Στηρίζουν Ερντογάν Αμερικανικά ινστιτούτα
Τουρκικοί “λεονταρισμοί” και απειλές περιλαμβάνει το ”μενού” του Ερντογάν προς τις χώρες της Μεσογείου, ενώ η ανεργία “τρέχει” με 39 % στην χώρα και η τουριστική περίοδος έχει ουσιαστικά ακυρωθεί για φέτος.

“Η Τουρκία θα επέμβει στη Μέση Ανατολή και στις ακτές της Μεσογείου για αυτό και έδωσε ένα μήνυμα με την παρουσία τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που διήνυσαν διαδρομή 4.000 χιλιομέτρων χθες.

Πρόκειται για 17 πολεμικά αεροσκάφη και οκτώ πολεμικά πλοία που αποτελούν σημαντικό μήνυμα για την ετοιμότητα δράσης των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή.

“Η Τουρκία έχει δείξει ότι μπορεί να είναι έτοιμη για στρατιωτική δράση εντός 24 ωρών, σε Ανατολική και Δυτική Μεσόγειο και θέλουμε να λάβουν όλοι αυτό το μήνυμα”, αναφέρει Τούρκος δημοσιογράφος στην Γενί Σαφάκ.

Ομως ξέχασε να αναφέρει ο δημοσιογράφος ότι τα τουρκικά αεροσκάφη αποχώρησαν όταν εγκλωβίστηκαν από ρωσικά αντιαεροπορικά στην Λιβύη.

Ο ίδιος μάλιστα κατονομάζει ως κύριους αποδέκτες αυτής της τουρκικής δραστηριότητας της χώρες που συμμετέχουν στην επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ.

Tουρκικές φρεγάτες απείλησαν με πλήγματα ΝΑΤΟϊκά πλοία νότια της Κρήτης
“Πρόκειται για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στην επιχείρηση όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Ο δεύτερος αποδέκτης μας είναι το Ισραήλ και η Αίγυπτος”, γράφει ο ίδιος στην τουρκική εφημερίδα.

Στο θέμα παρενέβη και ο Τούρκος πολιτικός αναλυτής με το όνομα Turan Oğuz απαντώντας σε ερωτήματα όπως ποια ήταν η αποστολή και τι στόχους είχε;

Ο Τούρκος ειδικός μίλησε για πέντε βασικά μηνύματα που δόθηκαν από το καθεστώς Ερντογάν με την συγκεκριμένη επιχείρηση ,«το πρώτο μήνυμα αφορά την δυνατότητα μιας μεγάλης απόβασης στην Λιβύη, η οποία μπορεί να υλοποιηθεί μέσα σε 24 ώρες».

Το δεύτερο “μήνυμα” είναι η παρουσία μιας ισχυρής αεροπορικής δυνάμεως στην Ανατολική Μεσόγειο σε μικρή χρονική διάρκεια, η οποία θα “σκεπάσει” τον ουρανό της περιοχής.

Το τρίτο “μήνυμα” είναι η παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων, τα οποία μπορούν να αποκλείσουν το λιβυκό πέλαγος ανά πάσα ώρα και στιγμή σε όποια απόσταση επιθυμούν. Σήμερα υπάρχουν 8 φρεγάτες και κορβέτες που εμπλέκονται στην επιχείρηση, πράγμα που σημαίνει μεγάλη δύναμη πυρός.

Το τέταρτο “μήνυμα” είναι ότι το τουρκικό γενικό επιτελείο έχει έτοιμο επιχειρησιακό σχέδια για όλα αυτά, το οποίο έχει εκπονηθεί εδώ και μεγάλο διάστημα, (και φυσικά εγκριθεί από τον Σουλτάνο Ερντογάν).

Το πέμπτο “μήνυμα” είναι ότι η Τουρκία είναι ένα ισχυρό κράτος το οποίο θα επιβάλει τα συμφέροντα του στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου”, καταλήγει ο ίδιος.

Σκέψεις και συζητήσεις στις ΗΠΑ για τη Τουρκία στην Μεσόγειο

Ο πρόεδρος του ιδρύματος Jamestown των ΗΠΑ Γκλεν Χάουαρντ, επέστησε την προσοχή στην παρουσία τουρκικής ναυτικής δυνάμεως στην Μεσόγειο.

Ο ίδιος τόνισε ότι, “η υπόθεση της Λιβύης αποτελεί μέρος και των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας με την υιοθέτηση άλλων πολιτικών, που αποτελούν παράλληλα την κύρια βάση της εθνικής ασφάλειας και των συμφερόντων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Χάουαρντ, ειδικά μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Μέση Ανατολή και τη Γερμανία, τόνισε ότι στο πλαίσιο των νέων δυνατοτήτων είναι μονόδρομος η δημιουργία στενότερων σχέσεων με την Τουρκία στην Μεσόγειο.

“Η Ανατολική Μεσόγειος έχει τεράστια σημασία για την Τουρκία όπως και η Λιβύη. Σε αυτό το σημείο, οι Τούρκοι θα έρθουν αντιμέτωποι με όλους όσους τους “αντικρούουν” από αυτή την άποψη.

Διαλύεται η GNA στη Λιβύη: Οι Τούρκοι προωθούν κυβέρνηση “μαριονέτα”
Φυσικά, πρέπει να εξετάσουμε το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση και να κατανοήσουμε ποια είναι τα συμφέροντα των Τούρκων.

Πρέπει όμως να αποδεχθούμε τη δέσμευση να συμμετάσχουμε στο μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου ως ΗΠΑ μαζί με την Τουρκία. Πρέπει παράλληλα όμως να επανεξετάσουμε και το ρόλο μας στην Ανατολική Μεσόγειο”, υπογράμμισε ο ίδιος.

Η Άγκυρα έχει “χώσει” πολύ χρήμα σε ινστιτούτα, ΜΜΕ, κοινωνικά δίκτυα για να προωθήσει τα συμφέροντα της.

Νομίζουμε ότι τα σχέδια της για αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, τα οποία ομολόγησαν Τούρκοι αξιωματούχοι, θα είναι τελικά το “ εισιτήριο” για την κόλαση για μια χώρα που η ιστορία της αφορά σχεδόν αποκλειστικά γενοκτονίες, σφαγές και τίποτε άλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »