Η Ρώμη «θερίζει ό,τι έσπειρε» στη Λιβύη καθώς οι Τούρκοι και οι ισλαμιστές της Τρίπολης με τους οποίος έχει συμμαχήσει εναντίον του Χαλίφα Χαφτάρ, απαγόρευσαν το Σάββατο σε 40 Ιταλούς στρατιώτες να εισέλθουν στη Μισράτα και τους έστειλαν πίσω στην Ιταλία επειδή δεν είχαν… διαβατήρια.

Μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και αρχηγός του κόμματος «Forza Italia», ο γερουσιαστής Enrico Ami, κατήγγειλε το γεγονός στη Βουλή, λέγοντας:

«Χθες το απόγευμα ένα ιταλικό στρατιωτικό αεροπλάνο, C 130 από την Πίζα με 40 στρατιώτες, κλήθηκε να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις υποστήριξης, προσγειώθηκε στη Μισράτα στις 17.30. Ωστόσο, ορισμένοι στρατιώτες από το Σέλιο και την Ταξιαρχία της Τζούλια στερήθηκαν την άδεια να εισέλθουν από τις αρχές της Λιβύης επειδή η βίζα εισόδου έλειπε από το διαβατήριό τους.

Μια περίπτωση αδίστακτης «απόρριψης», γελοία και ταυτόχρονα ταπεινωτική για αυτούς και για εμάς. Επέστρεψαν μετά από μερικές ώρες, με το ίδιο αεροπλάνο, πίσω στην Πίζα.

Τα νέα είναι απίστευτα και δείχνουν ότι η χώρα μας δεν έχει πλέον σημασία. Ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν σ’ ένα «ατύχημα» αυτού του τύπου εμπλέκονταν Αμερικανοί Πεζοναύτες που έφτασαν σε οποιαδήποτε φιλική χώρα. Ενώ στην πραγματικότητα χιλιάδες παράνομοι μετανάστες φτάνουν από τις ίδιες ακτές με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς και καταλήγουν να χρηματοδοτούν εμπόρους ανθρώπων, από τη Λιβύη απαιτούν από εμάς να επιστρέψουμε στο σημείο από το οποίο ήρθαμε. Είναι κρίμα που ο διεθνής σεβασμός δεν απαιτείται πλέον.

Τώρα μας κοροϊδεύουν. Εάν είχαμε ένα μικρό ποσοστό αξιοπρέπειας, θα πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την άφιξη των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι δεν είναι μόνο χωρίς βίζα, αλλά και με έγγραφα ταυτότητας.

Αυτή η χειρονομία χλευάζει την Ιταλία και νομιμοποιεί τον κόσμο να μας μεταχειρίζεται ως «Δημοκρατία Μπανάνας». Θα υποβάλω μια ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς για να ζητήσω διευκρινίσεις. Η κυβέρνηση έχει καθήκον να δώσει αμέσως εξηγήσεις για αυτήν την απαράδεκτη ιστορία».

Η Ιταλία διαθέτει στρατιωτική βάση στη Μισράτα με περίπου 400 Ιταλούς στρατιώτες, ενώ στηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης και την Άγκυρα.

 

Δεν μπορεί κάποιος να μην κάνει τον παραλληλισμό, με το πως οι Γερμανοί φέρθηκαν τους Ιταλούς στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που αν και ξεκίνησαν σύμμαχοι στο τέλος κατέληξαν κατακτημένοι. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »