«Και τα δύο έχουν ένα κοινό: Την κακή διαχείριση της πανδημίας» τονίζει ο καρδιολόγος Κ.Αρβανίτης
Ο διδάκτωρ Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Αρβανίτης,  εξαπέλυσε «βόμβες» για την αύξηση της θνησιμότητας στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, μια αύξηση που παρατηρείται βέβαια και σε άλλες χώρες εκτός από την Ελλάδα.

Ο Κ.Αρβανίτης έκανε λόγο για ένα «θανατικό» το οποίο «τρέχει» με ρυθμό 20.000 θανάτων τον χρόνο, καθώς στους πρώτους έξι μήνες σημειώθηκαν 10.000 θάνατοι παραπάνω από το αναμενόμενο, ενώ όσον αφορά τα αίτια… υποστήριξε ότι αυτά πιθανότητα είναι ο «μαζικός εμβολιασμός και η παρατεταμένη καραντίνα». Ο καρδιολόγος Αρβανίτης πρόσθεσε μάλιστα πως «και τα δύο έχουν ένα κοινό: Την κακή διαχείριση της πανδημίας».
Τον τελευταίο καιρό αρκετοί επιστήμονες έχουν παρατηρήσει πως στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί οι θάνατοι, κάτι που ανέδειξε πρώτος ο Κωνσταντίνος Αρβανίτης, μάλιστα είναι ένα φαινόμενο το οποίο δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες. Τί όμως συμβαίνει; Γιατί υπάρχει αυτό το «θανατικό», όπως το χαρακτηρίζει ο καρδιολόγος Αρβανίτης.

επικοινώνησame με τον Κωνσταντίνο Αρβανίτη, ο οποίος έδωσε άκρως ενδιαφέρουσες απαντήσεις για την «πανδημία των αιφνίδιων θανάτων», όπως κάποιος θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει.

«Παρατήρησα αύξηση της συνολικής θνησιμότητας στον ελληνικό πληθυσμό. Περίμενα αρχικά να δω 3-4 μήνες διαδοχικούς για να δω εάν είναι σταθερή αυτή η τάση για να μην πω ότι είναι κάτι τυχαίο, αυτή επιβεβαιώθηκε και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και επιβεβαιώνεται και τον Αύγουστο. Δηλαδή έχουμε πάνω 6 μήνες που κάθε μήνας έχει μεγαλύτερη θνησιμότητα ο πληθυσμός από όλα τα αίτια σε σχέση με την περσινή, αλλά και σε σχέση με τον μέσο όρο της δεκαετίας», είπε αρχικά ο Κ.Αρβανίτης.

Ποια είναι όμως τα αίτια;

Ο καρδιολόγος ήταν ξεκάθαρος, δύο είναι τα πιθανά αίτια, η παρατεταμένη καραντίνα και ο μαζικός εμβολιασμός του ελληνικού πληθυσμού.

«Αυτό μπορεί να οφείλεται σε δύο αίτια, τα οποία μπορεί να συμβάλουν και τα δύο, αλλά δεν ξέρουμε σε ποιο ποσοστό ακόμα. Το ένα, το πιο προφανές, αίτιο είναι να είναι συνέπεια της παρατεταμένης καραντίνας, η οποία γίνεται για έναν συγκεκριμένο ρόλο για να περιοριστεί η εξάπλωση των “κρουσμάτων” του Covid-19 – το οποίο επίσης δεν πετύχαμε. Κλειστήκαμε Νοέμβριο με 800 κρούσματα και με την εξαγγελία ότι δεν θα ανοίξουμε εάν δεν πέσουν στα 200 και ανοίξαμε με 3.000 κρούσματα. Παρόλα αυτά όταν γίνεται μια παρατεταμένη καραντίνα, και όχι για λίγο χρόνο όπως πρέπει να γίνεται, τότε αρχίζεις και προκαλείς μια αύξηση σε πάρα πολλά άλλα νοσήματα. Η νοσηρότητα του συνολικού πληθυσμού από όλα τα άλλα αίτια αυξάνεται – εδώ αυξήθηκε για το ίδιο αίτιο για το οποίο κλείσαμε», είπε ο Κ.Αρβανίτης για την καραντίνα.

