Σε ετοιμότητα για αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις των Τούρκων σε Σύρτη-Αλ Τζούφρα
ΗΑίγυπτος συνεχίζει την αποστολή δυνάμεων στα σύνορα με τη Λιβύη και τη έμπρακτη υποστήριξη στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), καθώς μετά τη συμφωνία για ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου, οι κινήσεις του Ερντογάν μπορεί να είναι απρόβλεπτες και λόγω της επικοινωνιακής ανάγκης για νίκη των τουρκικών δυνάμεων, να δώσει το πράσινο φως για την τουρκική επιχείρηση σε Σύρτη και Αλ Τζούφρα.

Μεγάλο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών ανέπτυξε η Αίγυπτος στα σύνορα με τη Λιβύη, μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων επισκευής της στρατιωτικής βάσης Uthman του Αιγυπτιακού στρατού.

Όπως αποκάλυψε το Πενταπόσταγμα νωρίτερα, η Αίγυπτος δεν βρίσκεται σε ετοιμότητα μονάχα για τη Λιβύη, αλλά και για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπου οι Τούρκοι απειλούν να πραγματοποιήσουν σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις, συνοδεία πολεμικών πλοίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, είχαμε μεταστάθμευση αεροσκαφών Mirage-2000-5 στην αεροπορική βάση Χαμπατα της Αιγύπτου. Τα μαχητικά της αιγυπτιακής πολεμικής αεροπορίας από τις βάσεις Ουθμαν, Σίντι Μπαρανί και Χαμπάτα ελέγχουν πλέον και τους δύο στόχους που τους έθεσε ο Αλ Σίσι ο οποίος σαφώς και γνωρίζει τις προθέσεις του Τούρκου προέδρου.

Στέλνουν ενισχύσεις οι Ρώσοι: Αεροσκάφος An-124 πέταξε σε βάση του LNA στη Λιβύη
Παράλληλα, αιγυπτιακές επίλεκτες ειδικές δυνάμεις που σταθμεύουν σε αυτές τις βάσεις είναι πανέτοιμες για δράση είτε στην Μεσόγειο, οποιαδήποτε στιγμή, είτε στην Σύρτη στην οποία οι Τούρκοι θα θελήσουν να αιφνιδιάσουν.

Στις 20 Ιουλίου 2020, το αιγυπτιακό κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση για στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη ενόψει της προώθησης των Τούρκων και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προς τις “κόκκινες γραμμές” που έχει ορίσει το Κάιρο.

Η Αίγυπτος, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει επισκευές και εκσυγχρονισμούς στις βάσεις της στη συνοριακή γραμμή της Λιβύης πριν από την έγκριση του νομοσχεδίου, ολοκλήρωσε την επισκευή της στρατιωτικής βάσης Uthman, που βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Λιβύης.

Αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μεγάλος αριθμός πολεμικών αεροσκαφών αναπτύχθηκε στην αεροπορική βάση, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες. Επιπλέον, το έργο των πολεμικών αεροσκαφών θα ενισχύουν και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τα οποία ήδη αναπτύσσονται στην αεροπορική βάση.

Σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες που δημοσιεύουν τουρκικά αμυντικά ΜΜΕ, εντοπίζονται τουλάχιστον τέσσερα (4) μαχητικά αεροσκάφη Rafale που ανήκουν στην Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία.

Επιπλέον, διακρίνονται και τρία (3) μαχητικά αεροσκάφη MiG-29. Υπάρχουν επίσης ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι υπάρχουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη Wing Loong II S / UAV που ανήκουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, UAV το οποίο έχει εμφανιστεί σε πολλές περιπτώσεις στο λιβυκό πεδίο.

Επισημαίνεται ότι από τις αρχές του Ιουνίου έχει γίνει γνωστή η αποστολή σημαντικού αριθμού τεθωρακισμένων του αιγυπτιακού στρατού στα σύνορα με τη Λιβύη, τα οποία βρίσκονται και σε ετοιμότητα για χρήση.

Ο αιγυπτιακός στρατός, ο οποίος συνεχίζει την εντατική στρατιωτική παράδοσή του στις βάσεις του στη μεθοριακή γραμμή της Λιβύης, συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση DAESH (ISIS – Ισλαμικό Κράτος) στο Σινά, αλλά οι εξτρεμιστές, που χρηματοδοτούνται και υποστηρίζονται από την Άγκυρα και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, εκμεταλλευόμενοι την ανάπτυξη του αιγυπτιακού στρατού και χρησιμοποιώντας διάφορες επιθετικές μεθόδους, όπως ATGM, χειροποίητα εκρηκτικά και ενέδρες στην περιοχή, προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή των αιγυπτιακών δυνάμεων τραβώντας την προσοχή στο εσωτερικό της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »