Εισβάλλοντας στην Ουκρανία, η Ρωσία ξεκίνησε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, λέει ο Ρωσοαμερικανός ιστορικός, Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών, συγγραφέας του βιβλίου «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Η μάχη για την Ουκρανία Γιούρι Φελστίνσκι.
Αλλά ο πόλεμος δεν πήγε όπως σχεδίαζε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν πέτυχε να καταλάβει την Ευρώπη σε λίγους μήνες και τώρα η χώρα απειλείται με αντίδραση του ΝΑΤΟ ως απάντηση στη συμφωνία για την ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων (TNW) στη Λευκορωσία.
Σε μια συνέντευξη στο Ρωσικό Republic.ru, ο ιστορικός είπε τι θα ωφελούσε η Ρωσία από τη μεταφορά πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, γιατί η Δύση αργεί τόσο πολύ να πάρει αποφάσεις σε αυτήν την κατάσταση, που μπορεί να σταματήσει γρήγορα τον
Δεν μπορείς να κερδίσεις έναν πόλεμο αν δεν μπορείς να χτυπήσεις εχθρικό έδαφος του, είπε.
Πρόσφατα, ο Alexander Lukashenko ανακοίνωσε την έναρξη της μεταφοράς μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στη Λευκορωσία.
Είναι αυτά τα βήματα προς τον ίδιο τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που γράψατε στο βιβλίο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Η μάχη για την Ουκρανία;
Είμαι της γνώμης ότι ο Γ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Άλλο είναι ότι η πορεία του δεν προχωρά όπως σχεδιάστηκε στο Κρεμλίνο και όχι όπως περίμενε ή μάλλον φοβόταν η δυτική νοημοσύνη.
Ο Πούτιν σχεδίαζε να καταλάβει την Ουκρανία με αστραπιαία ταχύτητα, ακόμη και με παράδοση και όχι με εχθροπραξίες, στη συνέχεια να μεταφερθεί μέσω της Υπερδνειστερίας στη Μολδαβία, όπου μέχρι τότε είχαν διανεμηθεί 220.000 ρωσικά διαβατήρια στους κατοίκους, και να πυροδοτήσει έναν «γρήγορο νικηφόρο πόλεμο» και εκεί.
Μετά από αυτό, έχοντας καλέσει τους πολίτες της Λευκορωσίας, της Ουκρανίας και της Μολδαβίας στον ρωσικό στρατό, ο Πούτιν σχεδίαζε να μετακομίσει στην Ανατολική Ευρώπη με όλη αυτή την αρμάδα, υποθέτοντας, και πιθανότατα σωστά, ότι το ΝΑΤΟ δεν θα διακινδύνευε έναν θερμοπυρηνικό πόλεμο για να προστατεύσει την Ευρώπη γιατί χερσαίες δυνάμεις ανάλογες με τη ρωσική αρμάδα, το ΝΑΤΟ δεν έχει στην Ευρώπη.
Αυτό ήταν το σχέδιο.