Το κυβερνητικό Βατερλώ με την εισαγωγή 26.000 λιγότερων σπουδαστών στις πανεπιστημιακές σχολές, είχε ιδιαίτερο αντίκτυπο και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου πριν από λίγους μήνες ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε ανακοινώσει την αύξηση του αριθμού των σπουδαστών στις παραγωγικές σχολές και ειδικότερα στην ΣΣΕ αλλά κατάφεραν τελικά να πάρουν 103 εισακτέους λιγότερους.
Play Video
Και αυτό γιατί παρά τις εξαγγελίες αύξησης των εισακτέων για την ομαλή και επιβεβλημένη ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού τελικά κατάφεραν να πάρουν λιγότερους λόγω του νέου συστήματος που επέβαλε η κυβέρνηση φέτος με την περίφημη ΕΒΕ.
Η στρατηγική επιλογή του κυβερνητικού προγραμματισμού βυθίστηκε χθες με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όπου αντί για 247 σπουδαστές στα Όπλα της Σχολής Ευελπίδων, μπήκαν 103 λιγότεροι, λόγω του «κόφτη» που επέβαλε η κυβέρνηση. 103 θέσεις σπουδαστών στα Όπλα έμειναν κενές!
Από το υπουργείο Παιδείας κάποιοι λένε ότι “δεν έπρεπε να μπει στη ΣΣΕ συντελεστής 1,2”, ρίχνοντας έτσι την ευθύνη στη Σχολή, από την οποία λένε ότι “εμείς είχαμε βάλει συντελεστή 1 αλλά από το ΓΕΕΘΑ ήθελαν 1,2” και άλλα πολλά.
Από αυτή τη Σχολή παράγονται τα στελέχη του Στρατού και όσο κι αν δεν μπορεί να το καταλάβει είναι μέγα θέμα να μένουν 103 θέσει κενές, επειδή στο υπουργείο Παιδείας έκαναν “μεταρρύθμιση” όπως τους βολεύει.
Θυμίζουμε ότι ο Ν.Παναγιωτόπουλος είχε πανηγυρίσει την έγκριση του ετήσιου σχεδίου δράσης του Υπουργείου, το οποίο σύμφωνα με όσα είπε περιλαμβάνει ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα περαιωθούν κατά το τρέχον έτος και συνδέονται με τις στρατηγικές επιλογές του Κυβερνητικού Προγραμματισμού.
Όπως είχε τονίσει στη στρατηγική αυτή εντάσσονται πρωτοβουλίες όπως η αύξηση των εισακτέων στο σύνολο των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών.
Από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και για μία πενταετία, θα εισάγονται στις παραγωγικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών όλων των Κλάδων 1.335 σπουδαστές ετησίως, έναντι των 819 των τελευταίων ετών με αύξηση 13% κάθε χρόνο.
Αλλά υπολόγιζε μάλλον χωρίς τη Ν.Κεραμέως, και για ακόμα μια φορά η “λυπητερή” πηγαίνει στο στράτευμα.