Η φιλοπόλεμη Αριστερά των ΗΠΑ δεν είναι πλέον χωρίς αντίπαλο
Ο Έλον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, απέκτησε την Πέμπτη τον έλεγχο του Twitter, αφού ολοκληρώθηκε η εξαγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αλλά αυτό που αποτελεί έκπληξη ήταν η βοήθεια που λαμβάνει από το κρατικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας ύψους 1,89 δισ.δολαρίων καθιστάμενο έτσι ο δέυτερος μεγαλύτερος επενδυτής.
Η Σαουδική Αραβία στο πλευρό του Ε.Μασκ σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την φιλοπόλεμη Αριστερά των ΗΠΑ που μέσα από τον έλεγχο των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούσαν να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους σε όλο τον πλανήτη.
Φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην αρχή τοςυ σχηματισμού ενός μπλοκ που απλά έχουν κοινές ιδέες (όχι ίδιες) αλλά με στόχο να μην επιβάλλει ο ένας την θέληση του στον άλλον απλά γιατί κάποιος αποφάσισε ότι αυτό θα γίνει.
Μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης με άφθονες ανατροπές, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απέλυσε αμέσως τον Παράγκ Αγκραβάλ, τον επικεφαλής του Twitter, και άλλα δύο ηγετικά του στελέχη, κατά δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.
Σε τιτίβισμά του μάλιστα έγραψε: «το πουλί ελευθερώθηκε».
Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Έλον Μασκ εξαγόρασε το Twitter ενώ ο ίδιος – πριν λίγες ώρες ανάρτησε ένα βίντεο που τον δείχνει να φτάνει στην υποδοχή της εταιρείας κουβαλώντας έναν νιπτήρα (λογοπαίγνιο αφού το sink (νιπτήρας) στα αγγλικά σημαίνει και «εμπεδώνω»).
«Μπαίνω στην έδρα του Twitter. Σας αφήνω να εμπεδώσετε την πληροφορία» έγραψε στον λογαριασμό του.
Ο “Chef Twit” – όπως είναι πλέον το ψευδώνυμό του στο Twitter – ανάρτησε πριν λίγο μία επιστολή στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίος αγοράζει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης – την εξαγορά αναμένεται να ολοκληρώσει μέχρι την Παρασκευή.
Ο Μασκ απευθύνεται στους «αγαπητούς διαφημιστές του Twitter» και αναφέρει – εκτός των άλλων – ότι αγόρασε την πλατφόρμα λόγω της «σημασίας του για το μέλλον του πολιτισμού όσον αφορά μια κοινή ψηφιακή πλατεία όπου ένα ευρύ φάσμα πεποιθήσεων μπορεί να συζητηθεί με υγιή τρόπο χωρίς να καταφεύγουμε στη βία».
Επίσης, όπως λέει, αγόρασε το Twitter όχι για να βγάλει εύκολα χρήματα αλλά «για να προσπαθήσω να βοηθήσω την ανθρωπότητα, την οποία αγαπώ».