Φωτιά στο Αιγαίο: Μαζική παραγωγή λιμενικών σκαφών από την Τουρκία
ΗΤουρκία ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή 122 εγχώριων σχεδιασμένων περιπολικών σκαφών «για την προστασία των ακτών της χώρας», δήλωσε την Κυριακή ο υπεύθυνος του έργου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Τα σκάφη θα προμηθευτούν από τη βιομηχανία άμυνας και ναυπηγικής στη Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος και στη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας.
Το έργο διευθύνεται από το Ναυπηγείο ARES, στη νότια επαρχία της Αττάλειας.
α μικρά ναυτικά σκάφη θα χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, για να ελέγχουν την παράτυπη μετανάστευση, το λαθρεμπόριο, την έρευνα και τη διάσωση και τις θαλάσσιες επιχειρήσεις ασφαλείας στην λεγόμενη «Γαλάζια Πατρίδα».
Θα κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Turkish Lloyd (υπολογισμοί σχεδιασμού και έργα όλων των ειδών πλοίων, πλωτών σκαφών, σκαφών αναψυχής, θαλάσσιου εξοπλισμού) και θα λειτουργούν σε όλες τις παράκτιες περιοχές της Τουρκίας.
Το ARES 35 FPB (Fast Patrol Boat), με μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβων και εμβέλεια 160 ναυτικών μιλίων, θα έχει ύψος 12 μέτρα (πάνω από 39,3 πόδια).
Ο Onur Yilmaz, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος σχεδιασμού και έργων στο ARES Shipyard, δήλωσε στο Anadolu Agency ότι κατασκεύασαν με επιτυχία το πρώτο από τα 122 περιπολικά σκάφη στο πλαίσιο της σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας τους και της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας.
Μετά από περίπου ένα χρόνο δραστηριοτήτων ανάπτυξης του σχεδιασμού, ξεκίνησαν την παραγωγή τον Ιανουάριο και το σκάφος έχει υποβληθεί σε διάφορες δοκιμές, είπε.
Πρόσθεσε ότι το σκάφος θα αναχωρήσει από την Αττάλεια για δύο μήνες για να λάβει μέρος σε επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα.
“Η παραγωγή έχει ξεκινήσει και για άλλα σκάφη. Σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε το έργο σε τέσσερα χρόνια παραδίδοντας έξι σκάφη κάθε δύο μήνες”, εξήγησε.
Όλα τα σκάφη θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν αλλαγές σε περίπτωση πρόσθετης ανατροφοδότησης, πρόσθεσε.
“Σχεδιάστηκε με υψηλή επιχειρησιακή ικανότητα σε όλες τις ακτές της Τουρκίας και θα αποδειχθεί εκτελώντας εργασίες σε ρηχά και ακόμη και βαθιά νερά.”