Το παιχνίδι των Γερμανών στις Βρυξέλλες
Άθλια παιχνίδια παίζει η ΕΕ εις βάρος του Ελληνισμού. Θα λέγαμε με λίγα λόγια πως οι Βρυξέλλες εξυπηρετούν τα συμφέροντα Ερντογάν, με την Αθήνα απλά να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Μάλιστα φθάνουμε στη σημείο η ΕΕ να κάνει παιχνίδια με την Θράκη. Όλα αυτά την στιγμή που όπως σας ανέφερε πρώτο χθες το Πενταπόσταγμα, ο Χασάν Σζκάν, Τούρκος εμπειρογνώμονας του Βαλκανικού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών (RUBASAM), αφού τόνισε τη στρατηγική σημασία της Δυτικής Θράκης για την Τουρκία, υπογράμμισε παράλληλα τις δήθεν “αδικίες” που διαπράττει η Ελλάδα εναντίον των “Τούρκων” της Δυτικής Θράκης, μαζί με τις στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, και την απερίσκεπτη, όπως την χαρακτηρίζει, στάση της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και την ΕΕ.

Ο ίδιος Τούρκος ειδικός ουσιαστικά μας προετοιμάζει “προπαγανδίζοντας” ότι παρά τα δικαιώματα και την αυτονομία των “Μουσουλμάνων” της Δυτικής Θράκης με τη Συνθήκη της Λωζάννης, η Ελλάδα ασκεί δήθεν ρατσιστικές και σκληρές πολιτικές, προσπαθώντας να μειώσει τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα τους.

Με λίγα λόγια, έχουμε συντονισμό ΕΕ και Τουρκίας κατά της Θράκης μας!

Η αποκάλυψη

Ενώ οι διαδικασίες και στο εσωτερικό της Ε.Ε. κορυφώνονταν, προκειμένου η Ένωση να ασχοληθεί πλέον σοβαρά με το «Τουρκικό Πρόβλημα» και να επανακαθορίσει το πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων, δεν είναι μόνο οι ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία που υποστηρίζουν την πολιτική κατευνασμού, αλλά κορυφαίοι κοινοτικοί παράγοντες με πρώτο τον Ζ. Μπορέλ παίζουν άθλια παιγνίδια εις βάρος της Ελλάδας, σύμφωνα με το liberal.gr και τον Νίκο Μελέτη.

Ενώ ο κ. Μπορέλ έχει κάνει ότι είναι δυνατόν από το καλοκαίρι, προκειμένου να «καταπιεί» η Ε.Ε. όχι μόνο τις προκλήσεις και απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και εναντίον της ίδιας της Ε.Ε. προέβη σε μια κίνηση που ξεπερνά κάθε όριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επαφές του με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντε Λάιεν, ο κ. Μπορέλ είχε την ιδέα να προτείνει την αναζήτηση «ανταλλαγμάτων» και «δώρων» στον Τ. Ερντογάν, προκειμένου να δείξει την ευαρέσκειά του προς την Ε.Ε. και μέσα σε αυτά ο κ. Μπορέλ θεώρησε ότι πρέπει να είναι και κινήσεις της Ελλάδας στη Θράκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μπορέλ μίλησε συγκεκριμένα για την ικανοποίηση των αιτημάτων που υπάρχουν και των θεμάτων που εγείρονται από την Τουρκία για τα «μειονοτικά σχολεία στη Θράκη»…

Ο κοινοτικός αξιωματούχος αντί να ασχοληθεί με την εντολή που έχει για αναζήτηση τρόπων, ώστε να πιεσθεί η Τουρκία και να σταματήσει τις απειλές και τους εκβιασμούς εναντίον κρατών μελών και της ίδιας της Ε.Ε., αντί να ασχοληθεί με την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία και τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των κανόνων της Τελωνειακής Ένωσης, αλλά και την εργαλειοποίηση του προσφυγικού, επιχειρεί να ικανοποιήσει τις παράνομες αξιώσεις του τούρκου ηγέτη εις βάρος κράτους – μέλους αναμειγνυόμενος μάλιστα σε εσωτερικές υποθέσεις του.

Η στάση του κ. Μπορέλ αποτυπώνει όμως και το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στη γραφειοκρατία της Κομισιόν, που ενώ για τη Λευκορωσία, τη Βενεζουέλα, τη Β. Κορέα ή το Κογκό είναι έτοιμη να σπεύσει να διαμορφώσει και να επιβάλει κυρώσεις, υπάρχει απόλυτη απροθυμία να αντιμετωπίσει το «Τουρκικό Πρόβλημα» ακολουθώντας έτσι τον ρυθμό που βαρά η κ. Μέρκελ, η Ρώμη και η Μαδρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια των διαβουλεύσεων ενόψει της Συνόδου Κορυφής, ενώ οι εκπρόσωποι της Κομισιόν δέχθηκαν να συζητήσουν την πρόταση της Κύπρου για προσθήκη μερικών ακόμη ατόμων στη λίστα των κυρώσεων για τις παράνομες δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ, ισχυρίσθηκαν ότι δεν μπορεί να γίνει επέκταση της λίστας αυτής και για άτομα και εταιρίες που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, καθώς «πρόκειται για διεκδικούμενη μη οριοθετημένη υφαλοκρηπίδα».

Πολύ απλά η Κομισιόν, λίγο – πολύ αθωώνει την Τουρκία για τα όσα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες με το Oruc Reis.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »