Συνεχόμενη είναι η αύξηση που καταγράφεται στα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας
Eπανέρχεται έντονα στη συζήτηση η επιβολή ενός καθολικού lockdown που θα ανακόψει τη νέα έκρηξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός ειδικά για την Αττική, όπου ο RT (δείκτης μεταδοτικότητας) αυξήθηκε στο 1,01, παρουσίασαν άνοδο κατά 50% τα κρούσματα, ενώ καταγράφεται η συστηματική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της πρωτεύουσας, με την τελευταία εβδομάδα να είναι η πιο ανησυχητική.
Πως θα γίνει η Αττική… Πάτρα

Αν ως το τέλος της εβδομάδας υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων στον πολυπληθέστερο νομό της χώρας, τότε εκτιμάται πως θα υπάρξει μια εκρηκτική κατάσταση η οποία θα απειλήσει τη δημόσια υγεία και τις αντοχές των νοσοκομείων, κάτι με το οποίο ο κυβέρνηση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να έρθει αντιμέτωπη.

Η κυβέρνηση αναμένει την τελικά εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων την Παρασκευή για να λάβει τις αποφάσεις της.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες αν ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων υπερβεί τον αριθμό… 1000, τότε όλα επαναξιολογούνται. Ακόμη και η συνέχιση της λειτουργίας των Γυμνασίων, τα οποία χτύπησαν κουδούνι για τους μαθητές μόλις χθες, Δευτέρα.

Αν τα κρούσματα αυξηθούν σημαντικά αλλά δεν πλησιάσουν τα 1000, και εφόσον καταγραφεί ανησυχητική αύξηση των διασωληνωμένων συμπολιτών μας, τότε σε πρώτη φάση προκρίνεται το μοντέλο της Πάτρας, με απαγόρευση της κυκλοφορίας και στην Αττική από τις 6 το απόγευμα.

Έρχονται δύο δύσκολοι μήνες

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή όσον αφορά την πορεία της πανδημίας, οι επόμενες 60 ημέρες αποτελούν στοίχημα για την κυβέρνηση που βελτιώνει διαρκώς τον σχεδιασμό της για να προλαμβάνει καταστάσεις και να μην τρέχει πίσω από αυτές. Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη κάθε μέρα αξιολογούνται τα δεδομένα και το γενικευμένο lockdown τύπου Μαρτίου θα μπει στο τραπέζι σε περίπτωση που τα πράγματα δυσκολέψουν.

Για ψάρεμα και κυνήγι

Εν τω μεταξύ, έντονες είναι οι αντιδράσεις για την απαγόρευση στο ψάρεμα και το κυνήγι και ειδικά σε περιοχές «πράσινες» με ελάχιστα έως και καθόλου κρούσματα. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο υφυπουργός διαχείρισης κρίσεων και πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς εξηγώντας ότι «δεν έχουμε κανένα είδος εμμονή. Όμως το ζήτημα της μετακίνησης είναι ένα τεράστιο θέμα καθώς οι κυνηγοί είναι 180.000 και 100.000 ασχολούνται ερασιτεχνικά με ψάρεμα. Όταν κινείσαι θα έρθεις σε επαφή με κόσμο και αυτό πρέπει να το αποφύγουμε». Συμπλήρωσε δε ότι: «Δεν είναι τόσο απλή η προσέγγιση ο καθένας θα μπορούσε να πάρει ένα καλάμι και πέντε δολώματα και να λέει ότι πάει για ψάρεμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »