Όπως έκαναν και με τα χιόνια αλλά και με την τρίχρονη πανδημία!!

Πέρα από το κρεσέντο τρομολαγνείας που κυκλοφορεί από τα «έγκριτα» ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, έχουμε και το κράτος να…εφαρμόζει με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα περιοριστικά μέτρα σε μεγάλη μερίδα πληθυσμού.

Αφορμή αυτές τις ημέρες αποτελεί ο πράγματι επίμονος καύσωνας με το όνομα «Κλέων», που αναμένεται να απασχολήσει για μέρες τη χώρα μας με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών.

Χθες Παρασκευή μέχρι και συστάσεις από το Υπουργείο Ενέργειας για…μείωση της κυκλοφορίας των ΙΧ στους δρόμους ακούσαμε!

Πιο συγκεκριμένα:

Με αυτά τα δεδομένα, συστήνονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τους πολίτες τα παρακάτω:

  • Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Μ.
  • Η κατά το δυνατόν αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
  • Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ήλιου.
  • Η κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως όλα τα πάρκα στην Περιφέρεια Αττικής θα παραμείνουν κλειστά λόγω μεγάλου κινδύνου πυρκαγιάς.

Είναι δεδομένο δε πως σε λίγες ημέρες, όταν θα ενισχυθούν οι άνεμοι και θα μεγαλώσει ο κίνδυνος πυρκαγιάς, θα απαγορεύσουν την πρόσβαση σε αρκετά (αν όχι όλα) τα περιαστικά δάση!

Ως αποκορύφωμα όλων των παραπάνω ακούσαμε (ευτυχώς δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα) τις τελευταίες ημέρες μέχρι και για μέτρα τύπου…lockdown κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες!!!

Τα ίδια λέγανε και για τους χιονιάδες τον χειμώνα και για τις καταιγίδες το φθινόπωρο, εκπαιδεύοντας τον κόσμο στο να υπακούει σε κάθε είδους απαγορεύσεις που προέρχονται από την εκάστοτε αρχή.

Κι όλα αυτά με το πρόσχημα της “κλιματικής κρίσης” και όλως τυχαίως κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το «πείραμα» της τρίχρονης πανδημίας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »