Θα το ξαναγράφω όσες φορές χρειαστεί: ο φιλο-Ναζισμός και η ψυχοπαθολογία μπορούν ενίοτε να καμουφλάρονται – ιδίως πίσω από τη μάσκα του δήθεν ‘προοδευτισμού’. Η αμορφωσιά και η πολιτισμική ανυπαρξία, ποτέ. Είναι συμφορές που προδίδονται κραυγαλέα.
Αυτός είναι ο Άρης Χατζηστεφάνου, εξ επαγγέλματος σφουγγοκωλάριος Καθεστώτων, που… υποδύεται τον ‘δημοσιογράφο’.
Η μαριονέτα αυτή έγραψε πρόσφατα ένα ξεκαρδιστικό αρθράκι με τίτλο “Εμβολιάσου ρε, τι σου ζητάμε”; παραπέμποντας εξυπνακιζομένως στο μυθιστόρημα του Χρόνη Μίσσιου “Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε” που αναφέρεται στη Χούντα, την παλιά, την ‘άκομψη’.
Η φράση που αναφέρει ο Μίσσιος είναι λόγια του Δεσμοφύλακα, ενός από τα εκτελεστικά όργανα του τότε Καθεστώτος!
Ευτυχέστερο και πιο εξευτελιστικό ‘αυτογκόλ’ δεν θα μπορούσε να βάλει ο εσμός των ΜΜΕ. Αλλά και πιο αληθινό. Νομοτελειακά, μόνοι τους θα βγάλουν τα μάτια τους. Και δεν είναι μόνο η παραπομπή, η κραυγαλέα παραδοχή και η ακούσια ταύτιση με προηγούμενες τυραννίες, ούτε απλώς η πεποίθηση ότι απευθύνονται σε ομοίους τους. Είναι και το πρόσωπο που υποσυνείδητα επέλεξε ο… ιδιοφυής συντάκτης: “σου ΖΗΤΑΜΕ” και όχι απλώς “σου ΖΗΤΑΝΕ”.
Δηλαδή, ο Δεσμοφύλακας του Μίσσιου χρησιμοποιεί τρίτο πληθυντικό για το Καθεστώς, διαχωρίζοντας ελαφρώς τη θέση του. Εντολές εκτελούσε, που λένε.
Ο Δεσμοφύλακας-σφουγγοκωλάριος Χατζηστεφάνου χρησιμοποιεί πρώτο πληθυντικό. Δεν εκτελεί απλά εντολές, του αρέσει κιόλας. Είναι αναπόσπαστο μέρος της εκτροπής, σπλάχνο του διεθνούς ολοκληρωτισμού. Εμείς, λέει. Έξοχο! Να γνωρίζουν ότι η ηλιθιότητα ΔΕΝ θα αποτελέσει άλλοθι.
Σχετικό (δικό μας): To Ρε στο συνάφι σου… τσογλάνι των Υπηρεσιών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »