Σκυμμένα κεφάλια στο Αρχηγείο Στόλου
Έμμεση παραδοχή είχαμε και από τον Χ. Ακάρ για το περιστατικό μεταξύ της Φ/Γ ”ΛΗΜΝΟΥ” με την ”Kemal Reis”.

Μετά τον Τούρκο στρατιωτικό ε.α., ο Ακάρ αναφέρθηκε εμμέσως στο συμβάν.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο με τις δηλώσεις που έκανε από το Αρχηγείο Στόλου πριν λίγα 24ωρα, ο Τούρκος ΥΠΑΜ, χωρίς βέβαια να αναφερθεί στο περιστατικό δήλωσε τα εξής:

”Οποιαδήποτε δράση κατά πλοίων μας δεν θα μείνει αναπάντητη”.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η Τουρκία έχει δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα στο προφίλ της. Φυσικά κανείς Αξιωματούχος της δεν πρόκειται να παραδεχθεί το συμβάν, όμως το βίντεο υπάρχει και η Ελληνική Κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες το έδειξε στους εταίρους μας στην ΕΕ, αλλά και στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Πομπέο.

Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκρύψει την αλήθεια, ενώ είναι ξεκάθαρο από τις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε, πως η ενόχληση είναι έντονη και αυτό φαίνεται στα πρόσωπα τόσο του Χ. Ακάρ, όσο και των στρατιωτικών που βρίσκονται δίπλα του.

Τι είπε για τα νησιά του Αιγαίου και την Γαλλία

”Όλοι μας γνωρίζουμε πως η Ελλάδα έχει εξοπλίσει 16 από τα 23 νησιά στο Αιγαίο. Αυτό δυστυχώς έχει ισχύ μέχρι και σήμερα και συνεχίζεται. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να ερμηνευτεί με βάση τη συνθήκη της Λωζάνης. Απλά δεν μπορούν να το κάνουν. Πρόκειται για μία πλήρως παράνομη πρακτική.

Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε κάθε είδους αγώνα. Οι δηλώσεις και οι πράξεις ενός ευρωπαίου συμμάχου (Γαλλία) ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή ο οποίος θα έρθει από χιλιόμετρα μακριά για να ενδυναμώσει τη στρατιωτική του παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ενάντιες στο πνεύμα της συμμαχίας και της αλληλεγγύης.

Όλοι θα πρέπει να ξέρουν ότι οποιαδήποτε δράση ενάντια σε πλοίο μας ή ενάντια στις δραστηριότητες μας εκεί, δεν θα μείνει αναπάντητη.”

Οι προκλητικοί χάρτες
Απο την ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού της επίσκεψης παρατηρήθηκε ότι εν αντιθέσει με προηγούμενες επισκέψεις του Ακάρ σε Κέντρα Επιχειρήσεων των ΤΕΔ, όπου αποκρύπτονταν οι χάρτες των αιθουσών, αυτή την φορά διακρίνεται μεταξύ άλλων, χάρτης του Αιγαίου στον οποίο τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η Λήμνος αλλά και η Θάσος έχουν διαφορετικό χρώμα, πιθανώς ως νησιά τα οποία θα έπρεπε, σύμφωνα με το τουρκικό αφήγημα, να τελούν υπό καθεστώς αποστρατικοποίησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »