Ειδικοί του Ινστιτούτου Συνόρων της Μόσχας ανέπτυξαν ένα UAV που είναι ικανό, να ακινητοποιήσει εχθρικά drones και ηλεκτρονικά συστήματα. Ταυτόχρονα, η συσκευή μπορεί να αντέξει ένα ολόκληρο σμήνος εχθρικών drones.

Στην καρδιά του νέου UAV βρίσκεται ένα βλήμα που χρησιμοποιεί μια γεννήτρια ηλεκτρομαγνητικών παλμών, με ενσωματωμένο σύστημα απομακρυσμένης έκρηξης. Το drone είναι εξοπλισμένο με οπτικές και υπέρυθρες κάμερες στο πάνω και στο κάτω μέρος, αντίστοιχα, και στα πτυσσόμενα φτερά υπάρχουν ηλιακοί συλλέκτες, από τα οποία παράγεται ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται κατά την πτήση.

Μέσα στη συσκευή υπάρχει ένα συγκρότημα για την παροχή ελέγχου και επικοινωνίας, μια μονάδα δορυφορικής πλοήγησης, ένα αλεξίπτωτο, μια μπαταρία και ένας ηλεκτροκινητήρας με πτυσσόμενες λεπίδες. Το drone διαθέτει επίσης, μια επάνω βαθμίδα συμπαγούς προωθητικού που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής.

Κατά την εκτόξευση, το drone φτάνει σε ένα ορισμένο ύψος, μετά το οποίο το ανώτερο στάδιο διαχωρίζεται από αυτό. Στη συνέχεια, το drone ανοίγει τα φτερά του και συνεχίζει να πετάει χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια από το ηλιακό πάνελ και την μπαταρία. Όταν πλησιάζει το αντικείμενο της επίθεσης, το UAV πυροδοτεί τη γεννήτρια παλμών, η οποία οδηγεί σε έκρηξη ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που απενεργοποιεί τα συστήματα ελέγχου των εχθρικών όπλων. Πρόσθετη ζημιά προκαλείται από μέρη μιας ηλεκτρομαγνητικής γεννήτριας που εκρήγνυται.

Επίθεση από άγνωστα UAV

Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης,  στρατιωτικοί δέχθηκαν επίθεση από επτά UAV, τα περισσότερα από τα οποία χτυπήθηκαν από τα συστήματα αεράμυνας. Ωστόσο, αρκετά drones έφτασαν στον χώρο των δοκιμών χωρίς να  προκαλέσουν σημαντικές ζημιές.

Η κατά προσέγγιση απόσταση που διανύουν τα drones φτάνει τα 110 χλμ. «Κρίνοντας από την ανάλυση των εξαρτημάτων ενός από τα UAV, τα στοιχεία για τη συσκευή είναι άμεσα διαθέσιμα στο Διαδίκτυο», αναφέρει.

Επιπλέον, ήταν εξοπλισμένα με μονάδα GNSS από την Antcom, με έδρα το Torrance της Καλιφόρνια. Στους πυροκροτητές των drone είναι ορατές επιγραφές στα αγγλικά.

Αυτό δείχνει ότι, ο ρωσικός στρατός δεν δέχτηκε επίθεση από αυτοσχέδια drones, αλλά από βιομηχανικά συναρμολογημένα drones και προμηθεύτηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ως μέρος του επόμενου πακέτου βοήθειας.

Στη Λευκορωσία έφθασαν Ρωσικά μαχητικά

Αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, συνεχίζουν να φτάνουν στα αεροδρόμια της Λευκορωσίας για να συμμετάσχουν σε κοινές ασκήσεις τακτικής πτήσης.

Όπως είναι γνωστό από την  Δευτέρα ξεκίνησαν αεροπορικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των ασκήσεων τακτικής πτήσης. Τις πρώτες μέρες, το κύριο βάρος και η ευθύνη έπεσαν στο προσωπικό των υπηρεσιών υποστήριξης αεροδρομίου και των ομάδων που προετοιμάζουν πεδία εκπαίδευσης για εργασίες μάχης αεροπορίας.

 Η αεροπορική συνιστώσα της κοινής ομάδας στρατευμάτων, αναπληρώθηκε με οκτώ ακόμη μαχητικά αεροσκάφη από τη Ρωσική Ομοσπονδία καθώς 4 Su-30SM και 4 Su-34 προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Baranovichi.

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια  καθώς και οι δυνάμεις αεράμυνας, θα εμπλακούν στην από κοινού υλοποίηση μιας σειράς εκπαιδευτικών καθηκόντων μάχης. Μεταξύ άλλων, θα ασκηθεί κοινή περιπολία στα σύνορα του κράτους  και αεροπορικές αναγνωρίσεις.

Οι αεροπορικές ασκήσεις Ρωσίας-Λευκορωσίας, έχουν ήδη προκαλέσει επιθετική ρητορική στο Κίεβο και τη Βαρσοβία. Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι, είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν την αεράμυνα σε περίπτωση που αεροσκάφη της κοινής ομάδας περάσουν τα σύνορα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »