Νέα τουρκική πρόκληση
Σε μία είδηση-”βόμβα” προχώρησαν ρωσικές πηγές, όπου φαίνεται ξεκάθαρα, πως οι Τούρκοι, λόγω Συνόδου του ΝΑΤΟ, θέλουν να δείξουν πως είναι το καλό ”παιδί” της Συμμαχίας.

Πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής, (τα οποία μην ξεχνάμε πως είναι οπλισμένα και ”φορτωμένα” με πυροβόλα), στο πλαίσιο της εμφάνισης στη Μαύρη Θάλασσα των αμερικανικών, βρετανικών και ολλανδικών πολεμικών πλοίων, στάλθηκε κοντά στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που ελήφθησαν, το πλοίο πλησίασε περίπου στα 30 ναυτικά μίλια τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας και έμεινε στην περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου μετά κινήθηκε απειλητικά και προς την Κριμαία.
Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο εάν το τουρκικό πλοίο συνοδεύτηκε ήταν υπό την παρακολούθηση ρωσικών μαχητικών και πλοίων.

Η Ρωσία μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ φοβάται παρέμβαση του σε Ντονμπάς

Είναι δεδομένο ότι μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα υπάρξουν εκτενείς αναλύσεις από διεθνή ΜΜΕ, προκειμένου να αποκρυπτογραφηθούν οι δηλώσεις σημαινόντων ηγετών της Ατλαντικής Συμμαχίας, αναφορικά με μελλοντικές εξελίξεις σε “καυτά” ζητήματα.

Το ΝΑΤΟ επαλήθευσε στη Σύνοδό του ότι έχει βάλλει στο στόχαστρο τις Ρωσία και Κίνα, ως απειλές, ενώ πρόσφατα ως γνωστόν υπήρξε μεγάλη ένταση στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας λόγω Ουκρανίας και Λευκορωσίας.
Στο πλαίσιο αυτό ο έγκριτος ρωσικός ιστότοπος aviapro επισημαίνει τα παρακάτω:
“Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι λόγω της τρέχουσας έντασης στο Ντονμπάς, το ΝΑΤΟ μπορεί να παρέμβει στην κατάσταση.

Η δήλωση του Μπάιντεν συνέπεσε με την εμφάνιση πληροφοριών ότι στρατιωτικοί εκπαιδευτές και,σύμφωνα με ορισμένες πηγές, μισθοφόροι του ΝΑΤΟ βρίσκονταν στο Ντονμπάς.

Όπως προκύπτει από τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου, η τρέχουσα ένταση στο Ντονμπάς μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο στο γεγονός ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά και στο γεγονός ότι η Συμμαχία μπορεί να παρέμβει στην κατάσταση στην περιοχή.

“Η κατάσταση στο Ντόναμπας δεν αποκλείει την πιθανότητα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Προφανώς, με την αποδοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία μπορεί νόμιμα, μετά από αίτημα του Κιέβου, να παρέμβει στην ένοπλη σύγκρουση στο Ντονμπάς και αυτό θα αποτελέσει ένα μάλλον μεγάλο πρόβλημα για τους ρωσόφονους, καθώς το ΝΑΤΟ θα μπορεί να χρησιμοποιήσει σύγχρονα όπλα στις επιθέσεις του κατά των πολιτοφυλάκων του Ντονμπάς.”

Και συνεχίζει το ρωσικό πρακτορείο αναφερόμενο στη Λευκορωσία στη συνέχεια αναφέροντας:

“Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας Σεργκέι Αλενίκ δημοσίευσε αποσπάσματα από τις ακροάσεις στη Γερουσία των ΗΠΑ, η οποία επεξεργάστηκε μέτρα κατά του κράτους από την Ουάσινγκτον.

Όπως προκύπτει από τα υποβληθέντα υλικά, τα οποία έχουν ήδη αποσταλεί στην Προεδρική Διοίκηση, στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στην Επιτροπή Κρατικής Ασφάλειας της Λευκορωσίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν επίθεση στη Λευκορωσία, στην πραγματικότητα, κηρύσσοντας πόλεμο στο γειτονικό κράτος.

Η έκθεση είναι μια παραπομπή των συμμετεχόντων σε ακρόαση στη Γερουσία των ΗΠΑ στις 9 Ιουνίου, στην οποία αναφέρονται δηλώσεις γερουσιαστών των ΗΠΑ, της πρέσβης Τζούλι Φίσερ και ακόμη και της Svetlana Tikhanovskaya.

Εκτός από την επιβολή κυρώσεων εναντίον ενός γειτονικού κράτους, αναφέρεται επίσης στην έναρξη μιας επίθεσης στη Λευκορωσία, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική στο πλαίσιο της ανάπτυξης μεγάλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ώρες, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε την ανάγκη να εκπαιδεύσει τους πολίτες στη χρήση όπλων από τις αρχές του τρέχοντος έτους και επίσης ότι θα γίνουν εκκλήσεις εφέδρων αξιωματικών και στρατιωτών.

Τα παραπάνω υποδηλώνουν ότι το Μινσκ διαθέτει πραγματικά πληροφορίες και φοβάται πιθανή εισβολή από τη Δύση.”

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για περαιτέρω κλιμάκωση της στάσης του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας σε Ουκρανία και Λευκορωσία, ωστόσο τα πάντα θα εξαρτηθούν από την επικείμενη συνάντηση Μπάϊντεν-Πούτιν και τις αποφάσεις που θα ληφθούν μεταξύ των 2 ηγετών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ και καιρό φημολογείται η δημιουργία μιας χαλαρής Συνομοσπονδίας μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας, έτσι ώστε η Ρωσία να εγγυηθεί την εδαφική ακεραιότητα της Λευκορωσίας έναντι του ΝΑΤΟ, κάτι το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί από τον Πούτιν αν το κλίμα γίνει ακόμη ποιό φορτικό κατά του φίλου του Λουκασένκο από τη Δύση.

Σε όποια των περιπτώσεων υπάρχει δρόμος για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, αφού αυτή δεν πραγματοποιήθηκε στην διάσκεψη της Ατλαντικής Συμμαχίας τώρα.

Εκτίμηση είναι ότι τις δύο υπερδυνάμεις, ΗΠΑ-Ρωσία, αλλά και την ΕΕ δεν συμφέρει να μετατραπεί η Ευρώπη σε πεδίο μάχης για πάρα πολλούς λόγους, αφού η δράση θα φέρει αντίδραση και ο έλεγχος της κατάστασης θα ξεφύγει.

Μην λησμονούμε επίσης ότι με ανάλογο τρόπο η Ρωσία ως αντίδραση θα μπορούσε να πλήξει το ΝΑΤΟ στο μαλακό υπογάστριό του, τις Βαλτικές χώρες, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, με δυνάμεις της προερχόμενες από 3 κατευθύνσεις, από το έδαφός της, από τη Λευκορωσία και από το Καλίνιγκαντ.

Η απόσταση άλλωστε Καλλίνιγκραντ-Λευκκορωσίας είναι μόλις 160 χιλιόμετρα, γεγονός που από στρατιωτικής άποψης τυχόν συνένωση των Ρωσικών τεθωρακισμένων Σχηματισμών εκεί, θα σήμαινε περικύκλωση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων τόσο Εθνικών όσο και Νατοϊκών των Βαλτικών χωρών/ Κατά ανάλογο τρόπο ο Ρωσικός στόλος σε Βαλτική και Μαύρη θάλασσα είναι καταδικασμένος σε ολοκληρωτική καταστροφή, λόγω του ότι δεν έχει καμία οδό διαφυγής σε ανοικτή θάλασσα, οπότε θα βρίσκεται στο έλεος συνεχών αεροπορικών και ναυτικών επιθέσεων του ΝΑΤΟ.

Εκτίμηση είναι ότι θα συνεχιστεί ο πόλεμος τριβής σε Ουκρανία και Ντονμπάς μέσω εκπαιδευμένων εκπροσώπων τόσο της Ρωσίας, όσο και της Ουκρανίας, αφού όπως είπαμε παραπάνω μια γενικευμένη σύρραξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο δεν συμφέρει κανένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »