Εκεί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο των εγκατεστημένων βιομηχανιών Δημήτρη Λειβαδάρο, ο οποίος την ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες.
Ο κ. Λειβαδάρος αναφέρθηκε στα ζητήματα που προκάλεσε η μεταβίβαση της ΕΤΒΑ στην Τράπεζα Πειραιώς, τα οποία τελευταία με τη συνδρομή του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΤΒΑ Θάνου Ψαθά έχουν αρχίσει να αμβλύνονται.
Η καθαριότητα που ήταν ένα σοβαρό «αγκάθι» έφυγε από την αρμοδιότητα του Δήμου και έχει ανατεθεί σε ιδιώτη εργολάβο με πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Ένα πολύ σοβαρό θέμα είναι η ασφάλεια της ΒΙΠΕ και γι΄ αυτόν το λόγο αποφασίστηκε το κλείσιμο των εισόδων πλην δυο. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το θέμα της ασφάλειας επηρεάζεται και από την έλλειψη φωτισμού. Οι βιομηχανίες για ενίσχυση της ασφάλειας εγκατέστησαν και κάμερες ασφαλείας.
Ο Ν. 4982/23 που αφορά τη νέα επιχειρηματικότητα και τα επιχειρηματικά πάρκα, πιστεύεται ότι θα βελτιώσει και τις δυνατότητες των βιομηχανιών της ΒΙΠΕ. Να σημειωθεί ότι η συνεισφορά των βιομηχανιών στο ΑΕΠ της χώρας ανέρχεται στο 4%.
Από το Ταμείο Ανάκαμψης έχει εγκριθεί το ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία α απορροφηθούν σε έργα οδοποιίας, φωτισμού, ασφάλειας και για τον βιολογικό καθαρισμό.
Επίσης, τέθηκε και το θέμα της ασφάλειας της γέφυρας στον ποταμό Πείρο, κατασκευής 1975 όπου απαιτείται και έχει ήδη ζητηθεί και από την ΠΔΕ μέσω της ΕΤΒΑ, να γίνει έλεγχος στατικότητας. Μάλιστα, μετά από σχετική επικοινωνία που είχε η κ. Μαστοράκου με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, εκείνος την ενημέρωσε ότι ήδη «τρέχει» διαγωνισμός για «έξυπνες» γέφυρες με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει κεντρικό λογισμικό καταγραφής και εκτίμησης σε πραγματικό χρόνο μέσω σύγχρονων συστημάτων και μεθοδολογιών ενόργανης παρακολούθησης, καταγραφικό σταθμό, διάφορους αισθητήρες, κλπ.
Τέλος, ένα έργο πνοής που θα βελτιώσει τη λειτουργία της ΒΙΠΕ είναι η σύνδεσής της με το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Οι θεσμικές συναντήσεις της Αννας Μαστοράκου συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και το επόμενο διάστημα.