«Είναι βέβαιο πως οι προσφυγές θα γίνουν αλλά πρέπει να σκεφτούμε τις επιπτώσεις»

Διάφορα σενάρια έχουν σκεφτεί διάφοροι συνταγματολόγοι για να αποβάλουν το κόμμα «Σπαρτιάτες», λόγω της στήριξη που του έδειξε ο Ηλίας Κασιδιάρης. 

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, αν προσπαθήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να επαναληφθούν οι εκλογές σε ορισμένες περιφέρειες ή ακόμα και σε όλη την επικράτεια της χώρας! 

Ο συνταγματολόγος, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, και ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης, μίλησαν στο Mega για το εάν υπάρχει «παράθυρο» στο μπλόκο του κόμματος «Σπαρτιάτες» λόγω του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης, είπε πως το κριτήριο για το εάν υπάρχει πρόβλημα με την εκλογική διαδικασία είναι το εάν ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος «Σπαρτιάτες» είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, όπως δηλαδή είχε γίνει με την υποψηφιότητά του στις εκλογές του Μαΐου.

«Η δήλωση του Κασιδιάρη για υποστήριξη των Σπαρτιατών έγινε μετά την ανακοίνωση των συνδυασμών που θα συμμετείχαν στις εκλογές. Άρα ο Άρειος Πάγος δεν διέθετε τα στοιχεία εκείνα που θα του επέτρεπαν να επέμβει. Κατά τη διάρκεια της εκλογική περιόδου υπήρξαν επανειλημμένες δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη ακόμα και κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, ότι θα υποστηρίξει τους ‘’Σπαρτιάτες’», είπε αρχικά.

Ο συνταγματολόγος, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, δήλωσε πως τα κρίσιμα στοιχεία είναι πως αυτή είναι μία νέα κρίση όχι για τη συμμετοχή ενός κόμματος αλλά για τη νομιμότητα ενός εκλεγμένου κόμματος.

«Αυτή είναι μία κρίση που την κάνει το Ανώτατο Δικαστήριο όχι μόνο για την ευχαριστήρια δήλωση αλλά λαμβάνοντας υπόψιν όποιες ενέργειες γίνουν από εδώ και πέρα. Τρίτον και πιο σημαντικό, πρέπει να δούμε επιπτώσεις θα έχει αυτή η ακύρωση. Θα έχουμε είτε επανάληψή των εκλογών ή θα ξαναγίνουν στις 12 εκλογικές περιφέρειες στις οποίες εξελέγησαν. Είναι βέβαιο πως οι προσφυγές θα γίνουν αλλά πρέπει να σκεφτούμε τις επιπτώσεις».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »