Αποκάλυψη από τη Guardian για την κατάσταση στα νότια σύνορα της χώρας – Επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο.

Νέα κύματα μεταναστών φαίνεται πως πρόκειται να αντιμετωπίσει η χώρα μας. Η Λιβύη αποτελεί το νέο επίκεντρο των συγκρούσεων και εν μέσω της παναδημίας του κορωνοϊού, η Ελλάδα “προσφέρθηκε” να ανοίξει λιμάνια για την αποβίβαση μεταναστών από μια εμπόλεμη χώρα, όπου επιχειρούν εδώ και μήνες Τούρκοι στρατιωτικοί και μισθοφόροι της Άγκυρας.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian, αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι “η Ελλάδα προσέφερε λιμάνια της ως σημεία αποβίβασης για τους μετανάστες που θα διασώσονται στη Μεσόγειο από τα πολεμικά πλοία της επιχείρησης Irini” και επικαλείται δήλωση αξιωματούχου της ελληνικής κυβέρνησης.

Θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει ενημέρωση για το τι ακριβώς έχουμε συμφωνήσει και κυρίως, γιατί το συμφωνήσαμε. Η ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία την Πέμπτη για την έναρξη ναυτικής επιχείρησης στη Μεσόγειο για την επιβολή εμπάργκο όπλων με εντολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη.

Μετατρέπουν την Κρήτη σε νέα “Μόρια”: Πρώτος σταθμός η Ελλάδα για μετανάστες από Λιβύη

“Ο στόχος της αποστολής με την ονομασία Operation Irini, από την ελληνική λέξη Ειρήνη, θέτει ενδεχομένως την ΕΕ σε κίνδυνο αντιπαράθεσης με την Τουρκία, η οποία στέλνει όπλα στη Λιβύη”, γράφει ο Guardian προσθέτοντας ότι “η προηγούμενη ναυτική αποστολή, η Επιχείρηση Σοφία, σταμάτησε, καθώς χώρες όπως η Αυστρία και η Ιταλία ισχυρίστηκαν ότι τελικά ενήργησε ως «παράγοντας έλξης», ενθαρρύνοντας τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Λιβύης, να βγουν στη θάλασσα με την ελπίδα να διασωθούν.

Η Ελλάδα προσέφερε λιμένες ως σημεία αποβίβασης για τους μετανάστες που θα διασώζονται στη θάλασσα από τα πολεμικά πλοία της αποστολής, δήλωσε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης”.

Όπως είχαμε μεταδώσει την Παρασκε υή, νέα μεταναστευτική “βόμβα” σκάει στην Ελλάδα, καθώς η Αθήνα συμφώνησε να μετατραπεί η χώρα μας σε πρώτο σταθμό αποβίβασης προσφύγων και μεταναστών από τη Λιβύη, μια χώρα στην οποία δρουν ανεξέλεγκτα οι τζιχαντιστές-μισθοφόροι της Τουρκίας που επιθυμούν την άμεση μεταφορά τους στην Ευρώπη.

Η εν λόγω εξέλιξη είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς πέρα από τους κινδύνους που εγκυμονεί για την Κρήτη και την πιθανή δημιουργία νέων δομών τύπου “Μόριας”, αφορά την εσωτερική και εθνική ασφάλεια της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης. 

Το γεγονός ότι “εκκρεμούν ζητήματα για την κατανομή των ροών στην Ευρώπη” ενισχύει τους παραπάνω φόβους και καθιστά σχεδόν βέβαιη μια νέα μεταναστευτική κρίση εκ του Νότου, με τη διαφορά ότι πλέον η απειλή των τζιχαντιστών και των Τούρκων πρακτόρων από τη Λιβύη είναι πιο ισχυρή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η συμφωνία προβλέπει ότι οι διασωθέντες θα διανέμονται μετά από την αποβίβαση τους σε ελληνικό λιμάνι, σε όλες τις χώρες που θα παρέχουν εναέρια ή πλωτά μέσα στην επιχείρηση, αναφέρει το militaire.

Η Ελλάδα θα μπορεί ανά τετράμηνο να αποσύρει το λιμάνι της αν κρίνει ότι επιβαρύνεται δυσανάλογα. Το κόστος της μεταφοράς και της διαμονής των διασωθέντων θα καλύπτεται από κοινοτικούς πόρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »