Στο τραπέζι απολύσεις αλλά και αποκλεισμοί ακόμα και από το να ψωνίζει κάποιος το οτιδήποτε χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού
Η συζήτηση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ήδη προκαλεί εντάσεις με το Μαξίμου με αφορμή τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού να δηλώνει αποφασισμένο ότι θα το πάει μέχρι τέλους, ή θα εμβολιαστούν όλοι ή θα γίνουν… απόκληροι.
Η κυβέρνηση με το Lockdown στην Μύκονο θέλησε να δείξει ότι ακόμα και στον ισχυρότερο πόλο τουρισμού και τουριστικού εισοδήματος επιβάλλει την θέλησή της ασχέτως κόστους!
Επιπλέον από τα κυβερνητικά κλιμάκια στόχος πλέον είναι να κοπεί το δικαίωμα επιλογής του πολίτη στο εμβόλιο. Πως; Με το να μετατρέπει τους πολίτες αυτούς σε απόκληρους της κοινωνίας αποκλείοντάς τους από την κοινωνική και οικονομική ζωή.
Ήδη τα μέτρα της εστίασης έδειξαν το δρόμο του διαχωρισμού αλλά αναφορές δημοσιευμάτων φαίνεται ότι στο Μαξίμου είναι έτοιμοι να το φτάσουν στα άκρα όπως πρωτοσέλιδο εφημερίδας αποκαλύπτει ότι από τον Σεπτέμβριο για την είσοδο σε καταστήματα λιανικής θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού τόσο από εργαζόμενους, όσο και από πελάτες.
Ας ελπίσουμε να μην τους κλείσουν τους ανεμβολίαστους και σε τίποτα γκέτο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το μέτρο θα εφαρμοστεί καθολικά και θεωρείται βέβαιο ότι θα δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στην ελληνική οικονομία, εξαναγκάζοντας υπαλλήλους και καταναλωτές να προσφύγουν στον εμβολιασμό.
Αφορμή για τα νέα μέτρα δόθηκε από τη δήλωση της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία, έστω και αν ανασκευάστηκε, άνοιξε ένα πεδίο αντιπαράθεσης για το θέμα των απολύσεων όσων αρνηθούν το εμβόλιο.
Ωστόσο, με βάση τη νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα έλθει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, αναμένεται και η διαμόρφωση νέων δεδομένων στην αγορά εργασίας, από την οποία φαίνεται ότι σταδιακά θα αποκλείονται όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν.
Μεταξύ των άλλων, η ρύθμιση θα παρέχει στους εργοδότες τη δυνατότητα να ζητούν από τους εργαζομένους στοιχεία για το αν έχουν εμβολιαστεί, κάτι που ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο και για απολύσεις με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, όπως ανέφερε σχετικά την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.
Από τα όσα επισημαίνουν κυβερνητικοί παράγοντες, το επόμενο διάστημα θα αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης της πανδημίας. Δεδομένου ότι δεν προβλέπεται η επιβολή ενός νέου, γενικού απαγορευτικού ή κάποια οριζόντια αναστολή οικονομικών δραστηριοτήτων, «στο εξής θα πρέπει όλοι να μάθουμε να ζούμε με τον ιό» διαμηνύεται από το Μέγαρο Μαξίμου.