Πώς ακριβώς όμως συμβάλλει η παρατεταμένη καραντίνα:

«Γιατί πέφτει η ανοσία στον πληθυσμό, λόγω εξασθένησης της ανοσίας, πρώτον. Το δεύτερο είναι πως με τον προσανατολισμό του ΕΣΥ μόνο σε Covid και την μετατροπή νοσοκομείων σχεδόν αποκλειστικά για Covid όλες οι άλλες αιτίες παραμελήθηκαν. Επίσης πάρα πολύς κόσμος δεν πήγαινε στο νοσοκομείο φοβούμενος μην κολλήσει Covid. πολλές προγραμματισμένες επεμβάσεις αναβλήθηκαν, μόνο τα επείγοντα γινόντουσαν, και αυτά περιορίστηκαν στο 20%. Πολλά προβλήματα υγείας δεν διαγνώστηκαν, είχε ένα σύμπτωμα ο κόσμος και δεν πήγαινε, άρα είχαμε αργοπορημένες διαγνώσεις.

Κάποιος είχε οξεία κρίση από ένα πρόβλημα που είχε και πέθαινε σπίτι του αβοήθητος γιατί φοβόταν να πάει στο νοσοκομείο για να μην κολλήσει κάτι. Σε μια παρατεταμένη καραντίνα αναδεικνύονται άλλες αιτίες νοσηρότητας και θνησιμότητας. Ένα λοιπόν είναι αυτό».

«Το δεύτερον είναι ότι πάρα πολύς κόσμος βγήκε σε αναστολή εργασίας και έπρεπε να ζήσει με επίδομα και μην ξεχνάμε πως η χώρα μας προέρχεται από μια παρατεταμένη οικονομική κρίση. Πάρα πολλά νοικοκυριά, τα οποία ήταν ήδη φτωχοποιημένα δέχθηκαν ένα ακόμα πλήγμα. Πάρα πολύς κόσμος λοιπόν είχε πρόβλημα επιβίωσης. Όταν το βιοτικό επίπεδο πέφτει ανεβαίνει η νοσηρότητα από όλα τα νοσήματα. Οι ανώτερες τάξεις έχουν μεγαλύτερο όριο επιβίωσης από τις κατώτερες. Η φτωχοποίηση περαιτέρω κάποιων κοινωνικών τάξεων αυξάνει την θνησιμότητα.

Αυτό όμως είναι κάτι που αργεί χρονικά, δεν είναι κάτι που έρχεται σε 2-3 μήνες. Ίσως δηλαδή η συμβολή της παρατεταμένης καραντίνας στην αύξηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας του ελληνικού πληθυσμού από κάθε αίτιο να υπάρχει, αλλά να μην την έχουμε δει ακόμα σε όλο της το μεγαλείο, βλέπουμε μόνο την αρχή».

«Δεύτερο αίτιο οι μαζικοί εμβολιασμοί»

«Το δεύτερο πιθανό αίτιο ενδέχεται να είναι οι μαζικοί οριζόντιοι εμβολιασμοί, γιατί συμπίπτουν χρονικά. Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν Ιανουάριο και μέχρι Φεβρουάριο ήταν μηδαμινό το ποσοστό των εμβολιασμένων. Από τέλη Φεβρουαρίου που άρχισε να είναι κάπως αξιόλογος ο αριθμός εμβολιασμένων ξεκινάει να ανεβαίνει και η ολική θνησιμότητα. Το ένα αυτό.

Το δεύτερον, όταν γίνεται μεγάλης έκτασης ιατρική πράξη σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού ο μόνος αξιόπιστος και μη παραποιούμενος δείκτης είναι να πάρεις την συνολική θνησιμότητα του πληθυσμού και να την συγκρίνεις με την συνολική θνησιμότητα μετά τους εμβολιασμούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα για χρόνια.

Δεν ξέρεις πόσο μπορούν να διαρκέσουν οι συνέπειες ενός φαρμακευτικού σκευάσματος. Ακόμα βλέπουμε τις βραχυπρόθεσμες συνέπειες, δεν έχουμε δει καν τις μεσοπρόθεσμες, πόσο μάλλον τις μακροπρόθεσμες. Μην ξεχνάμε πως πολλά φάρμακα και εμβόλια αποσύρθηκαν ως επικίνδυνα όχι γιατί εμφάνισαν την πρώτη εβδομάδα προβλήματα, αλλά γιατί εμφάνισαν μετά από μήνες και χρόνια. Κατά συνέπεια όταν γίνεται τέτοιας τεράστιας κλίμακας ιατρική πράξη, όπως ο μαζικός εμβολιασμός, ο μόνο αξιόπιστος δείκτης είναι η ολική θνησιμότητα πριν και μετά.

Και εάν πάρουμε τα μετά, δηλαδή από τέλη Φεβρουαρίου, τον Μάρτιο είναι πολύ μεγάλη η αύξηση της ολικής θνησιμότητας του ελληνικού πληθυσμού, τον Απρίλιο επίσης, τον Μάιο ακόμα πιο μεγάλη. Τον Ιούνιο έχουμε ξεφύγει τελείως, φέτος είχαμε 2.000 παραπάνω θανάτους σε σχέση με πέρσι. Αυτά δεν μπορούν να αποδοθούν στον κορωνοϊό.

Ο ΕΟΔΥ μας βγάζει κάθε μέρα δελτία και λέει θάνατοι με Covid, όχι από Covid, δηλαδή πέθαναν από άλλα προβλήματα, μεταξύ των οποίων και ο Covid. Αλλά ακόμη και εάν δεχθούμε αυτά που λένε τα συστημικά κανάλια ότι όλοι αυτοί είναι από Covid πώς δικαιολογούνται 2.000 θάνατοι φέτος τον Ιούνιο, τη στιγμή που μας λέει ο ΕΟΔΥ για 460 με Covid;

Τον Ιούλιο τα ίδια. Μάλιστα από Covid είχαμε μόνο 200 θανάτους. Το ίδιο και τον Αύγουστο, αν και ο ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει βγάλει επισήμως τα στοιχεία, όμως τα βρίσκει κάποιος από τον EuroMOMO και βλέπει ότι συνεχίζεται αυτό το θανατικό.

Έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 6 μήνες μια άνοδος της ολικής θνησιμότητας του ελληνικού πληθυσμού από κάθε αίτιο. Αν πάρουμε τα διαγράμματα των εμβολιασμών στην Ελλάδα και το πως προχωράει η αύξηση της θνησιμότητας θα δει πως αυτές οι δύο καμπύλες φαίνεται να ταυτίζονται. Κάτι που ένας που ξέρει τα βασικά από στατιστική υποψιάζεται. Βλέπει μια πολύ μεγάλη ομοιότητα, κατά συνέπεια δεν μπορεί να είναι αμελητέα η συμβολή του μαζικού εμβολιασμού».

«Και τα δύο έχουν ένα κοινό: Την κακή διαχείριση της πανδημίας»

Ο καρδιολόγος Κωνσταντίνος Αρβανίτης συνέχισε αναφερόμενος στην έκταση του προβλήματος τονίζοντας ότι «αυτοί οι θάνατοι ξεπερνούν τις 10.000 σε 6 μήνες. Σε 12 περιμένει κάποιος 20.000 θανάτους. Άρα aυτό το θανατικό τρέχει με ρυθμό 20.000 θανάτους τον χρόνο».

Και συνέχισε συγκρίνοντάς το με τους φερόμενους θανάτους του κορωνοϊού: «Οι θάνατοι από τον ΕΟΔΥ που αποδίδονται στον Covid είναι 14.000 σε 19 μήνες, είναι κάτω από 9.000 δηλαδή τον χρόνο. Ο ρυθμός με τον οποίον τρέχουν τα θύματα του Covid είναι 8.800 τον χρόνο. Αυτό που βρήκαμε τώρα τρέχει με υπερδιπλάσιο αριθμό. Όταν ο Covid τρέχει με 8.800 και το άλλο με 20.000 είναι πολύ πιο σημαντικό και από τον Covid αυτό που διαπιστώσαμε. Η ιατρική τρέχει με νούμερα. Πρέπει να μπαίνουν κάτω αριθμοί διαγράμματα».

Ο Κ.Αρβανίτης ολοκλήρωσε τη συνέντευξη του αναφερόμενος στα δύο πιθανά αίτια τονίζοντας πως «και τα δύο έχουν ένα κοινό: Την κακή διαχείριση της πανδημίας!»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »