Μετά το προχθεσινό «κύμα» των 138 που πέρασαν στη Ν.Βύσσα

Πάνω από 80 παράνομοι μουσουλμάνοι μετανάστες έχουν προωθηθεί, όπως και έχουν ζητήσει, από τους Τούρκους σε νησίδα στην περιοχή Μαράσια στον Έβρο, με σκοπό στη συνέχεια να ειδοποιήσουν τις ελληνικές αρχές μέσω του αριθμού 112 για την άμεση παραλαβή τους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει θέμα «εγκλωβισμού» ή των γνωστών επιχειρημάτων τους πως «τους μετέφεραν και τους εγκατέλειψαν».

Η συγκεκριμένη τακτική εκβιασμού των υποτιθέμενων «εγκλωβισμένων» είναι γνωστή και ακολουθείται κατά γράμμα από τους ίδιους καθώς αποτελεί πάγια πρακτική.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Οpen, συνεργείο του οποίου μετέβη στην περιοχή και μετέδωσε πλάνα από τους υποτιθέμενους «εγκλωβισμένους» μουσουλμάνους  πρόκειται περίπου για μια ομάδα 70-80 ατόμων.

Κατά πληροφορίες, τα 2/3 της νησίδας αποτελούν τουρκική επικράτεια και το 1/3 ελληνική.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου (3/6) πέντε παράνομοι μετανάστες από το Ιράκ εντοπίστηκαν στο Σουφλί.

Εισήλθαν στην Ελλάδα από την Τουρκία διασχίζοντας με βάρκα τον Έβρο.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, Τούρκοι χωροφύλακες «έσπρωξαν» 138 παράνομους μετανάστες στη Νέα Βύσσα που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος διασχίζοντας το ποτάμι.

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και τώρα καθώς αργά ή γρήγορα οι ελληνικές «Αρχές» θα τους παραλάβουν για τα περαιτέρω, ήτοι καταγραφή, αίτημα ασύλου και στη συνέχεια μετακίνηση στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Σημειώνεται ότι όλα τα αιτήματα ασύλου εγκρίνονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Αυτά που δεν εγκρίνονται απλώς δεν εγκρίνονται, καθώς οι μουσουλμάνοι παραμένουν στη χώρα, έτσι και αλλιώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »