχής.
Υπήρχε κρούσμα από τις 6 Μαρτίου λέει η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου
Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου υποστηρίζει ότι το Κρανίδι είχε κρούσμα κορωνοϊού από τις 6 Μαρτίου. Σύμφωνα με την ίδια, το κρούσμα δεν ανακοινώθηκε τότε στην περιοχή «γιατί είχε πάει στην Αθήνα και είχε καταγραφεί εκεί».
«Έχω ακούσει ότι είναι Έλληνας εξ Αμερικής που μένει εδώ» είπε στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι κυκλοφορούσε κανονικά.
Όσον αφορά την κατάσταση στο ξενοδοχείο είπε ότι «δεν ξέρουμε ποιος κόλλησε ποιον» καθώς πολύς κόσμος ερχόταν σε επαφή με τους μετανάστες. «Εμείς τους είχαμε ενημερώσει με ειδοποιήσεις που είχαμε αναρτήσει στο ξενοδοχείο για την καλή υγιεινή και για να πλένουν τα χέρια τους» συμπλήρωσε.
Από τους 470 μετανάστες οι περισσότεροι είναι από τη Σομαλία, το Κονγκό και το Καμερούν αν και υπάρχουν και μετανάστες από το Τζιμπουτί και τη Γκάνα αλλά και αρκετές γυναίκες μόνες τους, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.