Αν κάποιος δεν υπακούσει στα νέα κελεύσματα, θα μπορούσε να μπει σε «ψηφιακή φυλακή» για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα

ΗΑναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, σε ομιλία της ανέφερε για τις παγκόσμιες επικοινωνίες, τονίζοντας με σημασία ότι ο οργανισμός θέλει να «εντείνει μαζικά» έναν «πληροφοριακό πόλεμο» για την «παραπληροφόρηση» με έναν «στρατό από αξιόπιστους αγγελιοφόρους».

 

Το ίδιο σκοτεινό σχέδιο όμως έχουν οι Βρυξέλλες και οι ΗΠΑ, με σχέδιο ελέγχου του διαδικτύου σε βαθμό και μορφή που θα θυμίζει το βιβλίο του Όργουελ.

Ουσιαστικά όποιος θα αναφέρει οτιδήποτε που δεν θα υπακούει στο μανιφέστο της νέας τάξης πραγμάτων στην Δύση, θα μπλοκάρεται ενδεχομένως και θα αποκλείεται από διαδικτυακές πλατφόρμες, κάτι που ήδη βλέπουμε σε γνωστές παγκόσμιες πλατφόρμες με διάφορες δικαιολογίες.

Στόχος φαινομενικά είναι η “ παραπληροφόρηση”, αλλά ουσιαστικά το δυτικό σύστημα στοχεύει στην ελευθερία της έκφρασης, που αποτελεί κεφαλαιώδους σημασίας αρχή στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο.

Στα τέλη του περασμένου μήνα το γραφείο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών δημοσίευσε ένα έγγραφο πολιτικής σχετικά με τους στόχους για το μέλλον του διαδικτύου.

Σε συνέχεια της έκθεσης του 2021 “Our Common Agenda”, ο τίτλος της νέας έκθεσης τα λέει όλα: “A Global Digital Compact (Ένα παγκόσμιο ψηφιακό σύμφωνο)”. Αυτός είναι ο στόχος, η διεθνής νομοθεσία που θα επιδιώκει τον έλεγχο και την επιβολή της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ψηφιακές ταυτότητες που συνδέονται με την οικονομική προσβασιμότητα:

Οι ψηφιακές ταυτότητες που συνδέονται με τραπεζικούς λογαριασμούς μπορούν να βελτιώσουν την παροχή κάλυψης κοινωνικής προστασίας και να χρησιμεύσουν για την καλύτερη προσέγγιση των δικαιούχων που πληρούν τις προϋποθέσεις. Οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της διαρροής, των σφαλμάτων και του κόστους κατά το σχεδιασμό των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας.

Συστήματα κοινωνικής πίστωσης με βάση το περιβάλλον ή την κλιματική αλλαγή:

Αισθητήρες και οθόνες συνδεδεμένοι με το Διαδίκτυο των πραγμάτων, πλατφόρμες δεδομένων που βασίζονται σε cloud, συστήματα παρακολούθησης με δυνατότητα blockchain και ψηφιακά διαβατήρια προϊόντων ξεκλειδώνουν νέες δυνατότητες για τη μέτρηση και την παρακολούθηση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων σε όλες τις αλυσίδες αξίας.

Ψηφιακό Παγκόσμιο Σύμφωνο είναι μια παγκοσμιοποιημένη νομοθεσία που εξυπηρετεί τον τελικό στόχο της παγκοσμιοποιημένης πολιτικής: Τον έλεγχο όλων των πτυχών της ζωής, που επιτυγχάνεται με την εισαγωγή ενός ψηφιακού φίλτρου μεταξύ των ανθρώπων και της πραγματικότητας.

Τραπεζικές συναλλαγές, επικοινωνία, κατανάλωση μέσων ενημέρωσης, αγορές. Κάθε αλληλεπίδραση θα γίνεται μέσω μιας ψηφιακής μεμβράνης, η οποία θα μπορεί να παρακολουθεί τις συναλλαγές με τον κόσμο και – αν κριθεί απαραίτητο – να απαγορεύει την πρόσβαση σε αυτόν τον κόσμο.

Όχι πολύ μακριά στο μέλλον όλοι οι «πολίτες του κόσμου» θα πρέπει να διαθέτουν κατάλληλη «ψηφιακή ταυτότητα» διαφορετικά δεν θα τους επιτραπεί η πρόσβαση στο νέο παγκόσμιο ψηφιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Αν κάποιος δεν υπακούσει στα νέα κελεύσματα, θα μπορούσε να μπει σε «ψηφιακή φυλακή» για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Τότε τα «ψηφιακά του προνόμια» θα αναστέλλονταν για λίγο, και αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα μπορούσε να αγοράσει, να πουλήσει ή να ζήσει την κανονική του ζωή κατά τη διάρκεια της τιμωρίας.

Φυσικά, αν επιμείνει και είναι «επαναλαμβανόμενος παραβάτης» αρκετές φορές, τότε θα μπορούσε να ανακληθούν οριστικά τα «ψηφιακά του προνόμια» για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »