Ο πυρηνικός πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο είναι αναπόφευκτος, δήλωσε ο βορειοκορεάτης υπουργός Άμυνας Κανγκ Σον Ναμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, που επικαλείται το RIA Novosti, το ερώτημα δεν είναι αν θα το κάνει ή όχι, αλλά ποιος και πότε θα το ξεκινήσει. Ένα τέτοιο συμπέρασμα προκύπτει από την ομιλία του προς τους συμμετέχοντες της XI Διάσκεψης της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια.

Ένας πυρηνικός πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο δεν είναι πλέον ζήτημα αν θα γίνει, είναι σίγουρο ότι θα γίνει, αλλά το ζήτημα είναι ποιος θα τον ξεκινήσει και πότε.

Η πυρηνική πολεμική μανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις μαριονέτες στη Δημοκρατία της Κορέας μετατρέπει την Κορεατική Χερσόνησο και τη Βορειοανατολική Ασία σε μια νέα εστία πυρηνικού πολέμου, είπε ο Sun Nam.

Σημειώνει ότι από την αρχή του έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεταφέρει κολοσσιαία πυρηνικά όπλα στη Νότια Κορέα, γεγονός που θέτει την κατάσταση στο χείλος του πυρηνικού πολέμου, γράφει το TASS.

Είναι αδύνατο να λυθεί το πρόβλημα της κορεατικής χερσονήσου μέσω διαπραγματεύσεων, πιστεύει το στρατιωτικό τμήμα της ΛΔΚ. Είναι σίγουροι ότι μόνο η δύναμη κρατάει από μια πυρηνική σύγκρουση.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι για να εξαπλωθεί η επιρροή του ΝΑΤΟ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον υπουργό, ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, τόνισε την πρόθεση για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ.

Ομιλία στο συνέδριο εκφώνησε και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν . Ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι σήμερα οι περισσότερες χώρες εκφράζουν την ετοιμότητά τους να υπερασπιστούν τις παραδόσεις, τον τρόπο ζωής και τα εθνικά τους συμφέροντα, γεγονός που υποδηλώνει τη διαμόρφωση ενός πολυπολικού κόσμου.

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, αποκάλεσε τη Ρωσία «ατμομηχανή» στον αγώνα για τα συμφέροντα άλλων ανεξάρτητων χωρών . Σύμφωνα με τον ίδιο, το κράτος είναι έτοιμο να πολεμήσει την πολιτική των δυτικών χωρών για πρόκληση τοπικών συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »