Αερομαχίες πάνω από τη Μάυρη Θάλασσα
Ένα ρωσικό μαχητικό Su-27 έχει αναχαίτισε αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ένα περιπολικό αεροσκάφος “Poseidon” των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο ρωσικός στρατός “τιμώρησε” το ΝΑΤΟ για απόπειρα πρόκλησης κοντά στα ρωσικά σύνορα, αναγκάζοντας τα πλοία της Βόρειας Ατλαντικής Συμμαχίας να εγκαταλείψουν αφού τα ρωσικά συνοδευτικά πλοία κατευθύνθηκαν προς το σημείο τους. Το αποθαρρυντικό αποτέλεσμα ήταν τόσο ισχυρό που το ΝΑΤΟ έπρεπε να συγκεντρώσει μαχητικά F-16 από τις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις του, για να αποτρέψει πραγματικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά μέσα πολέμου εναντίον των δικών του πλοίων.

Ένταση στον Εύξεινο Πόντο: Su-27 αναχαίτισε P-8A Poseidon
“Τα ρωσικά συστήματα ελέγχου εναέριου χώρου εντόπισαν δύο αεροπορικούς στόχους που πλησίαζαν τα ρωσικά κρατικά σύνορα πάνω από ουδέτερα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας. Για να αναχαιτίσουν τους στόχους, απογειώθηκε ένα μαχητικό Su-27 από τις δυνάμεις αεροπορικής άμυνας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας”, ανέφερε το υπουργείο.

Το πλήρωμα του ρώσικου μαχητικού αναγνώρισε αεροσκάφη στρατηγικής αναγνώρισης της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ένα περιπολικό αεροσκάφος R-8A Poseidon των ΗΠΑ.

“Αφού τα αεροσκάφη αναγνώρισης των ΗΠΑ απομακρύνθηκαν από τα ρωσικά κρατικά σύνορα, το ρώσικο μαχητικό επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο … Δεν επιτρέπεται παραβίαση των ρωσικών κρατικών συνόρων από αεροσκάφη αναγνώρισης των ΗΠΑ”, αναφέρει η δήλωση.
Ρωσικοί Iskander κατά πολεμικών πλοίων

Η Ρωσία έχει ένα ακόμη όπλο για την καταπολέμηση εχθρικών πλοίων και υποβρυχίων, μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, καθώς οι εντάσεις στα σύνορα της Ρωσίας από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Βαλτική κλιμακώνονται συνεχώς.

Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, “οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Iskander θα αρχίσουν να προστατεύουν τις ρωσικές ακτές, καθώς έχουμε την πρώτη πετυχημένη χρήση πυραύλων Iskander εναντίον ναυτικών στόχων, προμηνύοντας πως σε μια ένταση με τον αμερικανικό στόλο, η άμυνα της Ρωσίας θα έχει ενισχυθεί σημαντικά”.

“Είναι πλέον δυνατό ένα πλήγμα σε ναυτικούς στόχους από απόσταση 500 χιλιομέτρων, η οποία υπερβαίνει σημαντικά δυνατότητες ακόμη και αεροπλανοφόρων”, τονίζουν ρωσικά ΜΜΕ.

“Η χρήση χερσαίων πυραυλικών συστημάτων εναντίον ναυτικών στόχων θα αυξήσει δραματικά τις ικανότητες της παράκτιας άμυνας. Προκειμένου τα επιχειρησιακά συστήματα τακτικών πυραύλων Iskander (OTRK) να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ενάντια στους ναυτικούς στόχους, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μεταφορά δεδομένων από το ρωσικό ναυτικό στις χερσαίες δυνάμεις. Ως αποτέλεσμα, εάν είναι απαραίτητο, θα είναι δυνατή η δραματική αύξηση του αριθμού των πυραύλων που εκτοξεύονται στον στόχο”, δήλωσε ο Shurygin, ειδικός επί των θεμάτων ρωσικής άμυνας.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, οι ρωσικοί πύραυλοι Iskander είναι ένας από τα πλέον ισχυρά όπλα της Μόσχας, καθώς, λόγω της ευκινησίας τους, μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα σε σχεδόν οποιαδήποτε περιοχή, και χάρη στη δυνατότητα να επιτεθούν σε ναυτικούς στόχους, μπορούν να χαρακτηριστούν μια πολύ σοβαρή απειλή για τον αμερικανικό στόλο.

“Εντός λίγων ωρών μπορούν να αναλάβουν την προστασία των συνόρων οποιουδήποτε κράτους, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, της Βενεζουέλας κ.λπ”, καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ότι οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να ενισχύσουν την παρουσία τους στις προαναφερθείσες χώρες..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »