Ποιο είναι το κατηγορητήριο
ΟΑντιεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Μπεκίρ Σαχίν, υπέβαλε αγωγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να κλείσει το HDP. Το κατηγορητήριο απεστάλη στο Ανώτατο Δικαστήριο. Σε αυτό, αναφέρθηκε ότι τα μέλη του HDP είχαν ως στόχο να διαταράξουν και να εξαλείψουν την αδιαίρετη ενότητα του κράτους με το έθνος του μέσω των δηλώσεων και των πράξεών τους.

Ο γκρίζος λύκος Μπαχτσελί, ηγέτης του MHP είπε, “Το HDP πρέπει να κλείσει.”

 

Σε μια δήλωση που έγινε τους τελευταίους μήνες, ο Πρόεδρος της MHP, ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να κλείσει το HDP, αφού σε αυτό ανήκουν 108 κατηγορούμενοι, συμπεριλαμβανομένων των πρώην συμπροέδρων του HDP, Selahattin Demirtaş και Figen Yüksekdağ, που υποκίνησαν τα περιστατικά του Κομπάνι και της 6-8 Οκτωβρίου.

Ο Μπαχτσέλι, ο οποίος κάλεσε τους Αρχηγούς Εισαγγελέων, δήλωσε ότι θα υποβάλει αίτημα κλεισίματος εάν δεν αναληφθεί δράση.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, το Ανώτατο Δικαστήριο ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το HDP.

Στο πλαίσιο της έρευνας του Kobani, η έκθεση 9 βουλευτών HDP έφτασε πρόσφατα στην Επιτροπή TBMM.

Ο Ömer Faruk Gergerlioğlu του HDP, ο οποίος βρέθηκε συνδεδεμένος με την τρομοκρατική οργάνωση PKK και ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση, απομακρύνθηκε από τους βουλευτές της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης σήμερα. Ο ίδιος με ανάρτηση του στο Twitter δήλωσε

“Θα αντισταθώ στο πραξικόπημα κατά της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, η βούληση του έθνους δεν μπορεί να καταπατηθεί. Το να θέλεις ειρήνη δεν είναι έγκλημα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »