Νέα σύγκρουση Ερντογάν-Μακρόν

Ένα περίεργο δημοσίευμα παρουσίασε τουρκικό ΜΜΕ, το οποίο έχει προκαλέσει σάλο στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με το άρθρο, ”Γάλλοι κομάντος παρέχουν εκπαίδευση και υποστήριξη πληροφοριών στις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ στο αεροδρόμιο «Benina».”

Μάλιστα είχαμε και φωτογραφίες στη δημοσιότητα, όπου αναφέρουν πως αυτές τραβήχτηκαν στην Λιβύη.

Σύμφωνα λοιπον με το δημοσίευμα, ο αριθμός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων υπό τη διοίκηση του συνταγματάρχη Matisse, βρίσκονται στα ανατολικά της Λιβύης και αριθμούν περίπου τους εξήντα  στρατιωτικούς:

Ομάδα διαχείρισης: Τρεις ανώτεροι αξιωματικοί του Γενικού Επιτελείου των Γαλλικών Ένοπλων Δυνάμεων, που είναι υπεύθυνοι για τις δραστηριότητες των εκπροσώπων των Γαλλικών Ένοπλων Δυνάμεων στη Λιβύη και την σχέση μεταξύ του Χαλίφα Χαφτάρ και του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν, βρίσκονται στο κτίριο κοντά στο κεντρικό κτίριο του γενικού αρχηγείου του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στο αεροδρόμιο “Benina”. 

Εκπρόσωποι αυτής της ομάδας επισκέπτονται καθημερινά τα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στην Ράκμα.

Διεθνή ΜΜΕ: ”Ρώσοι μισθοφόροι έφθασαν στην Λιβύη για τον Χαφτάρ”

Ομάδα πληροφοριών: Τέσσερα άτομα από τη Γενική Διεύθυνση Εξωτερικής Ασφάλειας του Υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας (DGSE).

Αυτά είναι υπεύθυνα για τη συγκέντρωση πληροφοριών και την αξιολόγηση της πορείας των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με τον Χαφτάρ και έχουν έδρα το αεροδρόμιο “Benina”.

Ομάδα συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών SIGINT: Αποτελούνται από έξι Γάλλους στρατιωτικούς και εκτελούν το καθήκον της συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών εκ μέρους της ομάδας διαχείρισης και ενημέρωσης του Γενικού Επιτελείου των Γαλλικών Ένοπλων Δυνάμεων. Βρίσκονται στο αεροδρόμιο “Benina”.

Ομάδα επικοινωνίας: 8 Γάλλοι στρατιωτικοί από τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις. Εκτελούν το καθήκον της διασφάλισης  των καναλιών επικοινωνίας και ελέγχου μεταξύ των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων στη Λιβύη και του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων. Βρίσκονται στο αεροδρόμιο “Benina”.

Ομάδα άμυνας: 20 Γάλλοι στρατιωτικοί από την μονάδα ειδικών δυνάμεων των Γαλλικών Ένοπλων Δυνάμεων με έδρα το αεροδρόμιο “Benina”.

Τοπικές πηγές δηλώνουν επίσης ότι οι υπομονάδες της υπηρεσίας συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών, επικοινωνιών και άμυνας (18 άτομα συνολικά) βρίσκονται επίσης στη Σούσα, στη βορειοανατολική ακτή της Λιβύης.

Τα καθήκοντά τους περιλαμβάνουν παρακολούθηση της κατάστασης μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων, σε αέρα και θάλασσα, ενώ παρέχουν εφεδρικές διαδρομές εκκένωσης του γαλλικού στρατιωτικού προσωπικού δια θαλάσσης.

Μιλάμε για κατάσταση η οποία αποτελείται πραγματικά από ένα πολυεθνικό συνονθύλευμα ανθρώπων.

LNA σε Ερντογάν: ”Σου ετοιμάζουμε έκπληξη” – Ξεκινάει η επιχείρηση ”Ababil Birds”

Την ίδια περίοδο σύμφωνα με τις ΗΠΑ, η Ρωσία συνεργάζεται με τον Άσαντ για να μεταφέρει Σύριους πολιτοφύλακες στη Λιβύη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν τις επιθέσεις του στρατιωτικού ηγέτη Χαλίφα Χαφτάρ εναντίον της Τρίπολης και πιστεύουν ότι η Ρωσία συνεργάζεται με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ για τη μεταφορά μαχητών και εξοπλισμού  στη Λιβύη, ανέφεραν ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν την στρατιωτική δράση του LNA κατά της Τρίπολης. Η επίθεση στην πρωτεύουσα εκτρέπει πόρους από την κύρια προτεραιότητα για εμάς, που είναι η αντιτρομοκρατία », δήλωσε ο Χένρι Γουόστερ, αναπληρωτής βοηθός γραμματέας του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφερόμενος στον Εθνικό Λιβυκό Στρατό του Χαφτάρ.

Ο Τζιμ Τζέφρι, ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε ότι το πεδίο της μάχης μπορεί να γίνει ακόμη πιο περίπλοκο.

«Γνωρίζουμε ότι σίγουρα οι Ρώσοι συνεργάζονται με τον Άσαντ για τη μεταφορά συριακής πολιτοφυλακής, πιθανώς από  τρίτη χώρα, δηλαδή την Συρία», τονίζει ο ίδιος.

Οι Τούρκοι όπως έχουμε προβλέψει δεν πρόκειται να αφεθούν να κινούνται ανεξέλεγκτα μόνοι τους, μιας και Γάλλοι, Ρώσοι, Αιγύπτιοι και λοιποί τους έχουν βάλει στο στόχαστρο και δεν τους αφήνουν με τίποτα πλέον   από τα μάτια τους.      

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »