‘Bόμβα” από την Ουάσιγκτον

Δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τους Τούρκους οι ΗΠΑ και αυτό φαίνεται. H Oυάσιγκτον θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον Ερντογάν στο ”μαντρί” και πάρα τα όσα προκλητικά εκστομίζει, όλα δείχνουν πως δύσκολα η Άγκυρα θα βγει από το πρόγραμμα των F-35. 

Αυτό θα έχει συνέπειες και για την χώρα μας, καθώς θα πρέπει να δούμε την επόμενη ημέρα στα εξοπλιστικά. Η πανδημία μας κρατάει πίσω στις εξελίξεις, όμως θα πρέπει να γίνουν άμεσες κινήσεις πριν είναι αργά.  

Η αναφορά που παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο για τα F-35 

Oι ΗΠΑ εκλιπαρούν τον Ερντογάν για τα F-35: «Η Τουρκία είναι κυρίαρχη χώρα!» – «Εσωτερικό τους θέμα εάν θα αγοράσουν Su-35 ή Su-57»

Το υπαγόμενο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, Γραφείο Λογοδοσίας (GAO) σε αναφορά που ετοίμασε για την προμήθεια των F-35, αναφέρει πως δεν καλύφθηκαν τα στάνταρ παραγωγής.Στην αναφορά καταγράφεται πώς η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα ρίσκα.

Στην αναφορά καταγράφεται ως κατά το 2019 έγινε ένα μεγάλος αριθμός από τα τεστ που ήταν σχεδιασμένα να γίνουν αλλά υπήρξε μία καθυστέρηση 9 μηνών.

Στην αναφορά καταγράφονται τα εξής : Ενώ το πρόγραμμα F-35 αυξάνει το ρυθμό παραγωγής και διαπραγματεύεται το χαμηλό κόστος για τα αεροσκάφη, οι διαδικασίες παραγωγής του, δεν πληρούν τα βασικά πρότυπα πρακτικών παραγωγής που ορίζει ο GAO.  

Συγκεκριμένα, μόνο 3.000 από τις 10.000 άτρακτους που παρέχονται από τον ανάδοχο κατά τη διαδικασία παραγωγής, τηρούν τα πρότυπα σχεδιασμού που έχουν καθοριστεί για την ποιότητα του προϊόντος. Ταυτόχρονα, περισσότερα από 500 αεροσκάφη προσγειωμένα στον αεροδιάδρομο, δεν έχουν ακόμη επιτύχει, τους στόχους αξιοπιστίας και βιωσιμότητας του προγράμματος. Ακόμη και αν ο ανάδοχος, αλλάξει τις διαδικασίες παραγωγής για να λύσει αυτά τα προβλήματα και να αυξήσει την αποδοτικότητα, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά.  

Εάν το γραφείο του προγράμματος δεν αξιολογήσει τους κινδύνους για αυτές τις κύριες πρακτικές παραγωγής, οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και οι διεθνείς συνεργάτες ενδέχεται να μην είναι σε θέση να λάβουν αεροσκάφη της ποιότητας που καθορίζεται στην πώληση. 

Η Τουρκία εξακολουθεί να παράγει και να παραδίδει ανταλλακτικά για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, παρά την αναστολή της συμμετοχής της από το πρόγραμμα πριν από σχεδόν ένα χρόνο, λόγω της αγοράς ρωσικού αμυντικού συστήματος αεροσκαφών S-400″ , δήλωσε ο διευθυντής της αμυντικής βιομηχανίας Ismail Demir σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούλιο, όταν οι πρώτες ρωσικές μονάδες S-400 έφτασαν στην Τουρκία, ότι αναστέλλει την δράση της τουρκικής βιομηχανίας από το πρόγραμμα F-35 και αναμένεται να «καταργήσει» τη συμμετοχή της Τουρκίας έως τον Μάρτιο του 2020.

”Βόμβα” από το Reuters: ”Η Τουρκία συνεχίζει να παράγει & να παραδίδει ανταλλακτικά για τα F-35”

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν επίσης ότι η αγορά ρωσικών πυραύλων σήμαινε ότι στην Τουρκία θα μπορούσαν να επιβληθούν κυρώσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ με στόχο την αποθάρρυνση αγορών άμυνας από τη Μόσχα.

“Η απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα θα κόστιζε έως και 600 εκατομμύρια δολάρια“, είπε Τούρκος αξιωματούχος.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »