Είναι που ο Κ.Μητσοτάκης δήλωνε ότι όλα θα αποκαλυφθούν – Η κυβέρνηση δεν δηλώνει αν θα ξανα-συνεδριάσει
Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία ενημέρωσαν για την επίμαχη σύμβαση 717 οι τέσσερις πρώην και νυν υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, το ζήτημα της εκ νέου σύγκλησης της επιτροπής έχει «παγώσει», με αρκετούς ήδη να θεωρούν ότι δεν ήταν παρά μια κυβερνητική προσπάθεια εξιλέωσης για το έγκλημα των Τεμπών λίγο πριν την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου.
Το θέμα ετέθη στη Διάσκεψη των Προέδρων, ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας παρέπεμψε στο προεδρείο της Επιτροπής Θεσμών.
Με τη σειρά του ο κυβερνητικός πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Θανάσης Μπούρας, ανέφερε πως έχει λάβει τα σχετικά αιτήματα της αντιπολίτευσης και πως… θα τα εξετάσει και θα επανέλθει.
Ωστόσο, έκτοτε έχει περάσει ήδη μία εβδομάδα και ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει εάν θα υπάρξει εκ νέου συνεδρίαση.
Κι αυτό διότι τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά, μια και η Βουλή αναμένεται να κλείσει για την καθιερωμένη πασχαλινή ανάπαυλα τη Μεγάλη Τρίτη και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα ξανανοίξει, καθώς θα διαλυθεί μετά το Πάσχα προκειμένου η χώρα να πάει στις πρώτες εκλογές.
Εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι και η Επιτροπή Θεσμών δεν ξανασυνεδριάσει, θα αποδειχτεί περίτρανα πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ουδέποτε σκόπευε στην ουσιαστική συζήτηση για το έγκλημα στα Τέμπη.
Ο λόγος για τους επικεφαλής του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της HELLENIC TRAIN, αλλά και για τους συνδικαλιστές και τους εργαζομένους, οι οποίοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα προειδοποιούσαν για το έλλειμμα ασφάλειας στον σιδηρόδρομο.
Γι αυτό δεν αποκλείεται να δούμε βαρύγδουπες δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη την προσεχή Πέμπτη καθώς ψηφίζεται το «ερανιστικό» νομοσχέδιο με τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και των οικογενειών των θυμάτων, το οποίο θα περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για την ασφάλεια των συγκοινωνιών, που όμως το μόνο σκοπό που θα έχουν κυρίως θα είναι να μην δοθεί απολογισμός στην κοινωνία για το οδήγησε στο θάνατο 57 άτομα.
Ισως αποτελέσει και την τελευταία στο κοινοβουλευτικό τερέν, πριν από την προσφυγή στις κάλπες.