Το ρωσικό φυσικό αέριο δεν ρέει πλέον στη Γαλλία – το δελτίο στην ενέργεια φαίνεται ως προοπτική και για την υπόλοιπη Ευρώπη, σύντομα …
Με άμεση ισχύ της αποφάσεως, η ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom μειώνει μαζικά τις ροές φυσικού αερίου προς τη Γαλλία, μια κίνηση που η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν προειδοποιεί ότι πιθανότατα θα οδηγήσει σε δελτίο καυσίμων αυτόν τον χειμώνα.
Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Engie, ο οποίος διαχειρίζεται τις παραδόσεις φυσικού αερίου από την Gazprom, εξέδωσε μια επείγουσα ανακοίνωση σχετικά με το πώς η διακοπή ροής εξαρτάται από μια «διαφωνία μεταξύ των μερών για την εφαρμογή των συμβάσεων».
Η μειωμένη χρήση ως μέτρο, μπορεί να μην είναι αρκετή, λένε οι γαλλικές αρχές, ώστε να μην υπάρξει θέμα ενέργειας αυτό τον χειμώνα. Θα μπορούσε, και πιθανότατα, θα έρθει μια στιγμή που η κυβέρνηση θα χρειαστεί να παρέμβει και να ορίσει δελτίο εξ αιτίας της ανεπάρκειας προσφοράς.
«Η Engie είχε ήδη εξασφαλίσει τους απαραίτητους όγκους για να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό των πελατών της και για τις δικές της ανάγκες και είχε εφαρμόσει μια σειρά μέτρων για να μειώσει σημαντικά τις άμεσες οικονομικές και φυσικές επιπτώσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν από τη διακοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου από την Gazprom», γνωστοποίησε η εταιρεία.
Γάλλοι ιθύνοντες προειδοποιούν τη χώρα ότι η θέση της ανάμεσα στους ισχυρούς του κόσμου, πλησιάζει στο τέλος της
Εάν είναι αλήθεια αυτό που ισχυρίζεται η εταιρία σχετικώς με την επάρκεια ενέργειας, τότε γιατί οι γαλλικές αρχές βρίσκονται σε πανικό σχετικά με το τι επιφυλάσσει το μέλλον για τα ενεργειακά αποθέματα της Γαλλίας; Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, για παράδειγμα, έκανε μια δυσοίωνη δήλωση ότι το «τέλος της αφθονίας» για τη Γαλλία έφτασε.
Ο γαλλικός λαός, πρόσθεσε ο Μακρόν, θα χρειαστεί να «συμφωνήσει να πληρώσει το τίμημα» για αυτό που αποκαλείται « η ελευθερία μας και οι αξίες μας» μειώνοντας το βιοτικό του επίπεδο για να δείξουμε την πυγμή μας στη Ρωσία.
Η πρωθυπουργός Μπορν είπε παρόμοια πράγματα στους Γάλλους επιχειρηματίες, τους οποίους παρακάλεσε κατά τη διάρκεια πρόσφατης διάσκεψης να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να μειώσουν τη χρήση ενέργειας των εταιρειών τους για να αποφύγουν μια πιθανή κατάσταση με δελτίο.
«Αν δράσουμε συλλογικά, μπορούμε να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο ελλείψεων», διακήρυξε χρησιμοποιώντας κομμουνιστική ρητορική. «Αλλά αν ο καθένας από εμάς αποτύχει να κάνει αυτό που του αναλογεί, ή εάν όλες οι αρνητικές προοπτικές έχουν άμεσο αποτέλεσμα, θα πρέπει να επιβάλουμε μείωση της κατανάλωσης».
«Αν καταλήξουμε στο δελτίο, οι εταιρείες θα δεχτούν το πρώτο χτύπημα και, δυστυχώς, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό», συνέχισε η Borne, ζητώντας περαιτέρω από τις γαλλικές εταιρείες να προσλάβουν έναν «πρεσβευτή ενεργειακής εγκράτειας» για να διευκολύνει τη μετάβαση σε πολύ χαμηλότερα πρότυπα ζωής.
Αυτό που λένε βασικά ο Μακρόν και η Μπορν είναι ότι η Γαλλία πρόκειται να κατέβει μερικές βαθμίδες από το καθεστώς του Πρώτου Κόσμου στο καθεστώς του Τρίτου Κόσμου και ότι οι κάτοικοι πρέπει να προετοιμαστούν για αυτό που πρόκειται να έρθει σύντομα και ήδη βρίσκεται μπροστά .
Ως συνήθως, αναφέρουν την «κλιματική αλλαγή» και τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία ως δικαιολογία για την μείωση της φθηνής και άφθονης ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να είσαι «ελεύθερος» και να υπηρετείς τις γαλλικές «αξίες».
Και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πάνε πίσω, για να είμαστε ξεκάθαροι. Αν και μπορεί να νιώθουν ότι βρίσκονται σε μια καλύτερη θέση,εξ αφορμής της πρόσφατης και ξαφνικής πτώσης των τιμών του φυσικού αερίου, η οποία είναι μόνο προσωρινή– μην ξεγελιέστε: το καθεστώς των ισχυρών του κόσμου, για την Αμερική είναι επίσης προς απώλεια…
Ἀπό : newstarget.com
Ἄν λάβουμε ὐπ᾿ὅψιν μας τό πόσο ταρακουνιέται ἡ Γαλλία ἀπό τήν ὑπόθεσιν « ένεργειακή κρίσις»,φαντασθεῖτε τί περιμένει ἐμᾶς ! Ἐμᾶς πού οἱ πολιτικές Μητσοτάκη στό θέμα μέ τήν Οὐκρανία μᾶς κατέταξαν στούς ἐχθρούς τῆς Ῥωσσίας.
Τώρα πᾶνε νά μαζέψουν τά ἀμάζευτα μέ τόν ἔλεγχο στό λιμάνι τῆς Ἀλεξανδρουπόλεως στήν προσφορά τοῦ Σαββίδη( Στίς 23 Σεπτεμβρίου ἀνοίγουν οἱ προσφορές καί θά παρθοῦν ἀποφάσεις) ἀλλά γιά νά ᾿δοῦμε ἔστω καί αὐτό θά μποροῦσε νά σώσῃ κάτι τελευταία στιγμή ; Διότι ὁ χειμώνας πού ἔρχεται δέν εἶναι νά μᾶς ἀφήνει καμμία περίπτωσιν ἐφησυχασμοῦ,ἀπεναντίας. Τό πρόβλημα ἐνεργείας γιά τήν χώρα,δυστυχῶς ( ἐνῶ δέν θά ἔπρεπε λόγῳ πληθώρας ἐνεργειακῶν κοιτασμάτων πού διαθέτουμε ἀλλά δέν τολμᾷ κανένας ἀπό τά δουλικά τῆς παγκοσμιοποίησης νά φέρῃ στήν ἐπιφάνεια,δεκαετίες τώρα…) εἶναι πολύ,πολύ μεγάλο. Ἄν δέν διατηρήσουμε μία καλή σχέσιν μέ τούς Ῥώσσους,ἀκόμη καί τώρα μποροῦμε, ἀλλοίμονό μας.
Ὁ χειμώνας ἔρχεται,ἑτοιμασθεῖτε…