Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των «Ειδικών» Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Κυριακής 1η Αυγούστου, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο διενέργειας εργαστηριακών τεστ (υψηλού κόστους σε σχέση με τα self-test) δύο φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους πολίτες συνεχίζοντας έτσι τις κυβερνητικές οδηγίες μάλλον για οικονομική ασφυξία.
Έτσι αδιαφορώντας για τις μελέτες όπως με τον ποιο επίσημο τρόπο αναδείχθηκε μέσω του αμερικανικού CDC όπου έδειξε ότι οι εμβολιασμένοι να φέρουν μεγάλο ιικό φορτίο όταν νοσήσουν ενώ έχουν τις ίδιες πιθανότητες να μολύνουν κάποιο άλλο άτομο, όσο και οι μη εμβολιασμένοι τους ζητάνε τον μισθό ελαφρά την καρδία.
Προφανώς επειδή εσοδεύουν μάλλον υψηλά ποσά οι ίδιοι να θεωρούν ότι οι υπάλληλοι που έχουν αμφιβολίες για τα εμβόλια και λαμβάνουν τον μισθό των 534 ευρώ (συγγνώμη ήρθε και η αύξηση του 2%!) ότι θα μπορούν να πληρώνουν δύο rapid test κόστους 20-30-40 ευρώ την εβδομάδα άνετα. Μάλλον ξε΄ρουν ότι δεν θα μπορέσουν και έτσι ποντάρουν ότι θα εμβολιαστούν θέλουν δεν θέλουν.
Έτσι φαίνεται ότι κάθε ημέρα θα ακούμε τον άτυπο σχεδιασμό της κυβέρνησης που είναι να πιέζουν τους απλούς υπαλλήλους λέγοντας τους ουσιαστικά αν δεν κάνουν εμβόλιο θα το πληρώσουν ακριβά με τα πρόστιμα να πηγαίνουν “βροχή” ή να εξαθλιωθούν οικονομικά πληρωνοντας οι ίδιοι τα ακριβά rapid-test.
Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με διαρροές από το Μαξίμου η «γραμμή» είναι για την πλήρη «επιστροφή» των εμβολιασμένων σε συνθήκες κανονικότητας και την επιβολή «φίλτρων» στους ανεμβολίαστους για τις κοινωνικές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες με στόχο την εφαρμογή της από τις αρχές του φθινοπώρου ενώ την ίδια στιγμή από σήμερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια νέα οικονομική επιβάρυνση μέσα από τους λογαριασμούς ρεύματος.
Έτσι μετά την ανοδική πορεία ακόμα και στα βασικά είδη διατροφής η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της δίνει την χαριστική βολή στα νοικοκυριά μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος.
«Αν δεν εμβολιαστούμε δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από το να πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ ή δεξιά και αριστερά. Θα πρέπει λοιπόν να μπούμε σε μια διαδικασία ελέγχου για λόγους υγειονομικής ασφάλειας είπε ο Χ.Γώγος.
Αν αυτό θα γίνει πριν μπούμε ή αν θα γίνει -φυσικά δύσκολο, δύο φορές την εβδομάδα να κάνει κάποιος τεστ για να μπορεί να έχει μια σχετική ασφάλεια ότι δεν μεταδίδει και ότι δεν είναι θετικός, θα μπούμε και σε αυτό, αλλά είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, το καταλαβαίνετε και καλό είναι να το αποφύγουμε».
«Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να κάνει κανείς ένα rapid test για να πάει να ψωνίσει – γιατί έτσι πρέπει να κάνει, γιατί μέσα στο μαγαζί δεν μπορεί να μπει κανείς και να είναι θετικός με τη Δέλτα και να μεταδίδει δεξιά και αριστερά ακόμη και στους εμβολιασμένους», πρόσθεσε ο καθηγητής.
Σύμφωνα με τον ίδιο ιδανικά πριν αρχίσουν να λειτουργούν μεγάλες δραστηριότητες το φθινόπωρο θα πρέπει το ποσοστό των εμβολιασμένων να έχει φτάσει στο 60% με 70%.
Εξήγησε την πολυπλοκότητα που δημιουργείται από την κατάσταση με το 60% των πολιτών εμβολιασμένο και τους υπολοίπους «να τρέχουν να κάνουν τεστ πριν μπουν σε κλειστά καταστήματα» καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί και προβληματικό για την καθημερινότητα.
«Είναι πολύ απλό να εμβολιαστούμε και να τελειώνουμε», πρόσθεσε.