«Τσαρλατάνοι οι υγειονομικοί που τάσσονται κατά των εμβολίων»!
Το «πράσινο φως» για εμβολιασμό ακόμη και παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών έδωσε η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, με φόντο τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και την ινδική μετάλλαξη με τον ελάχιστη θνητότητα που παρουσιάζει.
Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 ετών με στόχο την «προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών», την διατήρηση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την προστασία των «ευάλωτων» ατόμων στο οικογενειακό περιβάλλον.
Η σχετική πλατφόρμα για τα ραντεβού αναμένεται να ανοίξει την προσεχή Παρασκευή 30 Ιουλίου.
«Η ινδική έχει αλλάξει τα δεδομένα – πρόκειται για την μετάλλαξη που απειλεί τους ανεμβολίαστους» τόνισε η κ. Θεοδωρίδου και αναφέρθηκε στα στοιχεία που αφορούν στα παιδιά.
«Τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο δυσμενών επιπτώσεων από την λοίμωξη με covid» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία».
«Τα παιδιά είναι το αίτιο των επιδημικών εξάρσεων στα σχολεία και αυτό το γεγονός εμποδίζει τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία» είπε για να σημειώσει ότι αυτό μπορεί να ευθύνεται και για νέες μεταλλάξεις, καθώς οι ανεμβολίαστοι είναι «εργαστήριο παραγωγής νέων μεταλλάξεων».
Το θέμα της 3ης δόσης μας απασχολεί όλους, τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου, προσθέτοντας ότι το πότε και αν θα χορηγηθεί η 3η δόση, θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια της πανδημίας. Όπως τόνισε, τα άτομα που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα, η διάρκεια προστασίας από τα εμβόλια ξεπερνά τους έξι μήνες, που είχε εκτιμηθεί αρχικά. Άφησε, δε, να εννοηθεί ότι σε αρχικό στάδιο, αν κριθεί ότι θα πρέπει να γίνει 3η δόση, θα ενταχθούν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Επανέλαβε, δε, ότι το εμβόλιο προστατεύει από βαριά νόσηση και θάνατο και ότι άτομα που έχουν εμβολιαστεί είναι δυνατόν να νοσήσουν, αλλά με ήπια συμπτώματα. Πρόσθεσε, δε, ότι στις σπάνιες περιπτώσεις που εμβολιασμένοι έχουν νοσήσει πιο βαριά, είναι άτομα με υποκείμενα νοσήματα.
Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου, ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία παρατηρείται στη χώρα μας και τα παιδιά αποτελούν πηγή διασποράς.
«Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις», ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου και γνωστοποίησε πως «με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών».
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιαμσό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Είπε ότι οι ανεπιθύμητη ενέργεια περικαρδίτιδας, μυοκαρδότιδας στα παιδιά είναι σπάνια- στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.
«Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τα επιδημιολογική δεδομένα και απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.
«Συχνά με ρωτούν τι θα έλεγα σε αυτά τα άτομα. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν έχουν αυτιά να ακούσουν και προσπαθούν να πείσουν και εκείνους που θέλουν να εμβολιαστούν για το αντίθετο. Νομίζω πως τους έχουμε δώσει πολύ χώρο για να ακουστούν. Αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις αυτές, κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν, αν καταλήξουν στα νοσοκομεία», δήλωσε για το κίνημα των αντιεμβολιαστών η Μαρία Θεοδωρίδου.
Θεμιστοκλέους: «Τσαρλατάνοι οι υγειονομικοί που τάσσονται κατά των εμβολίων»!
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στα ποσοστά των εμβολιασμέων ανά ηλικία, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού και ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή (30/7) ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των παιδιών από 12 έως 15 ετών.
Σχολιάζοντας το αντιεμβολιαστικό κίνημα, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν, πιθανόν δεν έχουν εκτιμήσει τις συνέπειες της νόσου. Δεν βλέπουν τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, τι έχει συμβεί».
Αναφερόμενος, μάλιστα, στους υγειονομικούς που συμμετέχουν στο κίνημα, τους χαρακτήρισε «τσαρλατάνους» και τόνισε ότι υπάρχουν αρμόδιοι φορείς και επιτροπές που εκτιμούν και αξιολογούν τα φάρμακα και τα εμβόλια και βάσει αυτών των εκτιμήσεων βαδίζει η επιστημονική κοινότητα.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
«Η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης της άποψης ενός ατόμου. Κάποιος υγειονομικός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Είναι υποχρέωση του συντάγματος να τιμωρήσουν τους γιατρούς που αρνούνται αυτούς τους κανόνες. Οι γιατροί που εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης πρέπει να τιμωρηθούν. Ο αντιεμβολιασμός είναι η θέση κάποιου που είναι τσαρλατάνος, και υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφαρμόσει τη νομοθεσία απέναντί του», τόνισε χαρακτηριστικά.