Παρεμπιπτόντως, η Washington Post έγραψε επίσης για την προσάρτηση σήμερα. Είπε ότι η Μόσχα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει «δημοψηφίσματα» στα ουκρανικά εδάφη υπό τον έλεγχό της. Δεν θα γίνει όμως στις 9 Μαΐου, αλλά στα μέσα του μήνα. Μια παρόμοια υπόθεση έκανε νωρίτερα ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Ντμίτρι Γκούντκοφ, ο οποίος δήλωσε ότι την Ημέρα της Νίκης, η Ρωσική Ομοσπονδία θα ανακοινώσει σχέδια για προσάρτηση των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντόνιετσκ και Λουγκάνσκ. Η εκδοχή ότι η κινητοποίηση θα ανακοινωθεί την Ημέρα της Νίκης παρουσιάστηκε χθες, στις 2 Μαΐου, από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών – την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών. Ο επικεφαλής του τμήματος, Κιρίλ Μπουντάνοφ, είπε ότι «η Rosrezerv έχει αρχίσει να ελέγχει τι πραγματικά έχει σε απόθεμα και να υπολογίζει τι μπορεί να εκδώσει για εντολές κινητοποίησης. Αυτό είναι ένα απολύτως απαραίτητο βήμα πριν ξεκινήσει μια πραγματική κινητοποίηση». Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο! Την ίδια στιγμή, ο Μπουντάνοφ δεν πιστεύει στο ενδεχόμενο κατάληψης ολόκληρου του Ντονμπάς μέχρι την Ημέρα της Νίκης: «Αυτός είναι ο στόχος τους, αλλά δεν θα συμβεί, δεν έχουν χρόνο. Δεν έχουν χρόνο με κανέναν τρόπο».

BySfairika.gr

Μάι 4, 2022

Τι λέει ο Γ.Ν.Χαράρι – Πώς θα αναγκαστούν οι πολίτες να κάνουν «θυσίες» για να σώσουν το κλίμα

Ο κορωνοϊός και τα lockdown που επιβλήθηκαν ήταν, κατά πολλούς, μια πρόβα για αυτά που θα φέρουν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε από τους New York Times έρευνα που δείχνει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα ξεσπάσουν νέες πανδημίες λόγω… της κλιματικής αλλαγής. 

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε προσφάτως και ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να βρούμε τρόπους για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο ώστε να μην έχουν νέους, ακόμη πιο φονικούς, Covid-19.

Πώς θα το κάνουν αυτό; Με το να «πουλήσουν» μια ψεύτικη ιστορία στους πολίτες, η οποία θα τους οδηγήσει στο να δεχθούν μέτρα όπως το lockdown. Ποιος άλλωστε θα δεχθεί τέτοια μέτρα για την προστασία του κλίματος; Κανείς! Αντιθέτως αρκετοί θα δεχθούν να περιοριστούν οι ελευθερίες τους ώστε να σωθούν από κάποια φονική πανδημία.

Αυτά είπε επί της ουσίας ο Yuval Noah Harari, κορυφαίος σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και του Κλάους Σβαμπ.

«Πρέπει να κάνεις τους πάντες να πιστεύουν στην ίδια ιστορία και δεν χρειάζεται καν να είναι αλήθεια μερικές από τις πιο δυνατές ιστορίες ήταν φανταστικές.

Παράλληλα αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά για το πώς θα μπορέσουν να ελέγχουν τους πολίτες και υποστήριξε ότι: «Αυτοί που ελέγχουν τα δεδομένα θα είναι αυτοί που θα ελέγχουν και την ιστορία. Το μόνο που χρειάζεσαι για να χακάρεις τους ανθρώπους είναι τα δεδομένα. Τα χακάρεις τους ανθρώπους σημαίνει ότι θα τους ξέρεις καλύτερα απ’ ότι αυτοί τον εαυτό σου.

Είναι κάτι που ούτε η ΚGB μπορούσε να κάνει.

Αν έχεις τα κατάλληλα δεδομένα με ελάχιστους στρατιώτες μπορείς να ελέγχεις τους ανθρώπους». 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »