Νυν υπερ πάντων αγώνας για Άσαντ και συριακό λαό
Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ μαζικά πλέον μονάδες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, καθώς και οπλικά συστήματα, έχουνε μετακινηθεί στη Συρία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι πολύ σοβαρό θα λάβει χώρα το επόμενο διάστημα.

Λιβύη: Τουρκικές κινήσεις για απόβαση στη Σύρτη -80 νεκροί για Τούρκους-GNA
Η ρωσική πολεμική αεροπορία συνέχισε και σήμερα την εναέρια εκστρατεία της εναντίον των τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Χάμα, υλοποιώντας πολλές επιθέσεις στην πεδιάδα του Al-Ghaab που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλοτουρκικών δυνάμεων.

Ρωσική μοίρα από την αεροπορική βάση Hmeimim, ξεκίνησε την ημέρα βομβαρδίζοντας σφοδρότατα τους τζιχαντιστές αντάρτες της οργάνωσης Hay’at Tahrir Al-Sham (HTS), του ισλαμικού κόμματος του Τουρκεστάν (TIP) και της οργάνωσης Hurras Al-Deen κατά μήκος του οδικού άξονα Hama-Idlib και μέχρι τα τουρκικά σύνορα.

Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη επικεντρώθηκαν κυρίως στα σημεία συγκέντρωσης των τζιχαντιστών και σε χαρακώματα που είχαν σκαφτεί για μια μελλοντική σύγκρουση με το συριακό στρατό και τους συμμάχους του.

Ταυτόχρονα, ο τουρκικός στρατός συνέχισε συγκέντρωση δυνάμεων, καθώς αρκετές αναφορές που εμφανίστηκαν ανέφεραν για μεγάλες τουρκικές δυνάμεις που εισέρχονταν τη βορειοδυτική Συρία από χθες Πέμπτη από τη διέλευση Kafr Loussen.

Οι τουρκικές αρχές αποκάλυψαν ότι συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή του Ιντλίμπ για μια πολύ πιθανή σύγκρουση με τον συριακό στρατό του Άσαντ. Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν θα δώσουν ούτε μέτρο γης στον συριακό ψστρατό και ότι θα αντιμετωπίσουν με μεγάλη ισχύ τις συριακές δυνάμεις που θα επιχειρήσουν να καταλάβουν έδαφος εντός του Κυβερνείου του Idlib και άλλων περιοχών.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν για 120 συστήματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν εισέλθει στην επαρχία Idlib, συμπεριλαμβανομένων και αρμάτων Leopard, ΤΟΜΑ και πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Kasirga.

Ο Άσαντ από την άλλη πλευρά, είναι αποφασισμένος να δώσει μια ισχυρή ισοδύναμη απάντηση στους Τούρκους και για αυτό και έχει μετακινήσει συστήματα πυραύλων πολλαπλών εκτοξευτήρων BM-27 Uragan και BM-30 Smerch, τα οποία ήδη στοχεύουν τις περιοχές όπου συγκεντρώθηκαν οι τουρκικές δυνάμεις.

Επί του παρόντος, τα συριακά συστήματα MLRS είναι τα ισχυρότερα συστήματα στο οπλοστάσιο των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων. Για παράδειγμα το Uragan έχει εμβέλεια 35 χλμ. και μεταφέρει πυραύλους υψηλής εκρηκτικότητας των 220 χιλιοστών, οι οποίοι ζυγίζουν 280 κιλά.

Β. Συρία: Ο εμφύλιος των τζιχαντιστών ξεκληρίζει τις τουρκικές ΕΔ
Το σύστημα BM-30 Smerch, με πυραύλους των 300 “mm έχει εμβέλεια 70 χλμ. ενώ το βάρος ενός βλήματος υψηλής εκρηκτικότητας είναι 810 κιλών. Εκτός από αυτά τα συριακά στρατεύματα έχουν μετακινήσει πυραύλους BM-27 και BM-30, αλλά και μεγάλο αριθμό BMZ-21 MLRS.

Η Τουρκία από την πλευρά της απειλεί και πάλι ότι θα χτυπήσει τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ, ανεξάρτητα από τη συμφωνία του Σότσι με τη Ρωσία.

Ο Ερντογάν έχει επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στη Συρία λέγοντας πριν κάποιες ημέρες ότι: “Κανείς δεν είναι ασφαλής όταν χύνεται αίμα Τούρκων στρατιωτών. Η Τουρκία θα χρησιμοποιεί τη δύναμη της”.

Το Idlib αποτελεί το φρούριο των αντιπολιτευόμενων και των αντικυβερνητικών ενόπλων ομάδων από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2011 και φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να δοθεί μια λύση και να διωχθούν από αυτό οι χιλιάδες Τζιχαντιστές.

Καλό όμως είναι να υπενθυμίσουμε στους Τούρκους στη Συρία ότι, σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης με τον συριακό στρατό, θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια “μπαρουτοκαπνισμένη” δύναμη που δεν έχει τίποτα να χάσει και η οποία πολεμάει αδιάκοπα από το 2009 βάζοντας τα με όλους και με όλα και έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »