Αναγνώστης μας παρακολούθησε τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κρατικό κανάλι, όπου αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει να φέρει προς ψήφιση για την υιοθεσία και τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.
Διαβάστε τι γράφει:
“Ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε…. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην σημερινή του συνέντευξη μας είπε δίχως ίχνος ντροπής πως τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν ήδη παιδιά, και ότι η όλη νομοθετική πρωτοβουλία γίνεται για να προστατέψει τα δικαιώματα τους.
Το πρώτο εύλογο ερώτημα είναι πως καθίσταται κάτι τέτοιο εφικτό, μιας και η φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος δεν το επιτρέπει. Ένας έξυπνα σκεπτόμενος θα υποψιαζόταν αμέσως την υποβοηθούμενη γονιμοποίηση με παρένθετο γονέα. Ο ίδιος, ωστόσο ο πρωθυπουργός, δήλωσε ξεκάθαρα “εμείς δεν θα πειράξουμε καθόλου το καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Αυτή η έννοια, δηλαδή, γυναικών οι οποίες μετατρέπονται σε μηχανές παραγαγωγής παιδιών κατά παραγγελία, όπως είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, αυτό ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ”.
Στην πράξη , αυτή η υποτιμητική μηχανοποίηση του γυναικείου (και αντρικού) σώματος γίνεται ήδη ατομικά από ομόφυλα άτομα, τα οποία μέσω της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αποκτούν τέκνα. Τα ομόφυλα αυτά άτομα στην συνέχεια θα μπορούν νόμιμα με το νέο νόμο να παντρεύονται και να
αναγνωρίζουν τα παιδιά ως δικά τους. Οπότε ο πρωθυπουργός φέρνει προς ψήφιση αυτό που “ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ”.
Ένας εξίσου έξυπνα σκεπτόμενος θα υποψιαζόταν τον τρόπο της υιοθεσίας. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ήδη από το 1946, άνδρες είτε γυναίκες μπορούν να προβούν ατομικά σε υιοθεσία παιδιών. Αυτό που προβλήματίζει τον κ. Μητσοτάκη είναι τι θα συμβεί στο παιδί εάν αρρωστήσει ή αποβιώσει ο θετός και μοναδικός του γονέας. Ο πολιτικός γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θα σώσει κατά τον πρωθυπουργό το υιοθετημένο παιδί από τον εγκλεισμό σε Ίδρυμα, μεταφέροντας την κηδεμονία στον γονέα Β. Ωστόσο, ποιος διασφαλίζει ότι ο γονέας Β θα πληροί τα αντίστοιχα αυστήρα κριτήρια που απαιτούνται για την έγκριση της τεκνοθεσίας;
Επίσης, γιατί απλά δεν επιδιώκει η κυβέρνηση να απλοποιήσει την όλη διαδικασία της υιοθεσίας για τα ετερόφυλα ζευγάρια, δίνοντας ουσιαστική λύση στο ίδιο πρόβλημα.
Είναι ξεκάθαρες οι αμέτρητες αντιφάσεις στι οποίες έπεσε απόψε (σ.σ. χθες) ο πρωθυπουργός, για ένα νομοσχέδιο, το οποίο μπορεί μετά απο την 15 ετή φτωχοποίηση του ελληνικού λαού να συνθλίψει ό,τι έχει απομείνει από την ολοένα και βαλλόμενη δομή της κοινωνίας και της ειδικότερα της οικογένειας”.