Νέα προβλήματα για την Τουρκία.
Οι ταμιευτήρες νερού που υδροδοτούν την Κων/πολη έχουν φτάσει στο χαμηλότερο σημείο πολλών ετών, κτυπώντας καμπανάκι κινδύνου στις τουρκικές αρχές του δήμου, λόγω της πανδημίας.
Λόγω του ιού που πλήττει σφοδρά την Τουρκία και με τους εμπειρογνώμονες να προειδοποιούν τους πολίτες για την υγιεινή τους αφού μένουν στο σπίτι τους, τα ποσοστά πληρότητας των φραγμάτων στην πόλη της Κωνσταντινούπολης έχουν φτάσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο σημαίνοντας κόκκινο συναγερμό.
Το ποσοστό πληρότητας των φραγμάτων στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία είναι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών χάνοντας 36% από το Δεκέμβριο του 2019, όταν μετρήθηκε στο 65,13%.
Τούρκοι ειδικοί προειδοποίησαν ότι μπορεί να υπάρξει έλλειψη νερού το επόμενο διάστημα αν δεν χρησιμοποιείται φειδώ από εδώ και στο εξής. Kylie Jenner: What Would Life Be Like Without Fame
Βίντεο-σοκ από την Τουρκία: Πτώματα στους δρόμους από τον κορονοϊό – ”Σφραγίζουν” συνοικίες ομάδες βιολογικού πολέμου
Μιλάμε για την Κωνσταντινούπολη, μια μεγαλούπολη 15 εκατομμυρίων κατοίκων που είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, με τεράστια κατανάλωση νερού έτσι και αλλιώς.
Η πανδημία που ξεκίνησε από την Κίνα και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και την Τουρκία, έχει οδηγήσει στο θάνατο συνολικά 425 Τούρκους πολίτες, σύμφωνα με τους αρμόδιους εμπειρογνώμονες.
Μετά την καμπάνια για συχνό πλύσιμο χεριών κτλπ.διαπιστώθηκε ότι εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες δεν εγκατέλειψαν την πόλη της Κωνσταντινούπολης και έλαβαν υπόψη σοβαρά τις προειδοποιήσεις.
Από την άλλη πλευρά, ακριβώς για αυτόν τον λόγο, οι ταμιευτήρες νερού που υδροδοτούν την Κωνσταντινούπολη έφτασαν σε οριακό σημείο και σύντομα θα κάνουν τους πολίτες της πόλης αυτής να αισθάνονται τον κίνδυνο δίψας, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.
”Το ποσοστό πληρότητας των φραγμάτων στην Κωνσταντινούπολη μετρήθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που θα πρέπει άμεσα να λύσει ο δήμος, αλλιώς θα έχουμε πολλά παρατράγουδα στην τουρκική μεγαλούπολη.”
Η χρήση ύδατος στην πόλη αυτή αυξάνεται συνεχώς και οι Τούρκοι εμπειρογνώμονες προειδοποίησαν ότι τα φράγματα να φτάσουν σε ακόμα πιο επικίνδυνο σημείο τις επόμενες μέρες.
στην Τουρκία, αγρότες και εμπειρογνώμονες λένε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν κατά του κορονοϊού δεν έχουν μετριάσει τις απειλές για την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας και εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα, η χώρα θα έχει πρόβλημα μεγάλων διαστάσεων με αποθέματα τροφίμων της.
Η κυβέρνηση της Τουρκίας κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι, ενώ έκλεισε πολλές επιχειρήσεις όπως μπαρ, καφετέριες και κλειστούς χώρους.
Οι εργαζόμενοι στην γεωργίας όμως έχουν σοβαρό πρόβλημα, διότι οι εργασίες τους συνεχίζονται στα χωράφια τους και στους αγρούς ως ουσιαστικό μέρος του σχεδίου του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «κρατήσει τους τροχούς σε κίνηση» με στόχο την οικονομία.
Ορισμένοι αγρότες λένε ότι τα σχέδια έχουν παραμελήσει τη σημασία του τομέα τους και πολλοί ανησυχούν ότι μια ολοκληρωτική απομόνωση θα τους κρατήσει μακριά από τις εκτάσεις τους κατά τη διάρκεια κρίσιμων εποχών όπως η Άνοιξη.
Ήδη, η ισχύουσα απαγόρευση της κυκλοφορίας για να μείνουν οι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι άνθρωποι στο σπίτι εμποδίζει τους αγρότες ηλικίας άνω των 65 ετών να κάνουν το έργο τους.
Περίεργη τοποθέτηση Τσαβούσογλου: Ζήτησε παγκόσμια διακυβέρνηση λόγω κορονοϊού! – Θέλει είσοδο της Τουρκίας στα μόνιμα μέλη του ΟΗΕ
«Χωρίς τους αγρότες στους αγρούς, δεν θα υπήρχαν πολλά προϊόντα στα ράφια για πολύ», δήλωσε ο Ali Ekber Yıldırım, δημοσιογράφος που γράφει για τον τομέα της γεωργίας της Τουρκίας στην οικονομική εφημερίδα Dünya.
“Αν οι χωρικοί δεν βγουν έξω για να δουλέψουν τα χωράφια, θα έχουμε τον κίνδυνο λιμού”, δηλώνει ο ίδιος.
Οι αγρότες αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες χάρη στον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας και λένε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κινητοποιήσει την παραγωγή και να τους στηρίξει.
Αν προσθέσουμε το επισιτιστικό πρόβλημα με το πρόβλημα του ύδατος τότε έχουμε άνετα μια εξέγερση στην γειτονική χώρα μετά την ραγδαία αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων της πανδημίας σε πολύ σύντομο χρόνο.