Οι ρωσικοί πύραυλοι μπορούν να χτυπήσουν ναυτικούς στόχους
Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 απογειώθηκε σήμερα Δευτέρα, για να αναχαιτίσει ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος των ΗΠΑ πάνω από διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα, την ίδια στιγμή που μέσω του ρωσικού τύπου αναδεικνύονται οι νέες δυνατότητες των πυραύλων Iskander.

Η ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αεροπορικής άμυνας εντόπισαν ένα αεροσκάφος που πλησίαζε τα ρωσικά σύνορα στις 27 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να αναπτύξουν μαχητικά αεροσκάφη για τη αναχαίτισή του.

«Το μαχητικό Su-27 της Πολεμικής Αεροπορίας στη νότια στρατιωτική περιοχή απογειώθηκε για να αναχαιτίσει τον ιπτάμενο στόχο. Το πλήρωμα του αεροσκάφους πλησίασε τον στόχο σε ασφαλή απόσταση για να τον αναγνωρίσει και όπως αποδείχθηκε ήταν αμερικανικό αναγνωριστικό αεροπλάνο Poseidon», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Το μαχητικό επέστρεψε στη βάση του αφού το αμερικανικό αεροσκάφος απομακρύνθηκε από τα ρωσικά σύνορα.

Πριν από λίγες ημέρες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποδέσμευσε ένα βίντεο με αντίστοιχο αεροσκάφος των ΗΠΑ που εμφανίστηκε, στις 23 Ιουλίου, πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, με πορεία προς τα ρωσικά σύνορα. Αμέσως ο ρωσικός στρατός ενεργοποιήθηκε για την παρακολούθησή του.

Το βίντεο έδειξε πώς ρωσικά μαχητικά πλησίασαν σε ασφαλή απόσταση το αμερικανικό αεροπλάνο, και το αναγνώρισε ως P-8A Poseidon, όπως και αυτό που αναχαιτίστηκε νωρίτερα σήμερα.

Οι αυξανόμενες εντάσεις στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ ρωσικών και αμερικανικών-νατοϊκών δυνάμεων προμηνύουν ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή, καθώς αυτή αντιμετωπίζεται ως απειλή για τη ρωσική Εθνική Ασφάλεια.

Ρωσικοί Iskander κατά πολεμικών πλοίων
Η Ρωσία έχει τώρα ένα ακόμη όπλο για την καταπολέμηση εχθρικών πλοίων και υποβρυχίων, μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, καθώς οι εντάσεις στα σύνορα της Ρωσίας από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Βαλτική εντείνονται συνεχώς.

Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, “οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Iskander θα αρχίσουν να προστατεύουν τις ρωσικές ακτές, καθώς έχουμε την πρώτη πετυχημένη χρήση πυραύλων Iskander εναντίον ναυτικών στόχων, προμηνύοντας πως σε μια ένταση με τον αμερικανικό στόλο, η άμυνα της Ρωσίας θα έχει ενισχυθεί σημαντικά”.

“Είναι πλέον δυνατό ένα πλήγμα σε ναυτικούς στόχους από απόσταση 500 χιλιομέτρων, η οποία υπερβαίνει σημαντικά δυνατότητες ακόμη και αεροπλανοφόρων”, τονίζουν ρωσικά ΜΜΕ.

“Η χρήση χερσαίων πυραυλικών συστημάτων εναντίον ναυτικών στόχων θα αυξήσει δραματικά τις ικανότητες της παράκτιας άμυνας. Προκειμένου τα επιχειρησιακά συστήματα τακτικών πυραύλων Iskander (OTRK) να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ενάντια στους ναυτικούς στόχους, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μεταφορά δεδομένων από το ρωσικό ναυτικό στις χερσαίες δυνάμεις. Ως αποτέλεσμα, εάν είναι απαραίτητο, θα είναι δυνατή η δραματική αύξηση του αριθμού των πυραύλων που εκτοξεύονται στον στόχο”, δήλωσε ο Shurygin, ειδικός επί των θεμάτων ρωσικής άμυνας.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, οι ρωσικοί πύραυλοι Iskander είναι ένας από τα πλέον ισχυρά όπλα της Μόσχας, καθώς, λόγω της ευκινησίας τους, μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα σε σχεδόν οποιαδήποτε περιοχή, και χάρη στη δυνατότητα να επιτεθούν σε ναυτικούς στόχους, μπορούν να χαρακτηριστούν μια πολύ σοβαρή απειλή για τον αμερικανικό στόλο.

“Εντός λίγων ωρών μπορούν να αναλάβουν την προστασία των συνόρων οποιουδήποτε κράτους, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, της Βενεζουέλας κ.λπ”, καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ότι οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να ενισχύσουν την παρουσία τους στις προαναφερθείσες χώρες..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »