Νησιά Σολομώντα: Μπουρλότο παντού!
Αφορμή για να γράψω το εμπρός σας κείμενο στάθηκαν κυρίως τα κάτωθι πρόσφατα πρωτοσέλιδα και τίτλοι ειδήσεων: «Η παγκόσμια ειρήνη κρέμεται πλέον από μία κλωστή: Τα Νησιά του Σολομώντα απαγόρευσαν την είσοδο σε αμερικανικά πλοία!», «Νησιά του Σολομώντα: Αρνούνται να υποδεχθούν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ: Ανησυχίες για τη σύσφιξη των σχέσεων με την Κίνα», «Ο πόλεμος των ωκεανών: Η μονοπολικότητα των ΗΠΑ εναντίον Κίνας-Ρωσίας», «Η Κίνα θέλει να αγοράσει λιμάνι στις Νήσους του Σολομώντα», «Ο Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στον Ειρηνικό», κλπ.
Τα Νησιά Σολομώντα είναι κράτος που βρίσκεται στην Ωκεανία στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό. Έχει πληθυσμό περίπου 720.000 κατοίκους και έκταση όσο είναι περίπου η γειτονική Αλβανία (28.450 τ.χλμ.). Το 97% των κατοίκων είναι χριστιανοί. Αποτελείται από 922 νησιά, από τα οποία μόνο τα 347 είναι κατοικημένα, ενώ στα 6 μεγαλύτερα νησιά κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
Η Χονιάρα είναι η πρωτεύουσα του κράτους με περίπου 78.000 κατοίκους και βρίσκεται στο μεγαλύτερο από τα νησιά, το Γκουανταλκανάλ, πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο λόγω των φονικών μαχών του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η πλειονότητα των κατοίκων της χώρας είναι Μελανήσιοι των οποίων οι πρόγονοί των αποίκησαν τα νησιά του αρχιπελάγους από το 1000 π.Χ.
O Ισπανός θαλασσοπόρος Alvaro de Mendana ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που επισκέφτηκε το αρχιπέλαγος των Νήσων Σολομώντα, που έπλεε από το Περού, το 1568, ονομάζοντάς το «Νησιά Σολομώντα» από τον βασιλιά Σολομώντα της Παλαιάς Διαθήκης. Το 1884, η Γερμανία προσάρτησε τη βορειοανατολική Νέα Γουινέα και το Αρχιπέλαγος Bismarck και το 1886 επέκτεινε έτι την κυριαρχία της και στα νησιά του Βόρειου Σολομώντα.
Το 1886, Γερμανία και Βρετανία συμφώνησαν, με τη Βρετανία να αποκτά δική της «σφαίρα επιρροής» στα νησιά του Νότιου Σολομώντα. Η Γερμανία έδωσε λίγη σημασία και προσοχή στα νησιά, με τις γερμανικές αρχές που εδρεύουν στη Νέα Γουινέα να μην επισκέπτονται την περιοχή μέχρι το 1888. Γεγονός που ώθησε τους Βρετανούς να κηρύξουν δικό τους προτεκτοράτο τα Νότια Νησιά Σολομώντα τον Μάρτιο του 1893. Το επίσημο όνομα της αποικίας ήταν «Προτεκτοράτο των Βρετανικών Νήσων Σολομώντα», μέχρι το 1975, όταν τότε άλλαξε σε «Νησιά Σολομώντα»
Απέκτησαν την ανεξαρτησία τους τον Ιούλιο του 1978. Τα Νησιά Σολομώντα έχουν ως αρχηγό κράτους την βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου, συνέχεια της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, που εκπροσωπείται από τον Γενικό Κυβερνήτη. Ο πρωθυπουργός εκλέγεται από το Κοινοβούλιο. Από το 2019, πρωθυπουργός είναι ο Μανάσε Σογκαβάρε για τέταρτη φορά.
Στις 31 Μαρτίου 2022, τα Νησιά του Σολομώντα υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης-Ασφαλείας με την Κίνα σε θέματα αστυνομικής συνεργασίας. Το σύμφωνο υπέγραψαν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi και ο ομόλογός του Jeremiah Manele. Αναφέρθηκε τότε επίσης ότι τα Νησιά Σολομώντα βρίσκονται στη διαδικασία σύναψης νέας συμφωνίας ασφάλειας με την Κίνα. Η νέα συμφωνία με την Κίνα θα μπορούσε να επιτρέψει μια συνεχιζόμενη κινεζική στρατιωτική και ναυτική παρουσία στα Νησιά του Σολομώντα.
Το πλήρες κείμενο της συμφωνίας δεν έχει γίνει γνωστό. Παραταύτα, ένα προσχέδιο που διέρρευσε αναφέρει ότι: «Οι Νήσοι Σολομώντα μπορούν, σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες, να ζητήσουν από την Κίνα να στείλει αστυνομία, ένοπλη αστυνομία, στρατιωτικό προσωπικό, καθώς και άλλες δυνάμεις επιβολής του νόμου και στρατιωτικές δυνάμεις στις Νήσους του Σολομώντα για να συνδράμουν βοηθήσουν στη διατήρηση της δημόσιας τάξης, καθώς και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων». Επίσης, κινεζικά πολεμικά σκάφη θα μπορούν να ναυλοχούν σε λιμάνια των Νήσων Σολομώντα.
Η συμφωνία μνημόνιο ασφαλείας μεταξύ της Κίνας και των Νήσων Σολομώντα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αυστραλίας και των ΗΠΑ. Από κοινού, Καμπέρα και Ουάσιγκτον θεωρούν μείζονα απειλή ασφαλείας τη δημιουργία κινέζικης στρατιωτικής βάσης στις Νήσους του Σολομώντα και κάνουν λόγο για «κόκκινη γραμμή», ενώ δεν αποκλείουν και την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
Στην αναγγελία της διακρατικής συμφωνίας ασφαλείας με την Κίνα, η Αυστραλία αντέδρασε άμεσα και δυναμικά, διότι οι Νήσοι Σολομώντα ανήκαν μέχρι τώρα στην σφαίρα επιρροής της Αυστραλίας. Το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας δήλωσε ότι «θα μας προκαλούσε ανησυχία οποιαδήποτε πράξη που θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή». Στη συνέχεια, η αυστραλιανή ρητορεία, πολεμική και απειλές κλιμακώθηκαν έτι περαιτέρω.
Ο Σκοτ Μόρισον, πρωθυπουργός της Αυστραλίας έως τις 23 Μαΐου 2022, δήλωσε ότι είναι «κόκκινη γραμμή» για την Αυστραλία και τις ΗΠΑ μια κινεζική ναυτική βάση στις Νήσους Σολομώντα. «Δεν θα επιτρέψουμε κινέζικες βάσεις στο κατώφλι μας», τόνισε. Ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας Πίτερ Ντάτον προειδοποίησε αυστηρά σε πολεμικό τόνο: «Ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε την ειρήνη είναι να προετοιμαστείτε για πόλεμο και να είστε ισχυροί ως χώρα. Μην αγκαλιάζεστε, μην γονατίζετε και είστε αδύναμοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
Σε σχετική ομιλία του στο κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός των Νήσων Σολομώντα Μανάσε Σογκαβάρε χαρακτήρισε προσβλητικά τα σχόλια για την αμυντική συμφωνία με την Κίνα και άσκησε κριτική γενικότερα στις δυτικές χώρες που υποστηρίζουν ότι τα Νησιά Σολομώντα δεν μπορούν να δρουν με βάση τα δικά τους εθνικά συμφέροντα. Χαρακτήρισε επίσης ανοησίες τις κατηγορίες περί δημιουργίας κινεζικής ναυτικής βάσης.
Σε υψηλούς τόνους ήταν και η τοποθέτηση του εκπροσώπου του κινεζικού ΥΠΕΞ Wang Wenbin: «Η συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ της Κίνας και των Νήσων του Σολομώντα βασίζεται στην ισότητα και τα αμοιβαία οφέλη.. η λεγόμενη κινεζική στρατιωτική βάση στα νησιά του Σολομώντα είναι ξεκάθαρα ψευδείς ειδήσεις.. Οι ΗΠΑ εξέφρασαν ανησυχία για τα υποτιθέμενα σχέδια της Κίνας να δημιουργήσει μια βάση στην Ωκεανία, ενώ η ίδια διατηρούσε σχεδόν 800 στρατιωτικές βάσεις σε περισσότερες από 80 χώρες.. οι Νήσοι Σολομώντα είναι μια ανεξάρτητη, κυρίαρχη χώρα και όχι το κατώφλι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυστραλίας».
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ΗΠΑ παρενέβησαν και αναμίχθηκαν έντονα και έτι περαιτέρω στην υπόθεση της συμφωνίας ασφαλείας με την Κίνα. Στις 22 Απριλίου 2022, επισκέφτηκε τα Νησιά Σολομώντα αμερικανική αποστολή αντιπροσωπεία η οποία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Σογκαβάρε. Η αμερικανική αντιπροσωπεία επιβεβαίωσε λεκτικά το σεβασμό των ΗΠΑ στην κυριαρχία των Νήσων Σολομώντα.
Εντούτοις όμως, στη σχετική ανακοίνωση-προειδοποίηση του Λευκού Οίκου για την διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στα Νησιά Σολομώντα επισημαίνεται ότι: «Εάν γίνουν βήματα για την εγκαθίδρυση μιας de facto μόνιμης κινεζικής στρατιωτικής παρουσίας, δυνατοτήτων προβολής ισχύος ή στρατιωτικής εγκατάστασης, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν τότε σημαντικές ανησυχίες και θα απαντήσουν ανάλογα».
Οι τότε τίτλοι ειδήσεων αναδεικνύουν την γεωστρατηγική διάσταση της υπογραφής συμφωνίας με την Κίνα: «Μπουρλότο παντού! Η Αυστραλία καλεί σε πολεμική ετοιμότητα κατά της Κίνας», «Επεκτείνεται το πολεμικό κλίμα και στο κάτω ημισφαίριο! Προς μετωπική αντιπαράθεση οδεύουν ΗΠΑ-Αυστραλία και Κίνα στον Ειρηνικό», «Απειλές ΗΠΑ για στρατιωτική δράση, αν η Κίνα αποκτήσει βάση στα Νησιά Σολομώντα», «Νησιά Σολομώντα: Ο πρωθυπουργός επικρίνει την Αυστραλία που αντιδρά στη συμφωνία της χώρας του με την Κίνα», «ΗΠΑ και Αυστραλία απειλούν Κίνα με πόλεμο: “Όχι βάση στα Νησιά Σολομώντα», κλπ.
Τον Ιούνιο 2022, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi, πραγματοποίησε δεκαήμερη περιοδεία σε 8 νησιωτικές χώρες του Νοτίου Ειρηνικού τόσο για την προώθηση της συνεργασίας όσο και για να καταθέσει περιφερειακή κινεζική πρόταση για την ασφάλεια και την οικονομία. Η περιοδεία του κινέζου ΥΠΕΞ στις αραιοκατοικημένες ατόλες και ηφαιστειακά αρχιπελάγη για τις προτεινόμενες συμφωνίες δημιούργησε αναστάτωση σε Αυστραλία, ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία που έχουν διαχρονικές σχέσεις και δεσμούς με την περιοχή. Μάλιστα, ως απάντηση, η Καμπέρα έστειλε τον επικεφαλής της Αυστραλιανής διπλωματίας σε νέα περιοδεία στην περιοχή.
Από την οπτική των ΗΠΑ, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, αυτό που κάνει το Πεκίνο είναι να ενισχύει τους δεσμούς του με τις κυβερνήσεις όλου του Νότιου Ειρηνικού, ώστε να είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να αξιοποιήσει συμφωνίες υποδομών ή ακόμα και φαινομενικά «αθώες» συμφωνίες ασφαλείας σε στρατιωτικά ερείσματα και καταστάσεις. Τον Ιούνιο 2002, σε κοινή δήλωσή τους ο Τζο Μπάιντεν και η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την «εγκαθίδρυση επίμονης στρατιωτικής παρουσίας στον Ειρηνικό από ένα κράτος που δεν μοιράζεται τις αξίες μας».
Στις αρχές Ιουλίου 2022, στη σύνοδο του NATO στην Μαδρίτη, η Τζασίντα Άρντερν έκανε μια ακόμη λεκτική επίθεση στην Κίνα, λέγοντας ότι η Κίνα έχει «γίνει πιο επιθετική κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα, επιθυμώντας να αμφισβητήσει τα προβλεπόμενα και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου». Η Κίνα απάντησε άμεσα και άσκησε κριτική στην κα Άρντερν, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις της «παραπλανητικές» και «λανθασμένες» και ότι, «εάν υπάρχει στρατιωτικοποίηση στο νότιο Ειρηνικό, είναι ξεκάθαρο ποιος, αλλά και γιατί πυροδοτεί τέτοιες εντάσεις».
Οι δυτικές ανησυχίες για κινεζική στρατιωτική παρουσία εντάθηκαν και πάλι όταν το αυστραλιανό ειδησεογραφικό ABC αποκάλυψε ότι (1-8-2022): Η κινεζική κρατική εταιρεία China Forest Group Corp. βρίσκεται, από το 2019, σε διαπραγματεύσεις για να αγοράσει μια δασοκομική φυτεία που περιλαμβάνει λιμάνι βαθέων υδάτων και αεροδιάδρομο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα Νησιά Σολομώντα. Ακόμη, τα Νησιά Σολομώντα επιβεβαίωσαν (19-8-2022) ότι έχουν εξασφαλίσει δάνειο 66 εκ. δολαρίων από την Κίνα για την κατασκευή 161 πύργων τηλεπικοινωνιών σε ολόκληρη την χώρα από τον τεχνολογικό γίγαντα Huawei.
Επίσης, από τις 19 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου, διεξάγεται στο Ντάργουιν και στο Τίνταλ Αυστραλίας, η κοινή αεροπορική στρατιωτική άσκηση «Dark-2022». Στην άσκηση συμμετέχουν 17 χώρες, 100 αεροσκάφη και 2.500 στρατιωτικοί. Μεταξύ αυτών, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Γερμανία συμμετέχουν πλήρως στην εν λόγω στρατιωτική άσκηση για πρώτη φορά φέτος. Η περιοχή της Ωκεανίας Ειρηνικού βρίσκεται ξανά στις «δόξες της» μετά το τέλος του Β’ ΠΠ.
Και φτάσαμε χρονικά στην πρώτη υπόγεια γεωστρατηγική έκρηξη και σημείο τροχιοδεικτικής πολεμικής διάστασης: «Στις 29 Αυγούστου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν επίσημη ειδοποίηση από την κυβέρνηση των Νήσων Σολομώντα σχετικά με ένα μορατόριουμ σε όλες τις ναυτικές επισκέψεις, εν αναμονή ενημερώσεων στα σχετικά πρωτόκολλα», ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπέρα. Σε απλά Ελληνικά: Τα Νησιά Σολομώντα απαγόρευσαν επίσημα σε πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού να εισέλθουν στα λιμάνια της!
Σε αυτό το σημείο και πριν κλείσω, θα κάνω μια σύντομη ανακεφαλαίωση. Αφού πρώτα σας θυμίσω ότι βρισκόμαστε ήδη μέσα στον Γ΄ ΠΠ και ότι οι διεθνείς σιωνιστές της Νέας Τάξης και Εποχής συνεχίζουν αυξητικά τον βιολογικό αποδεκατισμό του παγκόσμιου πληθυσμού της γης, θέλω να σας αναφέρω ότι οι ηγέτες της Κίνας είναι οι καλύτεροι παίκτες, συντελεστές και συνεργάτες της Εβραϊκής Πενταρχίας του σκότους. Είναι πρωτοκλασάτοι νεοταξίτες. Οι Κινέζοι ηγέτες είναι αοράτως και με αξιοζήλευτη πολιτική τέχνη και μαεστρία οι συνεπέστεροι και καλύτεροι εταίροι και σύμμαχοι των σκοτεινών δυνάμεων. Και αυτό μάλιστα ισχύει και με διαφορά!
Προσέξτε, λόγου χάρη, κάποιες φανερές, γνωστές και ακραίες νεοταξικές λεπτομέρειες: Η παγκόσμια «πανδημία» ξεκίνησε από το Γουχάν της Κίνας. Τα απείρως σκληρότερα λοκντάουν ή εγκλεισμοί έγιναν στην Κίνα. Η Κίνα σόκαρε όλο τον κόσμο με τον άκρως εξευτελιστικό και απερίγραπτα απάνθρωπο τρόπο που φέρεται σε πολίτες της αναφορικά με τα μέτρα για τον Κόβιντ.
Οι Κίνα έκλεισε παραδειγματικά, μοναδικά και ερμητικά σε καραντίνες περιοχές, πόλεις και πολίτες της ως εάν να ήταν δίποδα ζώα. Εικόνες σοκ μας ήρθαν, π.χ., από την Σαγκάη με εμπλοκή και του στρατού. Τα πιο τρομακτικά, απάνθρωπα και φρικτά στρατόπεδα καραντίνας-απομόνωσης Κόβιντ είναι στην Κίνα. Κλπ. Όλα αυτά προβολικά συν-ταιριάζουν με την συμπεριφορά του αναμενόμενου αντίχριστου που θα φέρεται στους ανθρώπους σαν σε δίποδα ζώα.
Οι εωσφοριστές κοσμοκράτορες Ρότσιλντ, μαζί με τα απανταχού πρωτοκλασάτα υποζύγιά τους, έχουν εδώ και δεκαετίες αποφασίσει να κάνουν την Αμερική ..«Μερική» και την Κίνα τη νέα παγκόσμια υπερδύναμη στην θέση των ΗΠΑ. Η δε συμμαχία της Κίνας με Ρωσία είναι επιφανειακή, προσχεδιασμένη και συγκυριακή. Στο τέλος, η Κίνα θα «πουλήσει» τη Ρωσία, εάν η «Συλλογική Δύση» της Μεγάλης Επανεκκίνησης τάξει ως δώρο στην Κίνα, π.χ. την Σιβηρία.
Κλείνοντας και γενικότερα μιλώντας, στο Νότιο ημισφαίριο, πλην Αυστραλίας, λίγα θα βιώσουν ή θα πάθουν από τον επίγειο παγκόσμιο αρμαγεδδώνα. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων ήδη θεωρεί τους ανθρώπους ως «πράγματα» είτε αυτοί ζουν στην Αφρική είτε στη Νότια Αμερική, κλπ. Οι νεοταξίτες εωσφοριστές θέλουν και θεωρούν το Νότιο Ημισφαίριο ως δικό τους καταφύγιο επιβίωσης όταν θα σειέται η γη και θα πέφτουν τα πυρηνικά στο Βόρειο Ημισφαίριο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αγοράζουν σαν τρελοί ακίνητα στη Νέα Ζηλανδία και έφτιαξαν γιγάντια υπόγεια καταφύγια-πόλεις υπερπολυτελείας στη Νότια Αμερική.