Έλληνας ολιγάρχης βρίσκεται πίσω από τη χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη η οποία ήταν ίσως από τις πιο ταπεινωτικές που αναγκάστηκε ποτέ να κάνει Έλληνας πρωθυπουργός,καθώς ο κ.Μητσοτάκης τα «άκουσε» από τον προσωρινό(!) Λίβυο πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά ο οποίος είπε μπροστά του πως το τουρκολιβυκό μνημόνιο θα παραμείνει και «να τα βρει η Ελλάδα με την Τουρκία»!.
Με λίγα λόγια οι Έλληνες πολίτες είδαν τον άνθρωπο που εξέλεξαν να εκπροσωπεί αυτούς και την (ευρωπαϊκή) χώρα τους να τα «ακούει» από τον μεταβατικό πρωθυπουργό μίας διαλυμένης αφρικανική χώρας, που τον έχει διορίσει ένα συμβούλιο και να μην βγάζει «κιχ»!

Αλλά μη γελιόμαστε ο κ.Μητσοτάκης δεν ήθελε να πάει, άλλος τον ανάγκασε. Ποιος; Μα φυσικά Έλληνας ολιγάρχης ο οποίος έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στη Λιβύη και φοβάται μην τον εκτοπίσουν οι Τούρκοι. Μάλιστα έστειλε τον πρωθυπουργό με σαφείς εντολές για να του κλείσει συμφωνία με την κυβέρνηση της Λιβύης.

Άλλωστε αν η κυβέρνηση ήθελε να μιλήσει για το τουρκολιβυκό μνημόνιο θα έστελνε μόνο τον Δένδια. Όχι, αυτή ήταν μία «εμπιστευτική» αποστολή που θα μπορούσε να αναλάβει μόνο κάποιο μέλος του Μαξίμου, με το οποίο ο συγκεκριμένος ολιγάρχης έχει στενές επαφές και δεσμούς εμπιστοσύνης.

Κι επειδή άλλος στο Μαξίμου με αρμοδιότητες εξωτερικής πολιτικής δεν υπάρχει, πήγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος μάλιστα έφερε εις πέρας με επιτυχία την αποστολή που του είχε ανατεθεί.

Η ταπείνωση της χώρας και του ελληνικού λαού ήταν απλά μία παράπλευρη απώλεια…

Ουσιαστικά η κυβέρνηση αντάλλαξε την όποια πίεση θα μπορούσε να ασκήσει η Ελλάδα προς τη Λιβύη για την ψευτο-ΑΟΖ με την Τουρκία με ένα συμβόλαιο του ολιγάρχη στη χώρα αυτή.

Αυτά για να καταλάβουμε πως λειτουργεί η σημερινή κυβέρνηση και ποιανών τα συμφέροντα εξυπηρετεί

Μάλιστα όταν ετοιμαζόταν να «τ’ ακούσει» από τον κ. Ντεμπέιμπα ο κ.Μητσοτάκης έκανε νοήματα και χασκογελούσε με κάποια μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας που βρίσκονταν από κάτω..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »