Μας λένε ότι η Ελλάς είναι υπερχρεωμένη. Αλλά μας τονίζουν ότι η Ελλάς είναι υπερχρεωμένη σε σχέση με το ΑΕΠ. Μας λένε ότι θα μας σώσουν οι διεθνείς οργανισμοί και «επενδυτές». Αλλά μας τονίζουν ότι μόνο αυτοί μπορούν να μας σώσουν. Και τι δεν μας λένε για να μας πείσουν ότι η οικονομική κατάσταση στην χώρα είναι κακή και θα μας σώσουν οι ξένοι. Ας υποτεθεί ότι συμφωνούμε μ’ όλ’ αυτά, επειδή μας αραδιάζουν κάποιους οικονομικούς δείκτες. Έναν δείκτη όμως δεν μας λένε. Το κατά κεφαλή χρέος. Δηλαδή πόσα χρωστάει ο κάθε Έλλην και η κάθε Ελληνίς. Ο δείκτης αυτός κρύβει πολλές εκπλήξεις και τελικά δεν είναι τα πράγματα καθόλου έτσι όπως μας τα λένε.
Ας δούμε πρώτα γιατί επιμένουν να μας παρουσιάζουν το χρέος της Ελλάδος βάσει του ΑΕΠ. Μας είπαν ότι χρεοκοπήσαμε διότι το Δημόσιο χρέος υπερέβη το 113% του ΑΕΠ. Εφόσον έχουμε δύο συσχετιζομένους δείκτες, τότε, θα μπορούσαν οι ηγέτες στην Ελλάδα, αν ήθελαν το καλό μας, να στρέψουν την προσοχή τους και τις ενέργειές τους ΚΑΙ στην αύξηση του ΑΕΠ, διότι αυξάνοντας το ΑΕΠ μειώνεται το χρέος, καθόσον είναι αναλογική η σχέση τους. Όσο αυξάνεται ΑΕΠ, μειώνεται το χρέος. Η Ελλάς με τα μνημόνια είναι τελευταία παγκοσμίως σε αύξηση του ΑΕΠ!!! Το ποσοστό χρέους μπορεί να μειωθεί αυξάνοντας το ΑΕΠ, κάτι που οι Έλληνες μπορούμε να το επιτύχουμε εύκολα.
Αυτοί όμως, μετά από «οδηγίες» των δανειστών μας, κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Παμπόνηρα, εστιάζουν την μείωση του χρέους μόνο στην δήθεν εξόφλησή του, χωρίς να νοιάζονται για την δημιουργία πλούτου στην χώρα. Φρόντισαν με κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο να εμποδίζουν κάθε αύξηση του ΑΕΠ. Υπερφορολογία, εργατική νομοθεσία, υψηλό ΦΠΑ, απαγόρευση σχεδόν κάθε επιχειρηματικότητος, δίωξη μικρομεσαίων προς όφελος ξένων και πολυεθνικών, χρεωκοπία βιοτεχνιών, κλπ. Αν ήθελαν το καλό μας θα εστίαζαν τις ενέργειές τους περισσότερο στην αύξηση του ΑΕΠ λόγω των δυνατοτήτων τόσο της χώρας ως τόπος, όσο και των δυνατοτήτων των Ελλήνων που καταπιέζονται ποικιλοτρόπως στην γη τους.
Μας λένε, χοντρικά, ότι το χρέος μας είναι ‘πάνω από 400 δισεκατομμύρια ευρώ ή πάνω από 430 δισεκατομμύρια δολάρια, ή περίπου 200% του ΑΕΠ (οι αριθμοί αλλάζουν κάθε ημέρα) και αυτό αντιστοιχεί περίπου σε 40.000 ευρώ, ή 43.000 δολάρια ΗΠΑ, στον κάθε Έλληνα. Αυτό είναι το κατά κεφαλή χρέος. Αυτόν τον δείκτη μας τον κρύβουν.
Ας δούμε τώρα το κεφαλή χρέος σε χώρες, που θαυμάζουμε ή τις θεωρούμε πλούσιες με πλούσιους κατοίκους, και θα διαπιστώσουμε σε τι παγίδα μάς έχουν ρίξει. Θα τις δούμε κατά φθίνουσα σειρά, τα ποσά είναι σε δολάρια ΗΠΑ ώστε να γίνεται η σύγκριση σαφέστερη και με στοιχεία που πάρθηκαν σε χρονικές περιόδους του 2023.
1.Σιγκαπούρη είναι η χώρα με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν χρέος. Ο κάθε κάτοικος της Σιγκαπούρης χρωστά 113.948. Αν χρεοκοπήσει η Σιγκαπούρη τι θα της κατασχέσουν;
2. ΗΠΑ. Ο κάθε αμερικανός χρωστά 92.104, αν και το νόμισμά του είναι παγκόσμιο. Και η δραχμή ήταν παγκόσμιο νόμισμα αλλά δεν χρεοκοπούσε τα έθνη.
3. Ιαπωνία. Ο κάθε Ιάπων χρωστά 88.142, αλλά το χρέος του είναι περισσότερο εσωτερικό.
4. Καναδάς. Ο κάθε καναδός χρωστά 55.601. Καναδάς, η χώρα του τίποτα όπως λέει και το όνομά του. “Ca nada”, που σημαίνει στα πορτογαλικά «τίποτα εδώ». Πήγαν εκεί και δεν βρήκαν τίποτα.
5. Βέλγιο. Ο κάθε βέλγος χρωστά 53.499. Το Βέλγιο που είναι έδρα το ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Αυτές είναι οι πέντε χώρες με το υψηλότερο κατά κεφαλή χρέος στον κόσμο. Και όμως καμία εξ αυτών δεν θεωρείται χρεωκοπημένη, λόγω του τρόπου υπολογισμού του ΑΕΠ. Οι δε ΗΠΑ, των οποίων το χρέος υπερέβη το 120% αλλά μας το κρύβουν και κάποιοι λένε ότι είναι ήδη στο 128%, μας λένε ότι δεν είναι χρεωκοπημένες και ότι το δολάριό τους είναι παγκόσμιο νόμισμα, αν και τυπώνεται από αέρα κοπανιστό. Τρελές καταστάσεις!
Οι υπόλοιπες 20 χώρες με το υψηλότερο κατά κεφαλή χρέος στον κόσμο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, είναι κατά σειρά οι εξής:
6. Ιταλία: 50.347
7. Ιρλανδία: 49.177
8. Ισλανδία: 46.565
9. Γαλλία: 46.421
10. Αυστρία: 41.548
11. Ηνωμένο Βασίλειο (Μεγάλη Βρετανία): 40.112
12. Ελβετία 38.292
13. Κατάρ: 37.971
14. Ελλάς: 37.508. Και όμως η Ελλάς είναι 14η χώρα στον κόσμο σε κατά κεφαλήν χρέος. Ας όψεται ο τρόπος υπολογισμού του ΑΕΠ. Με βάση την σχέση χρέος προς ΑΕΠ η Ελλάς εκτινάσσεται στην 4η θέση παγκοσμίως μετά τις Βενεζουέλα, Ιαπωνία, και Σουδάν. Όπως θέλουν μας παρουσιάζουν τα στοιχεία. Η δικαιολογία «ότι δεν είναι ίδιοι οι μισθοί» δεν ευσταθεί στην πραγματικότητα. Ας μας εξηγήσουν γιατί η ίδια εργασία κοστολογείται διαφορετικά σε κάθε χώρα. Έτσι κι αλλιώς όλες χρήμα από αέρα τυπώνουν.
15. Αυστραλία: 37.100
16. Νορβηγία: 36.101
17. Μπαχρέιν: 35.433
18. Γερμανία: 34.881
19. Φινλανδία: 34.279
20. Ισπανία: 33.702. Η Ισπανία δηλαδή είναι σε καλύτερη θέση από την Γερμανία που της δίνει διαταγές.
21. Λουξεμβούργο: 33.043. Γιατί οι «δικοί μας» ταγοί δεν παραδειγματίζονται από τον τρόπο λειτουργίας του Λουξεμβούργου;
22. Πορτογαλία: 28.782
23. Ολλανδία: 27.613
24. Σλοβενία: 20.764
25. Δανία: 20.687
Τα εξαχθέντα συμπεράσματα είναι τρομερά. Όπως φαίνεται, οι «πλούσιες» χώρες έχουν υπερχρεωμένους κατοίκους. Η «λευκή φυλή» είναι υπερχρεωμένη, καθόσον οι ανωτέρω χώρες κατοικούνται σε συντριπτική πλειοψηφία, από λευκούς. Ο Δυτικός Κόσμος έχει ψευδαίσθηση πλούτου, λόγω λογιστικής, και επειδή εκμεταλλεύεται τις φτωχές χώρες. Τις φτωχές που σκοπίμως τις αφήνουν στην φτώχεια τους. Υπάρχουν χώρες πολύ πλούσιες που δεν δικαιολογείται το παραμικρό χρέος όπως π.χ. Κατάρ, Ελβετία και Μπαχρέιν. Από τις 25 χώρες με τους χρεωμένους κατοίκους, οι 18 είναι ευρωπαϊκές και οι 20 μέλη του ΝΑΤΟ. Την βλέπετε την παγίδα που στήθηκε στην λευκή φυλή;
Υπάρχουν χώρες με καταχρεωμένους κατοίκους αν και δεν έχουν στρατιωτικές δαπάνες όπως η Ελλάς. Που να είχαν και στρατιωτικές δαπάνες ανάλογες με τις στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδος! Επίσης, δεν έχουν αντίκρισμα. Αν χρεοκοπήσει
π.χ. η Ελβετία τι θα κατασχέσουν; Κορφοβούνια και αγελάδες; Ο χρυσός έχει ήδη φύγει από ‘κει!
Ας δούμε, δειγματοληπτικά, διάφορες χώρες με ποικίλα χαρακτηριστικά, είτε με πλούσια εδάφη και υπεδάφη είτε όχι, χώρες πλούσιες σε πρώτες ύλες, χώρες φτωχές που όμως ούτε εξωτερικό χρέος έχουν, επομένως ούτε χρεωμένους κατοίκους. Το χρέος των χωρών αυτών ας μας γίνει μάθημα και ας μας δώσει τροφή για σκέψη. Τα στοιχεία είναι του 2022, και οι αριθμοί μας δείχνουν πόσο επί τοις εκατό μεγαλύτερο το χρέος από το ΑΕΠ.
ΗΠΑ: 121,7 – Ρωσία: 19,6 – Τουρκία: 31,2 – Ιράκ: 43,3 – Ιράν: 34,0 – Σουδάν (τρίτο σε παραγωγή χρυσού στον κόσμο): 127,5 – Χιλή: 38,0 – Περού: 33,4 – Ουγκάντα: 50,8 – Μάλι: 53,2 – Κονγκό: 14,6 – Ζιμπάμπουε: 92,8 – Τατζικιστάν: 34,6.
Ας δούμε και γειτονικές μας χώρες: Βουλγαρία: 21,9 – Τουρκία του «κακού» Ερντογάν: 31,2 – Σερβία: 53,5 – Μολδαβία: 33,5 – Θνησιγενές κρατίδιο των Σκοπίων: 51,8 – Αλβανία: 67,6 – Η υπό διάλυση Βοσνία: 29,5 – Αρμενία: 49,3.
Και κάτι ακόμη που δεν θέλουν να ξέρουμε και που δείχνει την τεράστια αξία της φυλής μας. Η ορθόδοξος Ελλάς κατά τα έτη 1837 – 1840, ήτοι 10 χρόνια μετά την αναγνώρισή της ως ελεύθερο κράτος στις 3 Φεβρουαρίου 1830, ήταν μεταξύ 9ης και 10ης θέσεως παγκοσμίως ως πλουσιότερη χώρα του κόσμου με βάση το ΑΕΠ. Αυτό επετεύχθη μόλις 10 χρόνια μετά το πέρας της επαναστάσεως του 1821. Κατόπιν για να μας σώσουν, μας έδωσαν τα δάνεια της Αγγλίας, και από τότε εξακολουθούν να μας σώζουν.
Τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς μας τα λένε. Τα παρατιθέμενα στοιχεία ας σταθούν αφορμή ώστε να μπορέσουμε ν’ απαλλαγούμε από την προπαγάνδα τους, και στον οικονομικό τομέα, και να σκεφθούμε ελεύθερα, διότι οι αριθμοί χρήζουν ουσιαστικής μελέτης διότι κρύβουν σημαντικές αλήθειες. «Τα πάντα είναι αριθμοί» όπως έλεγε και ο Πυθαγόρας, αλλά θέλουν μελέτη. Και το κατά κεφαλή χρέος των χωρών μάς δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα απ’ αυτή που μας περιγράφουν, και είναι εγκληματικό εις βάρος της Ελλάδος που δεν μας επιτρέπουν, τόσο οι «μέσα» όσο και οι «έξω” ν’ αυξήσουμε το ΑΕΠ,.
Το κατά κεφαλή χρέος υπάρχει ελπίδα να το διορθώσουμε. Την κατά κουφιοκεφαλή ψήφο, ποτέ.