Έρευνα «βόμβα» δείχνει πώς έστησαν απάτη με τον Covid-19 οι κυβερνήσεις
Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 στο «sciencedirect» και υπογράφεται από τους Christof Kuhbandner, Stefan Homburg, Harald Walach και Stefan Hockertz, αποδεικνύει ότι η Γερμανία χρησιμοποίησε πλαστά στοιχεία για να επιβάλλει lockdown.
Συγκεκριμένα η δημοσίευση, η οποία έχει τίτλο «Πώς η κακή ποιότητα δεδομένων μπορεί να μετατρέψει μια προσομοίωση σε μια εξαπάτηση η οποία καθορίζει το μέλλον» αποδεικνύει ότι κατά την πρώτη φάση της πανδημίας χρησιμοποιήθηκαν παραποιημένα δεδομένα ώστε να επιβληθεί το κλείσιμο των σχολείων και ακολούθως εκτενές lockdown στη Γερμανία. Η πρόβλεψη της αποτελεσματικότητας αυτών των μέτρων βασίστηκε σε παραποιημένα δεδομένα. Η έρευνα μας δημιουργεί το ερώτημα εάν πλαστά στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν και σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα.
Πρόκειται για μια έρευνα που προκαλεί «σεισμό», καθώς αποδεικνύει εμπράκτως ότι τα lockdown που επιβλήθηκαν, τα οποία κατέστρεψαν τις οικονομίες και τρομοκράτησαν τους πολίτες χρησιμοποίησαν παραποιημένα δεδομένα. Να θυμίσουμε ότι η τρέλα των lockdown οδήγησε στην τρέλα του μαζικού/υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Η έρευνα τονίζει τα εξής: «Κατά τη διάρκεια της εξάπλωση του SARS-Cov-2, η Γερμανία επέβαλλε διάφορες απαγορεύσεις, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των σχολείων στις 16 Μαρτίου του 2020 και το παρατεταμένο lockdown στις 23 Μαρτίου του 2020. Σε αυτή την έρευνα αποδεικνύουμε πως οι προσομοιώσεις που δείχνουν ότι είχε ευεργετικές επιπτώσεις το lockdown βασίστηκαν σε ψευδή δεδομένα, αλλά παρόλα αυτά έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος, καθώς χρησιμοποιήθηκαν για να δείξουν την αποτελεσματικότητα αυτών των μέτρων, προσδίδοντας επιστημονική αξιοπιστία σε αυτές τις πολιτικές.
Επισημαίνουμε ότι η αξιολόγηση της επιτυχίας τέτοιων πολιτικών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των δεδομένων. Η χρήση των δημοσιευμένων αναφερόμενων κρουσμάτων για τον υπολογισμό των στατιστικών στοιχείων χρονοσειρών μπορεί να παράγει παραπλανητικά αποτελέσματα, επειδή αυτά τα δεδομένα συνοδεύονται από άγνωστες μεταβλητές χρονικές καθυστερήσεις. Με το να χρησιμοποιήσεις δεδομένα, όπως η ημερομηνία εμφάνισης συμπτωμάτων, παίρνεις πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.
Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο αποδεικνύουμε ότι οι προηγούμενες αναλύσεις που δήλωναν ότι τα περιοριστικά μέτρα που πήρε η γερμανική κυβέρνηση ήταν απαραίτητα και αποτελεσματικά είναι εσφαλμένες».
Στη συνέχεια η έρευνα εξηγεί αναλυτικά και με επιστημονικά μοντέλα το γιατί ήταν εσφαλμένα τα στοιχεία που χρησιμοποίησε η γερμανική κυβέρνηση και παραθέτει τον παρακάτω πίνακα, ο οποίος (σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας) δείχνει ότι το πανδημικό κύμα έσβηνε προτού επιβληθούν τα περιοριστικά μέτρα και ότι τα μέτρα τελικά είχαν μηδενική επίδραση στη μείωση του Covid-19.
Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα: «Συμπεραίνουμε ότι η αρχική προσομοίωση που ισχυριζόταν ότι το lockdown της Γερμανίας ήταν απαραίτητο για τον περιορισμό της επιδημίας SARS-Cov-2 ήταν εσφαλμένη. Χρησιμοποιώντας τη σωστή βάση δεδομένων, η ημερομηνία μόλυνσης των κρουσμάτων αντί για τις ημερομηνίες αναφοράς, δείχνει ότι η μολυσματική δυναμική μειώθηκε αυτόνομα, πιθανότατα λόγω μιας εποχικότητας, πριν τεθούν σε εφαρμογή οποιοιδήποτε περιοριστικά μέτρα. Αυτό είναι ένα σαφές πρόσφατο παράδειγμα πώς μια κακή προσομοίωση έγινε επικίνδυνη εξαπάτηση».
Να θυμίσουμε, ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Welt, το οποίο σας είχε αποκαλύψει το pronews.gr, επιστήμονες είχαν εξαγοραστεί από την γερμανική κυβέρνηση για να αναπτύξουν ένα επιστημονικό μοντέλο για την εξάπλωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με οποίο θα παρέχουν στήριξη για «προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα» δηλαδή όσα οδήγησαν στα δύο lockdowns που αποφασίστηκαν.