Ποια ακριβώς σενάρια απεργάζονται Τούρκοι και Πακιστανοί κομμάντος σε σχετική απόσταση από το Κσσμίρ ενώ Τζιχαντσιτές και SADAT οργώνουν την περιοχή αυτή
Στην ευρύτερη περιοχή Tarbela του Πακιστάν, Τούρκοι και Πακιστανοί κομάντος ξεκίνησαν “στρατιωτική άσκηση” με την επωνυμία “Ατατούρκ-2021”, προκαλώντας την οργή του Νέου Δελχί, για τα πραγματικά σχέδια τα οποία απεργάζονται οι κυβερνήσεις των δύο αυτών χωρών.
Το τουρκικό υπουργείο άμυνας έκανε την σχετική ανακοίνωση αναφέροντας ότι: “η άσκηση Atatürk 2021″, την οποία πραγματοποιούμε συχνά από κοινού με το Πακιστάν, θα ξεκινήσει σήμερα σε περιοχή της χώρας αυτής”.
Η κοινή άσκηση ειδικών δυνάμεων Τουρκίας-Πακιστάν, υλοποιείται συστηματικά από το 1998, εναλλάξ μεταξύ των δύο χωρών.
“Σκοπός της άσκησης είναι η ανάπτυξη αμοιβαίας συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των στοιχείων των Πακιστανικών και Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων. Οι στρατιώτες μας, που θα συμμετάσχουν στην άσκηση, είναι ήδη στο Πακιστάν και συμμετέχουν στην άσκηση”, αναφέρουν τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές.
Η προσπάθεια της Άγκυρας να επεκτείνει την επιρροή της στους μουσουλμάνους της Νοτίου Ασίας, έρχεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων βημάτων του Προέδρου Ερντογάν για να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Σαουδικής Αραβίας στον ισλαμικό κόσμο.
Η Τουρκία προαλείφεται ως ηγέτης ολόκληρου του μουσουλμανικού κόσμου απειλώντας μάλιστα και την Ινδία στο θέμα του Κασμίρ, έχοντας χάσει εντελώς το μέτρο της λογικής.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ali Şahin, επικεφαλής διευθυντής του τουρκικού κοινοβουλίου ζήτησε την δημιουργία μιας ειδικής τσετσενικής στρατιωτικής μονάδας στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται ειδικές μονάδες για να ολοκληρώσει αποστολές στο εξωτερικό, για χάρη ολόκληρου του μουσουλμανικού κόσμου και ότι δεν μπορεί πλέον να περιοριστεί μόνο στην προστασία των τουρκικών συνόρων.
Ο Ali Şahin, ένας 50χρονος ισλαμιστής πολιτικός που σπούδασε στο Πακιστάν τη δεκαετία του 1990 και τώρα κατέχει θέση στο τουρκικό κοινοβούλιο, ασκεί εδώ και αρκετό καιρό πιέσεις για τη δημιουργία μιας μονάδας μαχητών που θα αποτελείται αποκλειστικά από ισλαμιστές στον τουρκικό στρατό.
Το σχέδιο της παρουσίας Τούρκων κομάντος τόσο κοντά στην “θερμή” περιοχή του Κασμίρ υπακούει σε σχεδιασμούς της Άγκυρας, που αφορούν την πρόκληση πιθανών εξεγέρσεων στην εν λόγω περιοχή, με ταυτόχρονη δράση Τζιχαντιστών και συνδρομή Τούρκων και Πακιστανών κομάντος.
Η άσκηση σαν μια οποιαδήποτε άσκηση μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων δύο χωρών δεν αποτελεί είδηση, αλλά η παρουσία Τούρκων επίλεκτων κομάντος σε πακιστανικό έδαφος τόσο κοντά στο Τζαμού/Κασμίρ αποτελεί σχέδιο πιθανής λέμε επέμβασης κάτω από κατάλληλες συνθήκες.
Υπενθυμίζουμε επίσης και την μεταφορά εμπειρίας των Τούρκων στους Πακιστανούς, ειδικά μετά το Ναγκόρνο, που αποτέλεσε ουσιαστικά μια πρόβα τζενεράλε για το επεμβατικό ρόλο της Τουρκίας πολύ μακριά από τα τουρκικά σύνορα.
Είναι γνωστό ότι η Τουρκία άρχισε να ετοιμάζει τις συμμορίες της στην Συρία, ώστε μετά από το Καραμπάχ, να τις στείλει στο Κασμίρ, για να πολεμήσουν υπέρ του Πακιστάν και ενάντια στην Ινδία.
Υπενθυμίζουμε επίσης σύμφωνα με παλαιότερα άρθρα ότι οι Τούρκοι ετοίμαζαν πυρετωδώς εδώ και μεγάλο διάστημα τον δικό τους αμυντικό άξονα στην περιοχή της Α.Μεσογείου απέναντι σε (Ελλάδα-Αίγυπτο-Κύπρο) με χώρες που έχουν την ίδια θρησκεία και κυρίως συμφέροντα.
Το Πακιστάν ήταν η δεύτερη χώρα σε αυτό το σχέδιο, καθώς Άγκυρα και Ισλαμπαμπάντ ετοιμάζουν μόνιμη παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, με την οποία ο Ερντογάν ευελπιστεί να υφαρπάξει θαλάσσια οικόπεδα από Ελλάδα και λοιπές χώρες.
Εκτιμήσεις αμυντικών αναλυτών φέρουν ότι πιθανότατα και ανάλογα με την κατάσταση την περίπτωση να δούμε πακιστανικά πολεμικά πλοία στην Α.Μεσόγειο στο πλευρό των Τούρκων, στο σενάριο που η Αίγυπτος για παράδειγμα κινηθεί με μονάδες επιφανείας της στην περιοχή υπέρ της Ελλάδος.