Kρίσιμες οι επόμενες ημέρες
Πολλαπλασιάζονται οι πληροφορίες για μεγάλη επικείμενη αναμέτρηση στην Σύρτη ανάμεσα σε Τούρκους, Λίβυους, Αιγύπτιους και Ρώσους μισθοφόρους

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές στην Λιβύη ότι “πρόσφατα η Μόσχα έκανε μια κίνηση που θα οδηγήσει στην κλιμάκωση της σύγκρουσης στέλνοντας περίπου 5.000 μισθοφόρους και 14 πολεμικά αεροσκάφη από τη Συρία στη Λιβύη”.

Επίσης αναφέρθηκε ότι η Ρωσία επαναφέρει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης στην ημερήσια διάταξη για τον ίδιο σκοπό.

Σε στρατηγικό/γεωπολιτικό επίπεδο, η Ρωσία θέλει να διατηρήσει τον καθοριστικό της ρόλο στις ενεργειακές γραμμές που κατευθύνονται προς την Ευρώπη, διατηρώντας την δύναμη της στη Λιβύη, ώστε να περικυκλώσει την ευρωπαϊκή ήπειρο μακροπρόθεσμα από το νότο.

Το μεγαλύτερο δίλημμα στο πλαίσιο αυτού του στρατηγικού στόχου της Ρωσίας είναι να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ και την Τουρκία.

“Από τότε που υπογράφηκε η συμφωνία με τη Λιβύη στις 27 Νοεμβρίου, τα βήματα μας στην συνέχεια ήταν πολύ σαφή, παράλληλα όμως είχαμε και την απάντηση με την συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου για την εκδίωξη της Τουρκίας από την περιοχή.

Λιβύη:Προς μεταφορά Patriot από Κατάρ-Ετοιμάζει αεροπορικές επιδρομές ο LNA
Αυτές οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο όμως μας προσέφεραν σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά τη στρατηγική υπεροχή της Τουρκίας στη Βόρεια Αφρική, η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα κρατώντας για τα δικά της συμφέροντα”, αναφέρει Τούρκος ειδικός.

Τουρκία και δυνάμεις του GNA εκπαιδεύουν μαχητές του ISIS στην Λιβύη
Ο GNA και η Τουρκία εκπαιδεύουν μαχητές του ISIS και της Αλ Κάιντα στο στρατόπεδο Sabratha της Λιβύης, προκαλώντας την διεθνή κοινότητα αναφέρουν ξένα ΜΜΕ.

Η Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, η οποία υποστηρίζεται από τις τουρκικές δυνάμεις, εκπαιδεύει μαχητές ένοπλων ομάδων, ιδίως από το ISIS, την Αλ Κάιντα και την Jebhat-en-Nusra σε ένα ειδικό στρατόπεδο στην πόλη της Sabratha.

Κάτοικοι της Λιβύης δήλωσαν ότι στις εγκαταστάσεις της Sabratha υπάρχει ένα στρατόπεδο του GNA, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερους από πεντακόσιους επικίνδυνους εγκληματίες και τρομοκράτες. Έτσι, στο παρακείμενο χωριό η απειλή για την ασφάλεια των πολιτών έχει αυξηθεί στα ύψη.

Πριν από περίπου ένα μήνα, στρατεύματα του GNA με επικεφαλής τον Fayez Sarraj κατέλαβαν τα εδάφη δυτικά από την Τρίπολη.

Πολίτες πολλών λιβυκών πόλεων συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά των ριζοσπαστών, σημειώνοντας ότι πρέπει να αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά δολοφονίες, βασανιστήρια και ληστείες πολιτών.

Ο επικεφαλής του GNA «Υπουργείο Εσωτερικών», Fathi Bashag, σε απάντηση στους προηγούμενους φόβους των Λίβυων, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει απειλή.

Ωστόσο, λίγο μετά στους οικισμούς της περιοχής πραγματοποιήθηκαν μαζικές εκτελέσεις. Οι μαχητές του GNA σκότωσαν εκείνους που δεν συμφώνησαν με το καθεστώς της Τρίπολης.

Αιφνιδιασμός από Μόσχα στη Λιβύη: Μετέφερε βομβαρδιστικό Tu-22 στον Χαφτάρ
Οι έκνομες προθέσεις της Τουρκίας και η προσπάθεια δημιουργίας Χαλιφάτου στην Λιβύη αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη, του ποιος ακριβώς αναστάτωσε την Συρία, την Μ.Ανατολή, την Βόρεια Αφρική και στην συνέχεια ποιος ετοιμάζεται για τα Βαλκάνια.

Εμείς απλώς υπενθυμίζουμε ότι η Λιβύη ανήκει σύμφωνα με παλαιότερους χάρτες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Empire of Fear: Inside the Islamic State» του δημοσιογράφου του BBC, Andrew Hosken, ανήκε στις εκτάσεις που θέλει να ελέγχει ο ISIS, που επιζητά τον έλεγχο από την Μέση Ανατολή, την βόρεια Αφρική έως σε συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης.

Η Ελλάδα, όπως βλέπουμε και στο χάρτη, εντάσσεται στην επαρχία «Orobra» ενώ χρησιμοποιούνται τοπωνύμια όπως Maghreb, Sham, Khurasan, Hijaz κ.α.

Οι εκτάσεις της τρομοκρατικής ομάδας, τις οποίες επιθυμεί να κατακτήσει μέχρι το 2020, εκτείνονται από τα σύνορα της Κίνας μέχρι την ευρωπαϊκή ακτή του Ατλαντικού και την κεντρική Αφρική. Τίποτα δεν είναι τυχαίο απο την πλευρά της Άγκυρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »