Διπλωματικές επαφές Χάρη Θεοχάρη για συνεργασίες με χώρες που θα τροφοδοτήσουν με ασφάλεια την Ελλάδα τουρίστες
Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε και ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής το σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού, το οποίο όπως τόνισε βασίζεται στην ασφάλεια. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που δημοσιεύτηκαν χθες, Παρασκευή, ανοίγουν το δρόμο για να αποτελέσει η Ελλάδα ασφαλή τόπο αναψυχής για τους Ευρωπαίους τουρίστες.
Οι δράσεις του υπουργείου Τουρισμού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας και ήδη ο υπουργός τρέχει τις διπλωματικές επαφές με 7-8 χώρες προκειμένου αυτές να αποτελέσουν για φέτος τις αγορές που θα τροφοδοτήσουν την Ελλάδα με επισκέπτες, στα νέα δεδομένα που επιτάσσει η εποχή του κορονοϊού.
Μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης του καταδυτικού τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βάζει πρώτα την ασφάλεια, σε μια ευτυχή συγκυρία που όλα τα ξένα ΜΜΕ μιλάνε για την επιτυχία της χώρας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Μας ζητούν να μπουν οι χώρες τους στη (σ.σ.: λευκή) λίστα, αλλά «οι γιατροί είναι αυτοί που θα βάλουν τα κριτήρια», τόνισε με νόημα ο υπουργός.
Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε εξάλλου, ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που έβγαλε ολοκληρωμένα πρωτόκολλα, και ανακοίνωσε ότι σήμερα (σ.σ.: Παρασκευή) μας τα ζήτησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Μπορούμε να νιώσουμε περήφανοι ως χώρα. Δεν χρειάζεται η μικροπολιτική αντιπαράθεση είπε ο κ. Θεοχάρης.
Βελόπουλος: Πρέπει να προβληθεί ο ιαματικός και θρησκευτικός τουρισμός που δεν έχουν οι άλλοι
Στην παρέμβαση του ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι τώρα είναι η ώρα για συνεργασίες, με περιφέρειες, με ιδιώτες και γενικότερα με τους εμπλεκόμενους με τα τουριστικά πράγματα. Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε για την συνεργασία του ΕΟΤ με την Marketing Greece, σημείωσε ότι η εταιρία του ΣΕΤΕ, δεν είναι μια ιδιωτική εταιρία, αλλά μια εταιρία που ανήκει σε έναν συλλογικό φορέα και δεν ανταγωνίζεται άλλες ιδιωτικές εταιρίες. Την ίδια στιγμή προσέθεσε ο κ. υπουργός ότι η αντίστοιχη MG της Ισπανίας ή της Γαλλίας χρηματοδοτείται απευθείας από το κράτος, κάτι που δεν ισχύει στα ελληνικά δεδομένα.
Απαντώντας στην κριτική που ακούστηκε από την αντιπολίτευση, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι ξετυλίχθηκε σε τέσσερις άξονες:
- Ότι υπάρχει μόνο επικοινωνία και όχι ουσία. Όμως, οι νεκροί που γλυτώσαμε, ο έλεγχος στα αεροδρόμια από τους ειδικούς κά είναι ουσία και όχι επικοινωνία: Μακάρι να είχαμε περισσότερη επικοινωνία, αλλά αυτόν τον πρωθυπουργό τον νοιάζει η ουσία και η αλήθεια..
- Ότι πρέπει να δοθούν κι άλλα χρήματα. Μοιάζει με την παλιά ταινία, που έλεγε «σταμάτα, κάθε ποτήρι και ζημιά». Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μπουν εμπροσθοβαρώς 26 δισ. το Μάρτιο, μετά άλλα 26 τον Απρίλιο, και τον Μάιο άλλα 26.. «έτσι ξέρω κι εγώ να κάνω οικονομία» είπε ο κ. Θεοχάρης.
- Ότι ανοίγει η χώρα.. Αποδείξαμε όμως ότι η πολιτική μας εδράζεται μόνο σε αυτό που λένε οι ειδικοί.
- Ότι υπάρχει καταστροφή και δεν κάνουμε τίποτα. Νομίζω όμως ότι θέλετε και να κλείσουμε τη χώρα, με το πρόσχημα του κινδύνου ώστε να υπάρχει καταστροφή, διότι αυτό το κράτος μόνο θέλετε, να έρχονται οι πολίτες να δίνετε επιδόματα.. Εμείς, τόνισε ο κ. Θεοχάρης, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις. Θα κάνουμε ότι μπορούμε, να φέρουμε και τον τελευταίο δυνητικά τουρίστα με ασφάλεια, ώστε οι συμπολίτες μας να βρούνε δουλειά. Θέλουμε η οικονομία να σταθεί στα πόδια της, είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Θεοχάρης.
Ψηφίστηκε το «καταδυτικό» νομοσχέδιο
Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής, μετά από μια 12ωρη συνεδρίαση, το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο “Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη”. Υπέρ της αρχής και επί του συνόλου του νομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, “παρών” δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ2