Επιτέλους η ελληνική διπλωματία “πάτησε πόδι” στο ΝΑΤΟ για τη στήριξη σε Άγκυρα-GNA

Οστρατηγός Χαφτάρ μετά την αποχώρηση των δυνάμεων του το βράδυ από τη βάση Al Watiya, λόγω τρομερού βομβαρδισμού δεκάδων τουρκικών drone από την Τυνησία και πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από τη θάλασσα, ετοιμάζει την τελική κίνηση του.   

Λιβύη: Τούρκοι και GNA κατέλαβαν την αεροπορική βάση Αλ Βατίγια

Σύμφωνα με διεθνή αμυντική ιστοσελίδα που έχει αποκαλύψει πολλά γεγονότα, ο LNA ετοιμάζεται να στείλει “μεγάλο δώρο” σε Τούρκους και Σύριους πολιτοφύλακες.

Σύμφωνα με μια πηγή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης ο LNA θα ξεκινήσει μια σφοδρή χερσαία επίθεση για την ανάκτηση της αεροπορικής βάσης Al-Watiya από τους μισθοφόρους της Συρίας και τις ισλαμιστικές πολιτοφυλακές του GNA απόψε το βράδυ.

Εάν αποτύχει, η αεροπορική βάση θα βομβαρδιστεί/ισοπεδωθεί προκειμένου να αποφευχθεί η χρήση της από την τουρκική πολεμική αεροπορία!

Αυτό θα έκανε κάθε σώφρων στρατηγός στον κόσμο στην προκειμένη περίπτωση και αυτό θα κάνει και ο Χαφτάρ και για αυτό εκτιμάμε ότι δεν χωρά καμία αμφιβολία.

Το λογικό σενάριο για αυτό που είδαμε σήμερα σύμφωνα και με τις πληροφορίες είναι ότι, η 134 ταξιαρχία πεζικού του LNA που φύλαγε την βάση, πρέπει να έλαβε αξιόπιστες πληροφορίες ότι επίκειται καταιγισμός πυραύλων από δεκάδες τουρκικά drone από την Τυνησία, αλλά και από τουρκικά πλοία στα ανοικτά της Τριπόλεως, για αυτό και αποχώρισε τις πρώτες πρωινές ώρες και οι δυνάμεις του GNA απλά εισήλθαν σε μια έρημη αεροπορική βάση. 

Άλλωστε ότι υπάρχει μέσα στην βάση ( ελικόπτερα , α/α συστήματα) είναι κατεστραμένα και αυτό δείχνει συγκροτημένη αποχώρηση βάσει διαταγών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »